Normális, hogy anya elvárja ezt?
Szerintetek normális az, hogy anya elvárja, hogy ezeket a 25.000 Ft-os ösztöndíjamból finanszírozzam mikor gyűjteni szeretnék?
Na szóval ezeket: Kajám egy része (addig amíg bírom pénzügyileg), ruháim, tisztálkodószerek, kozmetikumaim (ezt az utolsó kettőt ő is használja), osztálypénz, tankönyvek (évek elején), és még fogszabályzóra is gyűjtsek.
Ez szerintetek normális?
7-es.
Mi az a fogszabi?
Szabadsag jar ha fogaszatra mesz?
Nem normális. Itt mindenki szerint az a normális, ha a gyerek tartja el a szülőjét, de a való világ tele van dolgos, normális emberekkel, akik nem a 18 alatti gyereküktől várják el, hogy megoldja az életüket.
Kérdező, az itt lévő emberek többsége irigy arra is, ha öt forintod van, rossz helyen kérdezed.
Szerintem nem normalis. Ha annyira nincs penzetek...meg akkor is fura, hogy meg a kajadat is magadnak vedd :(
Akkor ha amugy nem alltok rosszul, akkor kegyetlenseg elvenni a gyerek penzet azert, hogy a szulonek ne kelljen ra tobbet koltenie. Foleg ha meg nem is vagy 18 eves. Minek az ilyennek gyerek?
Én megkérdezném a helyedben, hogy igen, és én akartam megszületni talán?
Undorító, hogy egyes szülők visszafizetést várnak anyagilag a gyereküktől, mert hogy "felneveltelek". Jó, hogy nem hagyott az árok szélén meghalni éhen, igazán hálás lehetsz neki. Szánalmas...
11-es vagyok
Ez esetben viszont szimplán gerinctelenség amit az anyád csinál/mond. Milyen duma ez már, hogy ő felnevelt és ez neki visszajár? 16 éves vagy, 18 éves korodig köteles eltartani, onnantól meg költözz el, és nem lesz beleszólása. Egyébként meg r_hadtul nem követelhet vissza semmit. Ő akart gyereket, ezt bevállalta, milyen jogon várja el, hogy most törlessz neki? Pofám leszakad.
Mindig elfog a hányinger az ilyen kérdések alatti válaszoktól... Nem úgy kell "életre nevelni" a gyereket, hogy teljesen kifacsarjuk lelkileg és anyagilag is! Hiába próbálnak ezzel takarózni egyesek, hogy hát ők a gyerek érdekében sajnálják tőle a 100Ft-os tusfürdőt is. Persze aztán nem értik miért menekül tőlük a gyerek, meg hogy a hálátlan kölyke még az ajtót se nyitja rájuk, pedig ugye ők mennyi áldozatot hoztak érte...
Kérdező te tanulj nagyon aztán húzz el otthonról ahogy lehet. Hidd el ha el is kezdesz dolgozni, a fizetésedet is le kell majd adnod az utolsó fillérig. Az ilyen vérszívók nem változnak.
9-es hát te is "szép" szülő lehetsz vagy ha nem most majd egyszer az leszel :PP 16 évesen hova menjen még dolgozni a gyerek,az a golga hogy tanuljon meg élje a kamaszok életét persze azt módjával.
Én pl szülő lennék és gyerekem kapna ösztöndíjat azt hagynám hogy magára költse,persze nem eligya meg cigire.Ezen kívül max nyáriszünetbe elmehetne dolgozni mert nyaralásra jól jön a zsebpénz vagy másra.Karácsonykor vagy szülinapra lenne már pénze neki is hogy vegyen ajándékot azért hozzáteszem nem várná el senki.Csak mert nekem is jól esett saját pénzemből venni annó,végre nem kellett kérni ilyenekre :) Én igyekszem mindig támogatni a gyerekem ha felnő akkor is. Félreértések elkerülése végett hangsúlyozom,hogy támogatni nem alátenni mindent.Nem szeretném elkényeztetni sem,mert az később még neki is visszaütne.
Persze ezt olyan szülők hogy is érthetnék akiknek csak addig jó a gyerek még ilyen olyan támogatást kapnak érte aztán utána szélnek eresztik vagy még hamarabb.
"Csak anya szerint ez neki visszajár, mert felnevelt..."
Hümm... találkoztam már ezzel a szemlélettel: "azért szülök gyereket, hogy legyen egy bevételi forrásom/rabszolgám".
Szóval...
Épp csak nem tőled jár vissza, hanem már megkapta - az ő anyjától, aki őt felnevelte.
Neked a saját gyermeked felé lesz "visszafizetnivalód".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!