Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anya elvárja ezt?

Normális, hogy anya elvárja ezt?

Figyelt kérdés

Szerintetek normális az, hogy anya elvárja, hogy ezeket a 25.000 Ft-os ösztöndíjamból finanszírozzam mikor gyűjteni szeretnék?

Na szóval ezeket: Kajám egy része (addig amíg bírom pénzügyileg), ruháim, tisztálkodószerek, kozmetikumaim (ezt az utolsó kettőt ő is használja), osztálypénz, tankönyvek (évek elején), és még fogszabályzóra is gyűjtsek.

Ez szerintetek normális?

2015. okt. 18. 16:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
12%
Igen, az.
2015. okt. 18. 16:24
 2/22 A kérdező kommentje:
Az ételből is eszik amit a saját pénzemen vettem.(Főtt étel otthonra.)
2015. okt. 18. 16:25
 3/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyok irigy vagy önző, nyugodtan ehet, de néha nekem nem is marad.
2015. okt. 18. 16:26
 4/22 anonim ***** válasza:
57%
Milyen suliba jársz én is oda megyek ennyi pénzért
2015. okt. 18. 16:29
 5/22 anonim ***** válasza:
74%
Attól függ,ha ő dolgozik de valamiért sok pénz megy el pl hitelre stb akkor valamennyire érthető.Amennyiben nem csinál semmit a háztartáson kívül akkor ez így kényelmes ha lehúzhat és később csak még rosszabb lesz.
2015. okt. 18. 16:36
 6/22 anonim ***** válasza:
61%

Egyáltalán nem normális. Nekem volt fogszabim, nem két fillér. Ha elteszed az egész 25.000 Ft-ot, azt is hónapokig kell gyűjteni, hogy venni tudj egy fogszabit. Ilyen feltételek mellett meg egyenesen esélytelen. Anyád kihasznál, lázadj!

19L

2015. okt. 18. 16:38
 7/22 anonim ***** válasza:
30%
Azért a kérdezö anyja ennél jóval többet költ a gyerekre és valószínüleg ezekre már nem jut elég.
2015. okt. 18. 16:40
 8/22 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem normális.

Ha pedig + pénzt akarsz, akkor menj dolgozni nyugodtan.

Elmész havi 5-10 napot, az már olyan 30.000 körül, az ösztöndíjat odaadod anyukádnak, a fizetésedet pedig beosztod te.

2015. okt. 18. 16:44
 9/22 Argloss ***** válasza:
92%

Ha nincsen pénzetek, akkor nincsen más lehetőség.

Bár ha rászorulók lennétek, akkor kapnál ingyen tankönyvet. A szüleid eleve kapnak rád adókedvezményt plusz családi pótlékot. Ezen felül még alap dolgokra pénzt elkérni nem tűnik túl igazságosnak. Nyilván az extra dolgaidat fizesd te (fölösleges ruhák, smink, drága parfüm), de kajára, alapvető tisztálkodási eszközökre, egészségügyi ellátásra, tankönyvre, osztálypénzre normális szülő szerintem nem kér pénzt csak nagyon kényszerhelyzetben.

2015. okt. 18. 16:45
 10/22 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem így próbál életrevalóságra szoktatni, és ráébreszteni mennyire könnyen el lehet költeni azt a kis kevés pénzt. Hogy lásd, nem egyszerű eltartania téged, esetleg a testvéreidet is, ha vannak.

Persze ha nagyon jó anyagi körülmények közt éltek, akkor nem kifejezetten indokolt, de nem árt, ha képben vagy.

Nálunk édesapám anyagi csődbe vitte a családot (alkoholizmus és társai), majd meghalt, anyám pedig egyedül maradt 3 gyerekkel, ápolónői fizetésből. Mikor dolgozni kezdtem, egyértelmű volt, hogy segítek neki pénzügyileg, ma már nem otthon lakom, de még mindig adok neki egy keveset. Öcsém is a keresete felét odaadja, mert sajnos szükség van rá. És természetesen a tisztálkodószereinket, ruhánkat, szórakozásunkat mi álljuk.

Ha ehhez hasonlóan álltok, jogos, hogy elvárja anyád az anyagi segítséget.

22L

2015. okt. 18. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!