Mivel büntetnétek meg a kamasz lányotokat ezért?
Az iskolába kellett vinni az osztálypénzt,oda is adtam a lányomnak.Erre jön a telefon az osztályfőnöktől hogy a lányom még mindig nem fizette be a pénzt!Ma meg tudtam hogy ebből a pénzből ment el egyik délután moziba a barátaival.
Nagyon kiakadtam rá elküldtem a szobájába,de hogyan tovább?
Hát, azért a lányod sem valami gerinces ember.
Ilyet én is csináltam, de otthon még aznap elmondtam, hogy ez meg ez volt. Picit mérgelődtek, hogy miért nem szóltam, de ennyi.
21-es, szerencséd, hogy a te gyereked megbízható, és beosztással él.
Sok gyerek amint megkapja a heti(!) zsebpénzét, AZNAP elszórja, és utána jön a lopok, mert nincs pénzem. Holott lenne, ha nem majmolná el hüyeségekre.
Egyik barátnőm heti 2000.-et kapott, és amint a kezében volt, el is tarhálta, aztán meg velünk fizettetett mindent - mert egy fagyira nem volt neki - vagy "szerzett" a szülőktől.
Nagyon elgondolkoztat,hogy milyen a kapcsolatotok a lányoddal? Mennyire ismered a barátait és azokat a társakat akikhez kötődik? Esetleg ez lehet az oka,hogy nem mert tőled pénzt kérni vagy nem merte elmondani,hogy moziba mennének a haverokkal?
Többször előfordult az eset nálatok vagy ez az első?
Hány éves a lányod?
Nem hiszem,hogy én bántanám a kamaszgyerekemet ezért!
Felmérném az igényeit és adnék neki (hetente)pénzt,hogy vegyen magának csokit,kaját illetve ossza be,ha valahova szeretne menni,de mindig tudjam hova megy!
Felvilágosítanám csak bontatlan csomagolású üdítőt és egyéb ennivalót fogadjon el!
Azt gondolom nagyon nagy szégyen ha a gyerek egy moziba sem tud elmenni.
"Csakhogy szerencsétlen Emberpalánta nem lopott el semmit sem. Neki moziba kellett menni, erről van itt szó."
De ellopta és még hazudott is.
Neki moziba kellett mennie? Legközelebb ijfónt lop, mert neki az kell?
Nem szép dolog az, amit tett a leányzó. Kellemetlen helyzetbe hozta az édesanyját az osztályfőnök és minden bizonnyal a tanári kar előtt (mivel a tanárok is beszélgetnek egymás közt).
Nagyon sok mindent nem tudunk a történettel kapcsolatban, de egy szó, mint száz, a gyerek tettére nincs mentség. Én is szerény családban nőttem fel, sokszor heti 1000 forintot kaptam kollégistaként, amiből csak 500 volt az út. De túléltem. Igaz, nem mentem kocsmázni, moziba, meg ilyen-olyan helyekre, de attól függetlenül nagyon jó közösségi életet tudtam élni, és nagyon jó barátokra tettem szert.
A közösségi élet és a barátok szerzése NEM pénz kérdése. Amit a lány tett az szimpla kapzsiság, felelőtlenség és az édesanyja megalázása. (lásd első bekezdés). Ennyi. Aki mást mond, az még biztos anya és apa pénztárcájából él, és úgy gondolja, hogy amit ez a lány tett az teljesen elfogadott, mivel ők maguk is ezt teszik.
Én valószínűsítem, hogy a lánynak van zsebpénze, vagy saját pénze.
Vagy anyuka nem kérdez rá, hogy ugyan lányom, miből mész moziba?
Szóval, hogy a kérdésre is válaszoljak:
levonnám a zsebpénzéből és szobafogságba küldeném. Két hét korrekt.
Eljátszotta a bizalmat és ez a legsúlyosabb a történetben.
Erre kell itt gondolni. A szülő dolga nevelni a gyereket, felkészíteni az életre, megmutatni a határokat.
Ha a munkahelyén sikkaszt, jó esetben csak kirúgják.
Nalunk se lennetek gyerekek.
A lopast sikkasztast hazudozast kemenyen buntetjuk nem is fordul elo gyakran de minden kamasz geyrekunk megprobalta.
Az egyik lanyuk hamisitotta az alairasomat tornai felmentesre.
Buntetese kozossen a tanaral kitalalva egy hetig minden nap napi 2x tornaora.Soha tobbet nem hamisitott.
Nem vedtem meg a tanar elott nem hazudtam vele.
Masik nagylanyunk osztalypenzbol vett nagyon nagyon raszoruloan 5. farmernadragot.
Buntetese vissza kellett fizetnie kamattal a zsebpenzebol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!