Köteles eltartani a spórolós, egyszerű gyermek a link,
pénzszóró szüleit?
Figyelt kérdés
Lehet hogy a kérdésem elég közhelyes...de én egy nagyon spórolós,egyszerű életet élő nő vagyok.Világ életemben ilyen voltam és vallom hogy erre születni kell.Édesapámtól örököltem ezt a vénát,de a nagyszülők mindkét oldalról ilyenek.Nincsenek felesleges költekezéseim,nem dohányzom és ruhát is nagyon ritkán veszek magamnak.Férjem is ilyen mint én.Mi olyan zsák a foltja vagyunk.Férjem is ebben a szellemben nőtt fel.Viszont sajnos anyukám kakukktojás. az ötvenes éveiben él.Apukámtól elég hamar elvált és összejött egy olyan férfivel akinek soha nem volt sem ingatlanja sem semmije.Anyukám szülei által előteremtett lakásban laknak és két kézzel szórják a pénzt.Anyukám cigizik,turkálóba jár minden nap,nem dolgozik, a férfi dolgozik de máról holnapra élnek,anyám minden héten fodrászhoz és manikűröshöz jár mint akinek nagyon jól megy.Panelben laknak,tipikus rongyrázásban vannak,pedig máról holnapra élnek.A pasi tipikus proli..nincs semmi megtakarítása,máról holnapra él és mindig a rendszert(POLITIKÁT) hibáztatja az ő szerencsétlen sorsa miatt.Most nekem spórolós embernek kötelességem eltartani a link anyámat??Úgy tudom van egy ilyen törvény.Az rendben van ha a szülő segíti a gyermekét akkor később ez rendjén van hogy a gyermek is viszont segíti a szüleit.Viszont én egyke vagyok és ennek ellenére sem taníttatott,saját magam teremtettem elő mindent,majd közösen a férjemmel.Tehát ő kislány koromban sem foglalkozott velem hanem talizgatott a pasijával...akkor én minek is segítsem őt idős korára?Ja és rendkívül elviselhetetlen,örök elégedetlen,nárcisztikus nő.Vélemények?!
utolsó!Ha érdemben nem tudsz hozzászólni a kérdéshez-már pedig nem tudsz,mert nem érzed át a problémát-akkor neked meg nem kellett volna lenyomni 100X a billentyűket hogy írj kommentet :D
Többieknek köszönöm a hasznos választ!Tehát ha ő benyújtja az igényét a bíróságon akkor a bíróság eldönti hogy mennyivel vagyok adós neki? Mindketten kisvállalkozók vagyunk a férjemmel,már van 1 gyermekünk.Így is elég szűkösen élünk,magasak a járulékok plusz az egyéb költségek.Nem hiszem hogy egyszer úgy megszaladja nekünk hogy "felesleges" pénzünk maradna.A gyermekünknek is 5000 ft-ot tudunk félretenni havonta.Szeretnénk többet,de sajnos egyenlőre nem megy.
2015. okt. 15. 18:12
12/17 Andizsuzsi válasza:
Igen, így van. A saját megélhetésedet nem kell veszélyeztetned, ő pedig csak a megélhetéséhez szükséges minimális kiegészítést kaphatja, ha szükséges.
2015. okt. 15. 20:42
13/17 anonim válasza:
Ha van hivatalos bevétele (rokkantnyugdíj, fogyatékossági támogatás vagy bármi ilyesmi) akkor a bíróság csak azt nézi mekkora összeget kap és az elég-e egy alap megélhetésre. Azt nem fogják nézni, h mire költi, szóval ha egy normális összeg a bevétele, akkor feleslegesen perelget.
Nem fognak neki megítélni semmit, ha teszem azt kap saját jogon rokkant nyugdíjat, a férje után özvegyit meg mondjuk fogyatékossági támogatást is.
2015. okt. 15. 21:02
14/17 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm.
2015. okt. 15. 22:01
15/17 anonim válasza:
Amíg nem égnek le szó szerint, mondjuk egy cigicsikk miatt a panel, addig nem kell velük foglalkoznod. Na, utána visszatérhetünk rá. ÉS reméljük, nem kerül sor ilyen 20%-os rokontartásra... Szerintem is anyukádról a férjének kell gondoskodnia...
2015. okt. 16. 06:44
16/17 anonim válasza:
Nem akarok vészmadárkodni, de várjatok még pár évet és szigorítani fogják ezt a törvényt. A csapból is az folyik, hogy 20-30 év múlva nem lesz nyugdíj vagy csak minimális összegű lesz a nyugdíj. Hogy tartanák életben majd a nyugdíjasokat? Sok embernek fog még ez a törvény problémát okozni.
2015. okt. 16. 08:04
17/17 anonim válasza:
a rokontartást nem kell fizetned ha az a megélhetésedet veszélyezteti vagy ha a kérő érdemtelen rá
ezek alapján szerintem ha benyújtja is akkor sem kap semmit
bár van ismerős ahol havi 5e állapított meg a bíróság rokontartásra a szülőnek ...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!