Ti emiatt megharagudnátok rá? Jogosan vagyunk csalódottak?
A történet röviden: A szüleink elváltak és van egy húgom. Az apánk a tudtunk nélkül a nevére vette a nevelt gyerekét, akit tudja, hogy nem csípünk (megvan az okunk rá), de ezt itt most nem részletezném.
Hozzáteszem, hogy ezt már évekkel ezelőtt meglépte, ráadásul nekünk el sem mondta, hanem mástól kellett megtudnunk. Nem tartom ez fairnek a részéről, hogy így viselkedett velünk. A párja akivel a nevelt lányát nevelte (aki a gyerek anyja) lelépett egy másik palival.
Köszönöm! Nem az örökség zavar!! 2 éve albérletben lakunk, az se zavarna, ha nem lenne saját lakásunk. Nem kunyerálunk pénzt a szülőktől, magunkat tartjuk el.
Az zavar, hogy annyira nem méltatott, hogy őszinte legyen.
Ezek az örökségek ráadásul olyanok, hogy nem is mi fogunk vele jól járni, mert nekünk is meg kell venni a lakást hitelre magunknak, ha akarunk, hanem majd a tesóm + az én gyerekeimnek tudunk adni.
#21: Honnan veszed, hogy ez így is van? Mert a kérdező ezt írta? Süt a harag és rosszindulat belőle.
"akkor apai elismerő nyilatkozatot tehetett legfeljebb."
Akkor is örököl a gyerek, kvázi ő az apja. Hivatalosan az ő gyereke, és ezért az örökbefogadás önmagában értelmetlen lenne, hiszen már az övé.
Nem lehet gyereket örökbefogadni csak egyedülállóként, vagy hazaskent. Élettars, hasonló nem fogadhat örökbe. Apai elismero nyilatkozatot tehet, ha a gyerek családi jogallasa nem volt rendezett - mindket esetben a gyerek pont ugyanolyan jogokkal rendelkezik, mintha verszerinti leszármazott lenne.
Hogy te, ti utaljatok, az a ti dolgotok, apától nyilván szereti.
Jogosan éreztek csalódottságot, szerintem azért tudta rábeszélni az ex apátokat, hogy lányát fogadja örökbe, hogy kevesebb gyermektartásdíjat kelljen fizetnie.
Haragudni azért már nem indokolt ezért anyám 90-es apja után sem érzi még aktuálisnak azt, hogy az öröklésen gondolkodjon.
#25--öt hiába pontozta le valaki(k), úgy van, ahogy írta.
Ha apasági nyilatkozatot tett a pasi, akkor teljes jogú gyereke a lány.
29-es legyél már legyél olyan kedves és olvasd el a korábbi válaszaimat is. Gondolom nem olvastad el és csak fröcsögni tudsz. :D
Nem számolok, számítok arra, hogy hozzájutok az örökségemhez!
Amint már írtam albérletben lakunk, sosem kunyeráltam egy vasat sem, ha adott valamit, akkor azt is magától adta, nem mi kértük.
Saját erőből fogunk lakást venni!!! Igen, képzel bármilyen hihetetlen is a számodra!!!
Anúgy a nő miatt kb pár napig volt letörve, most utazgat és éli az életét. :)
Nem a nő miatt volt letört, hanem a büszkeségét sértette, hogy lelépett egy nála tehetősebb pasival. Legalább most már többi, mint 10 év távlatàban tisztán lát a nővel kapcsolatban.
30-as, jó, hogy nem bírjuk! Van egy pár okunk rá! Csinàlt érdekes dolgokat, na meg tiszta anyja.
De mondjuk apu ugye őt nevelte, vele élt.
Minket picin hagyott el és igazán sosem foglalkozott velünk annyit, mint a nevelt lányával. Szóval a gyerekkorunk és a felnövekedésünk nagy részében nem volt velünk. Szóval kb apu nem is tud rólunk sokat.
Meg a látogatások is abból álltak, hogy nálunk ebédelt, de csak egy ebéd erejéig, az meg nem sok idő beszélgetésre stb.
Ritkán volt, hogy elvitt minket kirándulni.
Igazából ehhez már hozzászoktam azóta, mert felnőttünk és már külön életünk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!