Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel büntetnétek meg a...

Mivel büntetnétek meg a kamasz lányotokat ezért?

Figyelt kérdés

Az iskolába kellett vinni az osztálypénzt,oda is adtam a lányomnak.Erre jön a telefon az osztályfőnöktől hogy a lányom még mindig nem fizette be a pénzt!Ma meg tudtam hogy ebből a pénzből ment el egyik délután moziba a barátaival.

Nagyon kiakadtam rá elküldtem a szobájába,de hogyan tovább?

2015. okt. 14. 22:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
69%
egy gyereknek akkor sem lehet bármit csinálni csak mert gyerek. és nem tudod zsarnok volt e a szülő és van e kölyöknek zsebpénze utolsó, amúgy saját keserűséged miatt érzed úgy hogy egy gyereknek nem kell határ csak mert neked nagyon is volt. Egyébként a bicikliről lerúgás egy zacskó mogyoró miatt és más pénzének elköltése, hasztalan dologra két teljesen külön dolog.Akkor mit tehet az amerikai gyerek arról hogy lelőtte számtalan társát csak mert depis volt a szegény lelkeckéje...
2015. okt. 15. 11:04
 32/62 anonim ***** válasza:
65%

Lopas csalas sikkasztas hazudozas olyan erkolcsi vetkek amit a szulonek kell kiirtani a gyerekbol .Megtanitani a kulonbseget a jo a rossz a szabad es a tilos kozott.

A jo neveles ok okozat alapon mukodik

Aki vetkezik annak viselni kell a kovetkezmenyeket.

Nem verjuk a gyereket ez ertelmetlen

A buntetesnek mindig kapcsolatba kell allni a bunnel

Loptal? visszaadod es bocsanatot kersz megterited a kart.

Hazudtal?emelet fovel bevallod hazudtal es bocsanatot kersz erte.

En siman visszavitetem a gyerekkel a lopt holmit es elmegyek vele ott vagyok mikor elnezest ker.

2015. okt. 15. 11:05
 33/62 anonim ***** válasza:
64%
Nem menne kirándulni, hacsak meg nem keresi az árát. Nem tudhatjuk, kap-e zsebpénzt, de ha nem is kap, az sem elég jó ok a lopásra.
2015. okt. 15. 11:46
 34/62 anonim ***** válasza:
81%

Végül mi legyen? Simogassuk meg a leányzó buksiját, vagy vigyük ki, és lőjük főbe? Mert nagyjából ez a két véglet jött le.

Magánvéleményem, hogy én azért érezném sértve magam, mert megpróbált hülyének nézni (t.i. nem derül ki).

2015. okt. 15. 12:54
 35/62 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy miért szarik rá a kérdés kiírója a témára?
2015. okt. 15. 14:08
 36/62 anonim ***** válasza:
84%

Tegnap este írta ki. Hétköznap van.

Szerintem várj még utolsó, majd csak reagál.

Bántalmazásmentes büntetés!

Én is csináltam baromságot kamaszként, tegye fel a kezét, aki nem.

De se nem verni, se nem megalázni nem kell ezért a gyereket.

Szobafogság (se tévé, se net), és zsebpénzlevonás.

Itt olvasva pár embert, baromira remélem, hogy még nincs gyerekük.

Engem eléggé vegyesen neveltek: volt verés kézzel, fakanállal, illetve egyszer egy angol munkafüzettel.

Volt ordítás is. Hujujj mennyi.

De igazándiból az hatott rám kamaszként (addigra édesanyám kezeltetni kezdte a depresszióját, és az alkoholizmusát) amikor láttam a szemében, hogy csalódott.

Csak eszembejut az a nézés, és most, évek múltán is szégyellem magam miatta.

2015. okt. 15. 14:26
 37/62 anonim ***** válasza:
15%
A szobafogság mióta büntetés?
2015. okt. 15. 19:37
 38/62 anonim ***** válasza:
30%

engem az háborít fel, amikor 2 oldallal korábban valaki benyögte az "ésszel kéne gyereket vállani!" dumát!

ha mindenki arra várna, hogy MINDENRE meglegyen a pénz, ma 100 gyerekből 99 nem születne meg!

de van szerelem, szeretet, vágyakozás a baba után, öröm, felelősségtudat, tenni akarás, és ha ezek megvannak, akkor gazdagság nélkül is lehet valakiből jó és értékes ember. akkor is, ha nem jutott mindig mindenre pénz.

mi nem voltunk gazdagok, nem voltak márkás ruháim, mégis felnőttem, voltak barátaim, ma egy dolgozó felnőtt vagyok, nem egy naplopó.

arra akarok ezzel kilyukadni, hogy nagyon sok családban már a mozi is luxus, és ez nem a felelőtlen gyerekvállalás miatt van.

nem mennék bele mélyen a politikába, de mind tudjuk a lakáshiteles történetet. azon kívül bármi közbejöhet, egy haláleset, vagy apuka elhagyta őket, vagy egyszerűen csak most másra kell a pénz.

pl. épp tönkrement a mosógép, ami 50 ezer ft-nál kezdődik, és kicsit fontosabb, mint a mozi, de egy 80 ezres fizetésből kigazdálkodni nem egyszerű.

és ennél sokkal komolyabb dolgok vannak, amik elvihetik a pénzt akkor is, ha egyébként egész jól élnek. ha meghal valaki a családban (ugye bármikor bárhol előfordulhat!!!), nem tudom, mennyire vagytok tisztában vele, de egy temetés több százezer forint!

ezek csak példák, azoknak a válaszolóknak szólnak, akiknél repkednek az "adj neki pár ezer forintot!" típusú válaszok.

aha, mert csak úgy dobáljuk a pár ezreket, mi?

ti bementek egy plázába, és megveszitek a 6 ezres pulcsit? minden héten, vagy minden hónapban, akár többször is?

ne álszenteskedjünk már egy névtelen oldalon, a legtöbben sajnos visszaakasztják, azt gondolva, hogy szép-szép, de erre most nincs keret.

ez a lány, ha a barátaival akar lenni, az legtöbbször költség. egy tininek alapból kell zsebpénz, a reggelijét, esetleg ebédjét már magának rendezi. most egy mozi, hétvégén egy kávézó, közben jön a jégkori-szezon, meg kéne egy új parfüm, stb., stb.

ti komolyan oda tudtok adni ezekre heti több ezret? mert ez kb heti 10 ezer!

havi 40 ezer csak zsebpénzre? de emellett még ruhát kell venni, mert egyrészt kinövi, leamortizálja, és nem utolsósorban az utolsó divatnak is meg kell feleljen. hát az sem 1-2 ezer ft.

úgy gondolom, hogy nem élnek itt olyan sokan jómódban, mint ahányan így adják elő.

csak szeretnek nagyzolni az emberek, lásd másik kérdés nemrég: egyik napról a másikra élnek, de minden héten fodrász, műköröm, hogy a látszatot fenntartsák.

2015. okt. 15. 20:32
 39/62 anonim ***** válasza:
6%
én megmondanám neki, hogy oké, akkor ez a mozi volt a kirándulása, mert én nem adok többet. És nagyon csalódtam benne, ezek után nem fogok pénzt rá bízni.
2015. okt. 15. 21:11
 40/62 anonim ***** válasza:
70%
úgy látom ezt a kérdést ellepték a tinik, akik szerint enm baj ha egy gyerek lop a szüleitől. Kíváncsi vagyok arra, hogy akkor mit írnának, ha az lenne a kérdés hogy a szülő lopott a kamasz gyerektől...
2015. okt. 15. 21:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!