Ha a házastársatok testvére állandó jelleggel kéregetne tőletek (napi szinten), csak mert ő link életet él, titeket idegesítene? Mit csinálnátok ilyen helyztben?
Szintén ebben a helyzetben vagyok én is. A férjem nővére van ránk akaszkodva, és szinte csak miatta veszekszünk.
Egy pióca a sógornőm. Érdekből összeállt egy pénzes hapsival, de a pasas elvesztette a munkáját, így már nem tudta biztosítani azt az életszínvonalat, amit sógornőm megszokott, ezért a pasit kiküldte külföldre dolgozni, onnan utalja haza a pénzt, de ez sem bizonyul elégnek, mert így is a nyakunkra jár mindenféle hülyeségre kölcsönkérni. Mi nagyon szerény körülmények között élünk, albérletben, adóssággal a nyakunkon, amit vért izzadva próbálunk törleszteni, emellett a sógornőm hóbortjaira is nekünk kell pénzt adni. Próbáltam már beszélni erről a férjemmel, de hajthatatlan, mert segíteni szeretne a testvérén (megjegyzem, mindig csak mi segítünk, fordítva ez nem megy), nem tud neki nemet mondani. Legutóbb, amikor titokban adott neki kölcsön, megmondtam a férjemnek kerek perec, hogy ha ez így folytatódik, akkor el fogok válni a nővére miatt. Azóta nyugi van, de csak azért, mert nem telefonál a sógornőm, ugyanis mostanában kellene megadnia a pénzt, de persze megint csúszik két hetet (vagy még sokat)...
2. vagyok.
Én a turiból öltözködöm, és t.sco gazdaságos kajákat eszem, hogy spórolhassak. Akkor kapok agybajt, amikor előveszi a legújabb szerzeményeit, hogy "ezt ennyiért vettem", képes még a nyugtákat is összegyűjteni és felolvasni nekünk, hogy mit mennyiért vett. És sír, hogy neki nincs semmire pénze, olyan rosszul él.
Nagyon szeretném valahogy lerázni, mert nem csak az a baj vele, hogy kölcsön kér, hanem sok egyéb szívességet is, és már sokszor kellemetlenül érezzük magunkat miatta, már mások is megszóltak minket, hogy mégis hogy viselkedik a kedves sógornőm.
Magatoknak kell meghúzni a határt, mert az ilyen kéregető tényleg jó szó rá, függő valahol. Nem kell lelkiismeretfurdalást érezni, ha nem adtok, mert ő se érez lelkiismeretfurdalást, ha a nehezen megspórolt pénzeteket elszórja. Csak annyit tud felfogni, hogy nektek még hó végén is van valami csoda folytán kajára, amit ő nagyon jól el tudna költeni valami "fontos" márkás cuccra. Gondoljátok át, neki is az a segítség, ha nem adtok! Nekem ez akkor esett le, amikor a "barátnőm" több meg nem adott "kölcsön" után a szerény kis ezresemet leszólva felcsillanó szemmel vette észre a pénztárcámban a tízezrest. De hát van még neked nézett rám azzal az esdeklő-szemrehányó nézéssel, amit biztos jól ismertek. De azt nem tudom odaadni- mentegetőztem én kis mulya- mert a gyerekeim menzapénze, holnap kell befizetni. Ugye ezt normális gondolkodású ember megérti, még ha kitudja milyen bajban is van. Na ő nem, csakhogy szerencsére ez olyan dologra volt szánva, amiben nem engedtem. Ha láttátok volna azt a bánatos arcot, amivel nyugtázta, hogy nem fognak a gyerekek egy hónaoig nem ebédelni miatta. Hát akkor hullott le a hályog a szememről, mekkora manipuláció az egész és a nagyhalál se következik be nála mégse ,ha az ember egyszer egy kicsit a sarkára áll. Hosszas pumpolásából megtanultam. ő is tud engedni, de nem szívesen teszi, megértésre pedig képtelen. Tehát érvelni, vitatkozni felesleges. Egyszerűen ki kell kalkulálni egy igen kicsi összeget amit vele nem közöltök, de előre leírtok a havi veszteség listájára, és minden körülmények között ragaszkodni hozzá, hogy pl ez havi 5000 első megjelenéskor közlöd, alig van pénzed, de ha nagyon kell adni tudsz 2000-et , újra jön: 1500 újra 1000 végül 500, ha még mindig kunyizik, elfogyott. Nagyon tanulékonyak, de igen szeretnek érzelmes húrokat pengetni. Az igazi jó testvér megérti, ha nincs a függő kéregető segítségre szorul . A segítség szerinte a pénz, de valójában az igazi segítség neki a korlátozása annak a szokásának, hogy mások pénzét költse. Bátorság! Nem olyan nehéz, mint aminek látszik. Sok sikert!
Ja és a pénztárcádban lehetőleg sose legyen több pénz, mint amit adni "tudsz". Tartsd a nagyobb címleteidet máshol, hogy sose láthassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!