Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok erről? Nektek...

Mit gondoltok erről? Nektek hogy esne?

Figyelt kérdés

Már párszor szóba került anyummal a gyerektéma. Persze a reakciója az volt, hogy még ráérünk vele, ráérek majd 30 éves korom felett szülni. Én legbelül már szeretnék kisbabát és úgymond az anyagi anyagilag sem lenne akadály. Belül picit rosszul esik, hogy ez a reakciója és nem az, hogy örülne és azt mondaná, hogy szeretne unokát.

27/n

2015. okt. 18. 17:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
65%
Nehogy emiatt varj a dologgal! Amint megszuletik a kicsi, anyud lesz a legboldogabb ha lathatja.
2015. okt. 18. 17:34
 12/27 anonim ***** válasza:
75%
Nekem is ezt mondták, de mivel nem másnak hanem magunknak szültem így nem érdekelt a dolog. Persze kicsit rosszul esik az embernek az ilyen dolog, de azok is csak addig magyaráznak amíg nem fogják a kezükben az unokát...eszüjbe jut, hogy egy gyerek mennyire megváltoztatja az életet és mennyi " munka" van benne...ezért úgy gondolják , hogy ráér még...de hidd el..minél többet vársz annál rosszabb lesz..mind biológiailag is meg mindenhogy máshogy.
2015. okt. 18. 17:47
 13/27 anonim ***** válasza:
89%
Én is hasonló cipőbe járok,de nyilván nem rajta vagy anyóson fog múlni mikor lesz gyerekünk.Írtad,hoyg agyagiak rendben vannak nálatok de nekik is pénzbe kerül.Pl babaváráshoz egy két dologgal még is hozzájárulna,meg ha megszületik akkor is.Később ha jön látogatni vagy gyerek megy hozzá kell a kis édesség stb,szülinapkor,karácsonykor ajándék.Ha ők is jól állnak nyilván nem okoz gondot,viszont van hogy pusztán kényelemből halogatja.Egy gyerek nem csak pénzt hanem nagyon sok odafiygelést is igényel.Attól is tarthat hogy az eddigi megszokott életét egy baba neki is megváltoztatná.
2015. okt. 18. 17:47
 14/27 anonim ***** válasza:
77%
Ha ennyire számít anyukád véleménye, talán tényleg ráérsz még :(
2015. okt. 18. 17:53
 15/27 anonim ***** válasza:
30%
éld ki a független korodat a barátoddal gyerek nélkül. egy gyerek ha ott van, akkor az rengeteg lekötöttséggel jár, rengeteg pénzzel stb. én is azt mondom, hogy 30 alatt ne foglald le magad egy gyerekkel.
2015. okt. 18. 17:56
 16/27 anonim ***** válasza:
52%
27 éves kor teljesen optimális a gyerekszülésre, én is ott rontottam el, hogy sokáig vártam, most 34 évesen orvostól-orvosig rohangálok, mert 30 felett miómáim lettek és pajzsmirigy gondjaim. Bárcsak bevállaltam volna 25 körül. De a lényeg, nem tudom milyen szövegkörnyezetben mondta ezt anyósod, nagyon nem mindegy, de hallgatnod nem kell rá. Ez csak a te és a férjed közös döntése kell legyen. Én a helyedben egyáltalán nem foglalkoznék az anyósommal.
2015. okt. 18. 18:05
 17/27 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, most látom, hogy anyukádról van szó, a véleményem ugyanaz, nem ő fog szülni, hanem te. Nagylány vagy, te döntsél ebben.
2015. okt. 18. 18:06
 18/27 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem nem tart még érettnek a gyermekvállalásra.

A legtöbb szülő nem arra gondol ilyen szempontból, hogy szeretne-e már nagymama/nagypapa lenni, hanem hogy a lánya/fia készen áll-e a feladatra. Nem csak anyagilag, de lelkileg, érettségben, gondolkodásban, felelősségvállalásban, illetve megfelelő embertől szeretne-e gyereket.

Ha halogató, nemleges a válasz, az inkább arra utal, hogy még téged tart túl gyerekesnek illetve esetleg a férjeddel van problémája. Kérdezz rá miért gondolja úgy, hogy ráérsz 30 éves korodig. Mert hidd el, nem az a baja, hogy nem akar unokázni.

2015. okt. 18. 18:09
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

A 14-es válaszát osztom, ha ennyire pörgsz azon 27 évesen, hogy anyukád mit mond erről, tényleg ne szülj még.

Másrészről meg mi pl. honann tudjuk, neked mennyire van még igényed bulizni, világot látni vagy éppen karriert építeni, ami szülés után egy ideig nem igazán megvalósítható.

2015. okt. 18. 18:10
 20/27 anonim ***** válasza:
25%
Kicsit direkt leszek, tudom: Még jó korban vagy a gyermekvállalásra. Ha minden lehetőség adott, stabil párkapcsolat és anyagilag, akkor uccu neki! Most kéne maximum 1-2 év kihagyással összehozni annyi porontyot, amennyit szeretnél. Sokan várnak 30 után, aztán meg futhatnak orvostól-orvosig. Ne tudd meg hány ismerősöm van, akik évekig kínlódtak egy gyerekkel, aztán ha összejött utána összetették a két kezüket akkor is, ha ők többet akartak volna, mert legalább egy sikerült.
2015. okt. 18. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!