Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel büntetnétek meg a...

Mivel büntetnétek meg a kamasz lányotokat ezért?

Figyelt kérdés

Az iskolába kellett vinni az osztálypénzt,oda is adtam a lányomnak.Erre jön a telefon az osztályfőnöktől hogy a lányom még mindig nem fizette be a pénzt!Ma meg tudtam hogy ebből a pénzből ment el egyik délután moziba a barátaival.

Nagyon kiakadtam rá elküldtem a szobájába,de hogyan tovább?

2015. okt. 14. 22:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
85%

10-es? Igen, a bizalomról van szó. És szerinted szülő-gyerek között hogyan alakul ki kölcsönös bizalom? Ordítozással vagy verekedéssel kialakul?

Mondd, te hogy építesz bizalmi kapcsolatot felnőttként egy munkatárssal, szomszéddal vagy családtaggal? Esetleg te is megpofozod vagy veszekszel vele, vagy bünteted? Na ez az. A kamasz is ember, vele is épp olyan módszert kell alkalmazni, mint egy másik emberi lénnyel. A bizalmat közösen kell kiépíteni, nem úgy, hogy félelemből ne tegyen meg dolgokat a gyerek. Ekkor szokott az lenni, ha kiszabadul otthonról, nagyon durva dolgokra képes a "jó kislány".

2015. okt. 14. 23:06
 12/62 anonim ***** válasza:
16%

Hol volt szó a kérdésben ordítozásról, verekedésről? :D

Idézem:

"Nagyon kiakadtam rá elküldtem a szobájába,de hogyan tovább?"

És én hol írtam ilyesmit a válaszomban? :DD

Ne a saját szüleitekből induljatok ki.:-)

2015. okt. 14. 23:10
 13/62 anonim ***** válasza:
35%

#5: Téged kellene jó alaposan felpofozni! Ugye tudod, hogy bárkit is felpofozni –főleg akkor, ha gyerekről van szó –, ma már bűncselekménynek számít!!! Sőt, nem csak a tettlegesség, hanem annak kilátásba helyezése, az azzal való szándékolt megfélemlítés is.

A problémára válaszolva: itt nem a gyerekkel, hanem a szülővel van a baj! Nem drogra, alkoholra, cigire költötte a pénzt, hanem egy teljesen ártatlan dologra, mégis úgy állsz hozzá mintha legalábbis köztörvényes bűncselekményt követett volna el szegény gyerek! És utólag még be is ismert amit tett, bőven elég neki a bűntudat büntetésnek amit a nyakába varrtál a semmiért. Hát komolyan, a szívem szakad meg amikor ilyeneket hallok... Miért nem mehet el a barátaival moziba, mi rossz van abban? Miért nem élheti úgy az életét, ahogyan a többi korabeli gyerek is? Nem hiszem, hogy egy diák mozijegy annyira drága lenne, hogy néha ne adhatnál neki erre párezer forintot (hogy mondjuk még egy kólát is tudjon inni szegény). Közröhely, hogy egyes szülők hogy bánnak saját gyerekekkel!!! És félreértés ne essék, egyáltalán nem személyeskedni akarok, ez sajnos sok esetben előfordul! Én több mint öt évig egy gyermekotthonban dolgoztam ahol állami gondozott gyerek voltak, de soha nem volt az, hogy ha egy gyerek szeretett volna egy szelet csokit akkor ne kapta volna meg. Ha nem futotta az állami büdzséből, akkor belenyúltunk a saját pénztárcánkba. És most remélem a dühödet nem a gyerekeden fogod kitölteni azzal, hogy ezentúl még osztálypénzt sem adsz neki! Inkább magadat büntesd, megérdemelnéd! Elnézést kérek mindenkitől, ezen most egy kicsit felhúztam magam... :-(

2015. okt. 14. 23:36
 14/62 anonim ***** válasza:
25%

Senki nem mondta, hogy a lány nem kap zsebpénzt. El sem tudjátok képzelni, hogy a fiatalok mennyi pénzt el tudnak költeni. Általában minden nap vesznek valamit a büfében, valami pékárut reggel vagy uzsira, csokit, üdítőt, egyéb nassolnivalót. Ez kapásból simán 3-4 ezer forint egy héten. Ha nem több. Hétvégente nyilván elmennek valahová, pizzázni, moziba, diszkóba, kocsmába, meccset nézni, akármi... az még egyszer ugyanannyi. A lányok meg ugye szeretnek elmenni plázázni, körülnézni, mindig bekerül a kosárba 1-1 póló, naci, sminkcucc, vagy bizsu. Ez megint párezer forint. És bizony gyakran előfordul, hogy nem tudják beosztani a pénzüket, miért is tudná egy kamasz beosztani. Bizony egyáltalán nem lenne egyedi eset, hogy a máshova szánt pénzből mennek el szórakozni, mert a sajátjukat már elszórták.

Kedves kérdező, ha valóban erről van szó, és nem az előzőek által említett "nem kap zsebpénzt, nem mer kérni, be van fenyítve" szitu áll fenn, akkor attól függően dönts, hogy milyen a viszonyod a lányoddal. Ha egyébként kedves, rendes, megbízható, tudtok beszélni egymással, és nincs vele semmilyen probléma, akkor ülj le vele, és magyarázd el neki, hogy ilyet nem tehet, másnak a pénzét nem költheti el, meg kell tanulnia beosztani azt, amit kap. Vagy ha betöltötte a 16-ot, akkor elmehet diákmunkázni.

Ha egyébként is problémás, és nem ért a szóból, akkor valamelyik ofős órájuk alatt mennék be az osztályba, és MINDENKI előtt adnám oda külön az osztályfőnöknek a pénzt, külön bocsánatot kérve a lányom viselkedése miatt. Utána elmagyaráznám neki, hogy gyűlölhet ezért, de meg kell tanulnia, hogy az életben minden következményekkel jár, és vállalnunk kell a felelősséget a tetteinkért. Ha most nem lépsz fel határozottan, akkor ki tudja, később kitől és mennyit fog elvenni.

2015. okt. 14. 23:48
 15/62 anonim ***** válasza:
24%
#14 jaja, így lehet szépen arra tanítani az emberpalántákat, hogy lopni nem is akkora nagy bűn
2015. okt. 15. 00:10
 16/62 anonim ***** válasza:
19%

Én furcsállnám a dolgot, s elgondolkodnék, mit rontottam el a nevelésekor, hogy csal... S úgyis kiderül, úgyhogy a szellemi képességein is elszomorodnék, bár lehet, hogy csak a valóságérzékelése rossz vagy carpe diem stílusú, ahogy sok ember.

Nem vagyok büntetéspárti, az amúgyse jó semmire szerintem, pontosabban ha én tartok egy hegyibeszédet az egyenes viselkedésről, az felfogható büntetésnek is :) Nem akarnék támadó lenni, de hogy elmagyaráznám, hogy mi a gond ezzel, s megkérdezném, hogy mégis mit gondolt s miért tenne.

De így kiragadva nehéz, nem tudjuk az előzményeket, hogyan van nevelve, történt-e valami, amitől nem normálisan viselkedik, akármi.

De a kommunikáció alap. Ahogy írtam, elmondanám neki a véleményemet a dolgokról (bár elvileg tudnia kellene, ha egyszer én nevelem) s az ő oldala is roppant érdekelne.

Nem kiosztanék egy büntetést s kész, az elég gyenge kommunikáció...

2015. okt. 15. 02:33
 17/62 anonim ***** válasza:
12%
Csakhogy szerencsétlen Emberpalánta nem lopott el semmit sem. Neki moziba kellett menni, erről van itt szó. Most Jean Valjean és Cosette jut az eszembe erről, meg az ellopott kenyér és a gályarabság. Meg az összes többi. Jean Valjeannak és családjának enni kellett akkor, erről volt ott szó vagy 700 oldalon keresztül. És ez keresztény erkölcsfilozófi, senki nem foghatja rám, hogy szerecsen bevándorló vagyok... Ha Emberpalánta kapott volna pénzt mozira, eszébe sem jutott volna nem odaadni azt a pénzt az oskolában, gondolom. De ezt metaforikusan kérem érteni... Csak ennyi.
2015. okt. 15. 02:34
 18/62 anonim ***** válasza:
22%
Bemennék és szégyenszemre odaadnám én az osztálypénzt és megmondanám, hogy bocsánat, megbízhatatlan a lányom.
2015. okt. 15. 02:57
 19/62 anonim ***** válasza:
31%

mért nem lehet felfogni hogy nincs minden szülönek feleslege zsebpénzre vagy épp ételre

tini korban meg kel tanulni hogy csóró vagy és nincs pénz se piára se dogra se bulizgatni a haverokkal

ja és arra se hogy kényelmesen moziba járj pláne ha otthon kifizetik a neted

az élet szar a 90 %nak

gazdag osztálytársakat mindenki csak beképzeli az csak budai magánsulikban létezik

2015. okt. 15. 02:58
 20/62 anonim ***** válasza:
73%

"Nincs minden szülőnek felesleges zsebpénzre" - ezért kellene ésszel gyereket vállalni...

Az én gyerekem elsős korától kapott zsebpénzt -heti 100 forinttal kezdte. Nem csak azert kell adni, hogy a gyerek elkoltse, hanem azért is, hogy megtanulja a pénz értékét, hogyan ossza be, igyál spóroljon. Ehhez nem kell nagy összeg.

Épeszű ember nem alázza meg a saját gyereket más előtt, így a "megbízhatatlan a lanyom" megoldás eszébe se kellene hogy jusson. Bemegy anyuka, oda adja a pénzt és kész.

A gyerekkel meg leul beszélni és elmondja, hogy ez tulajdonképpen lopasnak számít, többet ne forduljon elő. A további viszont már a szülő múlik : olyan viszonyban kellene lenni a gyerekkel, hogy az merjen pénzt kérni - ha már a zsebpénz eszébe se jut a szülőnek. Bár ez nem derült ki, kérdés hogy eleve nem kap soha pénzt vagy amelle tette ezt el...,

2015. okt. 15. 06:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!