Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel büntetnétek meg a...

Mivel büntetnétek meg a kamasz lányotokat ezért?

Figyelt kérdés

Az iskolába kellett vinni az osztálypénzt,oda is adtam a lányomnak.Erre jön a telefon az osztályfőnöktől hogy a lányom még mindig nem fizette be a pénzt!Ma meg tudtam hogy ebből a pénzből ment el egyik délután moziba a barátaival.

Nagyon kiakadtam rá elküldtem a szobájába,de hogyan tovább?

2015. okt. 14. 22:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
45%

Hát, azért a lányod sem valami gerinces ember.

Ilyet én is csináltam, de otthon még aznap elmondtam, hogy ez meg ez volt. Picit mérgelődtek, hogy miért nem szóltam, de ennyi.

2015. okt. 15. 07:48
 22/62 anonim ***** válasza:
26%

21-es, szerencséd, hogy a te gyereked megbízható, és beosztással él.

Sok gyerek amint megkapja a heti(!) zsebpénzét, AZNAP elszórja, és utána jön a lopok, mert nincs pénzem. Holott lenne, ha nem majmolná el hüyeségekre.

Egyik barátnőm heti 2000.-et kapott, és amint a kezében volt, el is tarhálta, aztán meg velünk fizettetett mindent - mert egy fagyira nem volt neki - vagy "szerzett" a szülőktől.

2015. okt. 15. 07:51
 23/62 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon elgondolkoztat,hogy milyen a kapcsolatotok a lányoddal? Mennyire ismered a barátait és azokat a társakat akikhez kötődik? Esetleg ez lehet az oka,hogy nem mert tőled pénzt kérni vagy nem merte elmondani,hogy moziba mennének a haverokkal?

Többször előfordult az eset nálatok vagy ez az első?

Hány éves a lányod?

Nem hiszem,hogy én bántanám a kamaszgyerekemet ezért!

Felmérném az igényeit és adnék neki (hetente)pénzt,hogy vegyen magának csokit,kaját illetve ossza be,ha valahova szeretne menni,de mindig tudjam hova megy!

Felvilágosítanám csak bontatlan csomagolású üdítőt és egyéb ennivalót fogadjon el!

Azt gondolom nagyon nagy szégyen ha a gyerek egy moziba sem tud elmenni.

2015. okt. 15. 08:06
 24/62 anonim ***** válasza:
70%

"Csakhogy szerencsétlen Emberpalánta nem lopott el semmit sem. Neki moziba kellett menni, erről van itt szó."

De ellopta és még hazudott is.

Neki moziba kellett mennie? Legközelebb ijfónt lop, mert neki az kell?

2015. okt. 15. 08:30
 25/62 anonim ***** válasza:
81%

Nem szép dolog az, amit tett a leányzó. Kellemetlen helyzetbe hozta az édesanyját az osztályfőnök és minden bizonnyal a tanári kar előtt (mivel a tanárok is beszélgetnek egymás közt).

Nagyon sok mindent nem tudunk a történettel kapcsolatban, de egy szó, mint száz, a gyerek tettére nincs mentség. Én is szerény családban nőttem fel, sokszor heti 1000 forintot kaptam kollégistaként, amiből csak 500 volt az út. De túléltem. Igaz, nem mentem kocsmázni, moziba, meg ilyen-olyan helyekre, de attól függetlenül nagyon jó közösségi életet tudtam élni, és nagyon jó barátokra tettem szert.

A közösségi élet és a barátok szerzése NEM pénz kérdése. Amit a lány tett az szimpla kapzsiság, felelőtlenség és az édesanyja megalázása. (lásd első bekezdés). Ennyi. Aki mást mond, az még biztos anya és apa pénztárcájából él, és úgy gondolja, hogy amit ez a lány tett az teljesen elfogadott, mivel ők maguk is ezt teszik.

2015. okt. 15. 09:20
 26/62 anonim ***** válasza:
84%
A zsebpénz sem oldja me a gondokat. Mert adsz neki , de nem tudod ellenőrizni mire , kire költi el.Vagy volt olyan, hogy rendszeresen azt mondta a lányunk, hogy ellopták tőle.Én mindig csomagoltam tízórait neki, apja meg adott pénzt neki.Mondtam is neki nem kell, neki pénzt adni, mert nincs büfé és ellopják úgyis tőle. De csak adta neki. A lányunk tini még de több éve dohányzik.Energiaitalokra is rászokott, ami az iskolában nem ajánott volt.Egyébként ő is csinált ilyent, hogy a pénzt másra költötte és nem a magántanárnőhöz ment suli után.Csak, amikor váratlanul mentem érte többször, akkor derült ki, hogy régóta nem is jár oda.Kiválóan megtanult hazudni. Amivel ma is küzdünk.Soha nem voltak pénz gondjai, de gerinctelenkedni azt megtanulta.És ha nem figyeltek oda, akkor kicsiben kezdi és nagyban végzi.Generálja az egyre több és több hazugság , csavargás, suli mellé járás és a végén azt veszed észre, hogy mekkora veszteség ér erkölcsileg, anyagilag is.Ezekről nyugodtan el kell vele többször is beszélgetni, amikor még tud figyelni rád.Példálózva is lehet, hogy a kolléganő lánya miket csinál pl. és elmondani, neki, hogy mennyire elítélik az ilyen rossz téteményt az emberek.
2015. okt. 15. 09:20
 27/62 anonim ***** válasza:
87%

Én valószínűsítem, hogy a lánynak van zsebpénze, vagy saját pénze.

Vagy anyuka nem kérdez rá, hogy ugyan lányom, miből mész moziba?

Szóval, hogy a kérdésre is válaszoljak:

levonnám a zsebpénzéből és szobafogságba küldeném. Két hét korrekt.

Eljátszotta a bizalmat és ez a legsúlyosabb a történetben.

Erre kell itt gondolni. A szülő dolga nevelni a gyereket, felkészíteni az életre, megmutatni a határokat.

Ha a munkahelyén sikkaszt, jó esetben csak kirúgják.

2015. okt. 15. 09:46
 28/62 anonim ***** válasza:
57%

Nalunk se lennetek gyerekek.

A lopast sikkasztast hazudozast kemenyen buntetjuk nem is fordul elo gyakran de minden kamasz geyrekunk megprobalta.

Az egyik lanyuk hamisitotta az alairasomat tornai felmentesre.

Buntetese kozossen a tanaral kitalalva egy hetig minden nap napi 2x tornaora.Soha tobbet nem hamisitott.

Nem vedtem meg a tanar elott nem hazudtam vele.

Masik nagylanyunk osztalypenzbol vett nagyon nagyon raszoruloan 5. farmernadragot.

Buntetese vissza kellett fizetnie kamattal a zsebpenzebol.

2015. okt. 15. 10:40
 29/62 anonim ***** válasza:
69%
milyen elkorcsosult világ ez, ahol a gyerek a szegény mikor lopott, csalt, hazudott?hol létszükség a mozizás? Megáll az ész, az a gyerek kihasználta az anyját méghozzá elég ostoba módon. Nincs más be kell menni órán nagy patáliát csapva és elnézést kérni az Ofőtől(minél jobban megszégyeníted annál jobb) Még a szülő van leszólva, amiért az Ő megkersett pénzét a gyereke hülyeségre költi?(főleg most amikor jön a filmünnep és sokkal olcsóbb a moziban egy jegy) Én öcsém egyszer az én zsebpénzemet lopta el és chipsre költötte, akkora sallert adtam neki, hogy soha többet nem nyúlt a dolgaimhoz. ja és a szobafogság mit sem ér ott jól érzi magát egy gyerek, ma már az nem bünti.
2015. okt. 15. 10:52
 30/62 anonim ***** válasza:
31%
Persze, alázzuk meg csak mégjobban, mostmár ne csak a barátai előtt, hanem az egész osztályközösség és a komplett iskola előtt is! Legyen Ő a világ szégyene, töltsük ki rajta egyszerre az egyetemleges emberiség irtózatos dühét! Sőt, mégjobb: ha már lop, csal, hazudik, akkor miért ne lehetne mindjárt gyilkosságal is megvádolni, nem? Irány a város főtere, ahol már ácsolják számára a bitófát, csak mert gyerek létére gyerekként és nem felnőttként mert viselkedni és az Ő szempontból teljesen logikusan azt választotta, amit inkább szeretne – ami más gyereknek megadatik, de Neki tiltott gyümölcs. Én csakazért sem értek egyet a büntetéssel, lepontozhattok akár 0%–ra is, az értékrendemet akkor sem fogom megváltoztatni. Egy gyerek az gyerek, akkor is ha már nem éppen kisiskolás, hanem rosszcsont kamasz. Akkor méginkább több szeretetet és szülői odaadást igényel, hogy legyen elegendő muníciója értelmes, okos, önmagát és másokat is elfogadni képes felnőtté válni. Ne pedig aljas, konok rabszolgahajcsár váljon belőle. Volt egy ismerősöm, aki 11 éves korában lerúgta a gyerekét a bicikliről, mert meg merte enni apuka sós mogyoróját. Eltört a gyerek keze, gipszet viselt jó hosszú ideig, amire azt írta fel: szeretlek apám! Most meg majd' 35 éves korára egy kegyetlen, szívtelen ember lett belőle, akinek az a filozófiája, hogy aki nélkülöző, abban bele kell rúgni még egy akkorát is, amekkorától lerepül a feje. Nem hiába, ez volt neki a szülői minta... Hol élünk tehát, a középkorban? Ha a gyerek kapott volna mozira pénzt, ha nem félt volna mozira pénzt kérni a rettegett és zsarnok szülőtől (ahogyan itt sokan írták), akkor nem vetemedett volna "tolvajlásra". A sok együgyű ember csak magát a cselekményt nézni és nem a kiváltó okot, ami egyáltalán nem a gyerek hibájából eredeztethető. Emlékszem a saját gyerekkoromra, hogy mennyire rosszul éreztem magam akkor, ha a többi gyereknek lehetett valamit, nekem meg nem lehetett. Értsük már meg végre, hogy itt egy egyébként is érzékeny és sérülékeny, a szocializáció malomkövei alatt majdhogynem az életéért, a társadalmi elfogadottságáért és beilleszkedéséért küzdelmet folytató, még majdnem gyermeki lélekről kell beszélnünk. Aki lehet, hogy délután lenyúlj az osztálypénzt, de este lefekvés után, amikor már senki sem látja, elsírja magát a kispárna sarkában pontosan ugyanez miatt. Egy kamasz gyerek lelke bizonytalan, kétségekkel van teli és éppen ezért nem büntetést, hanem értelmes, tapintható szülői gondoskodásra és megértésre van szüksége. Ha a szülőnek nincs pénze mozijegyre etc., akkor az nem a gyerek hibája és felelőssége. Még csak szokásjognak sem nevezném, hogy a szülőnek kell felnevelni a gyereket és nem fordítva. A felelősség sokkal inkább a társadalomé és az államé, amely nem adott a szülőnek olyan képzettséget és/vagy munkát, amiből normális, XXI. századi körülmények között eltarthatná a gyerekét. Nem mondom, hogy a szocializmus jó volt, de ott legalább mindenkinek volt munkája és minden gyereknek megvolt a mozijegye... Lehet, hogy vannak még akik az őserdőben élnek és nem tudják mi az a mozi, ostorral verik a gyereküket, ha leszakajtott egy almát a tudás fájáról és felismerte mezítelenségét. De a többségnek akkor is, legalább minimálisan rá kellene jönnie, hogy ebben az esetben nem a gyerek, hanem a szülő felelősségrevonásáról kellene vádiratokat, védőbeszédeket megfogalmazni. De ehelyett csak a maguk elképesztően sötét, poroszosnál is rosszabb gyereknevelési elképzeléseikhez ragaszkodnak mint légy a ragadós papírhoz. Lehet, hogy én még fiatal vagyok ehhez a témához és igazán nem neveltem még fel egyetlen gyereket sem (csak részben), de ha egyszer véletlenül arra kerülne a sor, akkor majd inkább én nem fogok enni, de a gyerekem el fog menni a barátaival moziba vagy ahová szeretne. És nem fogja az egész gyerekkorát páni félelemben és terrorban leélni ahogyan az ma sajnos egyre több családban tipikus. Döbbenetes, hogy mennyire műveletlen és félkegyelmű emberek léteznek, ha egy pár könyvet legalább olvastak volna, lenn valamennyi kevéske fogalmuk a felnőttéválásról! Sokszor még magukat hihetetlen embernek tartó pedagógusok is olyanokat képesek kinyilatkoztatásként közölni, hogy az agyamat eldobom...
2015. okt. 15. 10:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!