Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet elvárni egy felnőtt...

Hogy lehet elvárni egy felnőtt gyerektől, hogy otthon ALUDJON karácsonykor?

Figyelt kérdés
Történt már valakivel olyan, hogy a szülei harminc felé, mikor külön élt már (és még nem volt családja), nem csak azt várták el, hogy hazamenjen a karácsonyi ebédre, hanem azt is, kötelező jelleggel, hogy másnap reggelig ott is aludjon? Mindezt rendszeres kapcsolattartás mellett. Az eszköz persze az érzelmi zsarolás, a nagy szent karácsonyra való hivatkozás, holott a szülők nem vallásosak!

2015. okt. 24. 19:06
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
70%
Nekem úgy tűnik, hogy totál más bajod van a szüleiddel, csak találtál egy jó indokot, amibe belecsomagolhatod az egészet.
2015. okt. 24. 21:26
 32/52 anonim ***** válasza:
52%
Addig örülj, amíg vannak szerető szüleid.Ha majd öregek lesznek, te is így gondoskodj róluk, föként karácsonykor, mert az a szeretet és az összetartózásról szól.Képzeld, vannak emberek, akik egyedül vannak karácsonykor és sírnak, amikor más családoknál bontogatják az ajándékokat. Nincs senki akihez szólhatnának, csak a rádió, televizió a társaságuk.Szülői elvárásnak nem szabad ellenszegülni.Ne szomorítsd őke el.Aludj náluk.
2015. okt. 24. 21:45
 33/52 anonim ***** válasza:
67%

Én megértem azokat a gyerekeket akik szeretnek ott aludni, mert nekik jó.

Megértem azokat az anyákat akik szeretnék hogy ott aludjanak.

Azokat is megértem akik nem szeretnek ott lenni.

Sőt azokkat is meg tudom érteni akik szeretnének ott lenni, de szinte lapáttal hajintják őket ki onnan.

De itt egyik sem volt kérdés.

Itt a kérdés az, hogy mi a véleményünk a kényszerítő eszközökről, mint pl az érzelmi zsarolás, meg a lényegtelen, álszent (szent karácsony, de nem vallásosak) kifogásokról.

Szerintem nem ez a helyes út.

Aki szeret az menjen, aki szeret az aludjon is ott, aki nem az nem, de ne zsaroljuk.

A kérdezőnek valószínűleg nem felhőtlen a kapcsolata a szüleivel, és/vagy van jobb dolga, szívesebben lenne inkább otthon. Ez esetben javaslom hogy a szüleiddel is tárgyald meg ezt. Ha nem látsz esélyt, akkor egy adag lesz**om tablettát, és töltsd úgy a karácsonyt ahogy szeretnéd. De inkább ezt velük beszéld meg, oldjátok meg a problémát, mert a kényszerítés nem megoldás.

2015. okt. 24. 23:21
 34/52 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, meg kell próbálni megbeszélni a dolgot, viszont a zsarolást figyelmen kívül kell hagyni, ignorálni, senkinek nincs semmi joga egy másik embert zsarolni. Nyilván úgy szeretnéd tölteni a karácsonyt, ahogy a legjobban érzed magad, senkitől se várható el, hogy a saját ünnepét feláldozza, ha arra nincs valami különösen méltányolandó ok...

Mi rendszerint 24-én kettesben karácsonyozunk a párommal, teljesen klasszikus módon, fát díszítve, főzöcskézve... és másnap megyünk "anyósékhoz" ebédre, és maradunk általában olyan este 8-ig, 9-ig, aztán mi is hazajövünk.

2015. okt. 24. 23:39
 35/52 anonim ***** válasza:
Ez van, amikor egy gyereket túlszeretnek....
2015. okt. 25. 03:16
 36/52 anonim ***** válasza:
18%
Nincs testvéred?Egyedüli "gyermek" vagy?Ha igen, akkor érthető a szülők ragaszkodása.Ismerem milyen az érzelmi zsarolás a szülő részéről , de én sem tudok ellene mit tenni, mert belekényszerített az élet a gondoskodó szerepbe.Ha én nem lennék, akkor senki sem nekik.
2015. okt. 25. 06:27
 37/52 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nem helyes, ha zsarolnak.

El kellene fogadniuk, hogy te már nem velük élsz, és megvan a saját kis életed, neked már máshol van az OTTHON.

2015. okt. 25. 06:59
 38/52 anonim ***** válasza:
29-es mindent vitt :D
2015. okt. 25. 07:53
 39/52 anonim ***** válasza:

Hátt.. Nekem ez természetes.. Sőt.. Anyósoméknak is ott szoktunk egyet aludni a karácsonyi napok közül..

Természetesen nem "kötelező jelleggel"....soha nem volt szükség, gogy ezért érzelmi nyomást kelljen gyakorolni, mert a mi érzelmeink is azt diktálják, hogy ttaludjunk..

Nálunk mint olyan, hogy karacsonyi ebéd nincs, vacsi van amikr szívesen megiszunk egy bort..stb úgy már nem vezetünk.persze, ha a szomszéd utcában laknánk tuti nem aludnánk egyiküknék sem.

2015. okt. 25. 10:05
 40/52 anonim ***** válasza:
66%

Nem olvastam el a válaszokat, de az a véleményem, hogy azt lehet érzelmileg zsarolni, aki hagyja magát.

A helyedben az ilyen próbálkozásoknál elkezdeném "fenyíteni őket", nem venném fel a telefont, max, küldenék egy sms-t, hogy jól vagyok, ne aggódjanak, de nem érek rá. Az ilyen próbálkozások után nem is mennék egy darabig, aztán ha leesik nekik, hogy immunis vagyok a zsarolásra, lehet, hogy abbahagynák. Egy próbát megér. Csak te tudod leállítani őket.

2015. okt. 25. 10:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!