Ti emiatt megharagudnátok rá? Jogosan vagyunk csalódottak?
A történet röviden: A szüleink elváltak és van egy húgom. Az apánk a tudtunk nélkül a nevére vette a nevelt gyerekét, akit tudja, hogy nem csípünk (megvan az okunk rá), de ezt itt most nem részletezném.
Hozzáteszem, hogy ezt már évekkel ezelőtt meglépte, ráadásul nekünk el sem mondta, hanem mástól kellett megtudnunk. Nem tartom ez fairnek a részéről, hogy így viselkedett velünk. A párja akivel a nevelt lányát nevelte (aki a gyerek anyja) lelépett egy másik palival.
Ha gyakorlatilag nem is voltatok kapcsolatban, ő is alig tud rólatok valamit, miért kellett volna megosztania a saját dolgait veletek? Nem volt jó apátok kicsi korotokban sem, a másik lányt viszont tíz évig nevelte, sokkal közelebb áll hozzá, mint ti ketten. Ez van, így alakult...Lehet rá haragudni azért, mert nektek rossz apátok, tényleg sz@r ügy az egész, csak nem értem, mi az újdonság számotokra, így éltek kicsi korotok óta.
Amúgy ápolónőt valszeg tud magának fizetni, ha úgy alakul, uttsó.:-)
"De mondjuk apu ugye őt nevelte, vele élt. "
Akkor meg megis milyen elvarasokat tamasztasz?
Szanalom, komolyan. Meg az is hogy kimoderaltatod ami neked nem testzik.
Amugy ha apadnak van esze, akkor most eppen azon ugykodik, hogy titeket kizarjon az oroksegbol.
Lesz szerintem koppanas, ha az oreg elkoltozik az orok vadaszmezokre.
Ha szigoruan a kerdesnel es az elso infonal maradok, akkor hat rosszul esett volna, de tullepek rajta, hiszen alapbol a nevelt lanya, tehat nekem mar az is azt jelenti, hogy o is a gyereke lett.
Viszont kesobb, ahogy a kerdezo hozzaszolasait olvastam, itt bizony kokemenyen az irigyseg es az orokseg miatti aggodalom lep be a kepbe. Amihez csak annyit, hogy gyerekkent sajnos semmilyen elvafasunk es jogunk sincs apak/anyak eletebe beavatkozni. Felnottek, ha nem sheretik egymast, ha valnak az az o dolguk, meg ha a mi eletunknek ez fajo es veszteseget jelento pontja is. Ugyanigy ha az oroksegbe bevon mast vagy ir vegrenxeletet az is az o dolga. Termeszetesen alberletben elve bosszanto lehet, hogy egy altalad penzehesnek ismert mostohaanya es lanya csokkenti a szerinted jogos jussodat (o persze a gyerekeidnek szanod, de ettol anyagias vagy, ami nyilvan nem problema), de akkor okosabbnak kellett volna korabban lenni.
Menj el ugyvedhez es kerdezd meg ilyen esetben kesobb, hogyan lehet a mostohatesot kipic.azni az oroksegbol. Biztos valahogy lehet, mint ahogy teged is forditva, azaz nem art felkeszulni ra.
Ha meg nem erdekel az orokseg, akkor nem kell itt magyarazkodni:-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!