Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Miért kényelmetlen...

Szülők! Miért kényelmetlen nektek, ha a gyermeketek párja nálatok van?

Figyelt kérdés
Olyan esetről beszélünk,amikor a gyerek is még otthon lakik,tehát nem látogatóba mennek együtt,hanem mondjuk ott is alszik a partner. Középiskolai vagy egyetemi tanulmányok alatt,amikor még nincs lehetőség különköltözni illetve fél-1 vagy több éves kapcsolatnál,nem mondjuk két hetesnél.Ekkor még miért nem számít szinte családtagnak a barát/nő és milyen alternatívát tudtok mondani,hogyan oldják meg akkor a találkozást? (nem lehet mindig csak az egyiknél lenni,vagy mi van,ha ott is ugyanez a vélemény? )
2015. okt. 5. 16:05
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
88%

Leszögezem, hogy nagyon szeretem a lányom és a párját is, de egy nálunk töltött hétvége után nem győzöm magam kipihenni.:)

Mindketten éjjeli baglyok, mi pedig korán fekszünk. Kicsi a lakás, minden áthallatszik. Este 10 körül készülődnek elmenni itthonról, mi már akkor félig alszunk. Vacsoráznak, csörögnek, zörögnek...., mindegy kibírjuk, tovább nézzük a tévét. Éjjel kettő után érnek haza, éhesek, pakolászás, csörgés, vihogás...A hálónk a fürdőszoba mellett van. Még a kaja után mennek fürödni, minden áthallatszik, egy hétalvó is felébredne rá. Hajnalra csend lesz, nagy nehezen elalszunk mi is.

Reggel elég korán kell kelni, mert készítenem kell az ebédet. Ez viszont őket zavarja, mert zörgök a konyhában.

Szóval nem jó ez sehogy sem, sem a fiataloknak, sem nekünk.

2015. okt. 5. 16:56
 12/34 anonim ***** válasza:
88%
Pont mi is albit keresünk, én annyira nem szeretek náluk lenni. Mi itthon meg sokan vagyunk. Magamból kiindulva, rosszul érzem magam heti 1-2-3 nap ottlét után. Szülei normálisak, de nincs normális intimszféránk, pl ha ki akarok menni cigizni akkor 7után már nem mehetek ki. Mert a szülőt zavarja. Az ő háza és alkalmazkodnom kell, de jobb lenne külön költözni. Akkor saját szabályaink szerint élhetnénk. Nálunk sose zavart ha valakinek a csaja\pasija jött hozzánk, mindig jol alkalmazkodtak hozzánk és fordítva. Volt olyan aki nálunk lakott. Természetesen beleszállva az alap költségekbe. Sosem volt gond velük
2015. okt. 5. 17:00
 13/34 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk sose volt probléma ebből.. Most nyáron minden hétköznap nálunk lakott a barátom, csak hétvégére ment haza, semmi gond nem volt. Nem értem, a gyerek pasija/barátnője előtt miért kéne csinin kinézni. Bár oké, nálunk amúgy se szokás meztelenkedni, de most az, hogy a párom látja anyám macinadrágban, meg nem a legszebb blúzában? Kit érdekel??? o.O

És nem, engem se szokott zavarni, ha anyáéknak jön valami vendége, pedig engem általában akkor ki is lakoltatnak a szobámból, és még így se érzem nyűgnek.

Persze van, hogy épp valami olyan dolog van otthon, hogy tudjuk hogy felfordulás lesz, pl utazás előtti pakolás, akkor nem hív senki semmilyen vendéget.

Alapesetben amúgy nálunk is havonta-kéthavonta egy hétvégét tölt a barátom, ez a nyár extrém esetnek számított. Viszont a szüleim nem úgy állnak hozzá, hogy egy idegen van a házban, hanem az elejétől kezdve igyekeztek megismerni, ők szólnak előre, ha lesz pl kertiparti, vagy valami, hogy hívjam át akkor. Pár éve a gyakorin találkoztam ezzel az elutasító hozzáállással, mifelénk ez egyáltalán nem szokás, az összes ismerősömnél szívesen látják a gyerek párját, lehetőleg minél többször. Az exemnél pl legtöbbször úgy aludtam ott, hogy áthívtak ebédre, majd a szülei marasztaltak, hogy aludjak ott.

Nem tudom, honnan van itt ennyi elutasító ember.

2015. okt. 5. 17:13
 14/34 A kérdező kommentje:
Ertem nagyjabol a dolgokat,utolso elotti valaszolo hozzaallasa nagyon szimpatikus,bar ha a lanyod ugyis ejjeli bagoly,akkor gondolom mas napokon is fennall ezeknek a problemaknak egy resze,viszont en azert nem lennek ennyire pofstlan ugymond,hogy kettokor meg zorogjek meg furodjek meg vihogjak...esetleg mondhatnad hogy ha ott vannak,ne menjenek el minden alkalommal este es akkor nem lenne ilyen problema.Mi az exemmel ugy voltunk h kozos vacsi utan mindenki ment a szobajaba,tehat ilyesmi zavaras meg veletlen se volt sose,de ne uljek a csaladi asztalhoz meg ilyesmi kifogasok voltak,majd egy ev utan. Bennem van a szalka,mert a szememben kedvesek voltak es elvileg birtak,de megis ezzel ragtak a baratom fulet. Nem erzem jogosnak,hogy oldja meg a gyerek maskepp? Az enyemnek en is hagyni fogom,persze nem azt hogy hetente mast hozzon,de honapok utan mar legyen ott a kedves amennyit akarjak,ha tenyleg nem egy kiallhatatlan,tiszteletlen,rossz szemelyiseg.
2015. okt. 5. 17:14
 15/34 anonim ***** válasza:
34%

Volt ilyen időszak, nem zavarta a szüleimet.

Kultúremberek megférnek egymás mellett.

2015. okt. 5. 17:14
 16/34 A kérdező kommentje:
Marmint utolso elotti elotti,szoval 11-es valaszolo hozzaallasa a szimpi. Nyilvan sose mondanad a lanyodnak hogy ne ultesse a baratjat a csaladi ebedhez.
2015. okt. 5. 17:15
 17/34 anonim ***** válasza:
69%
Hozzátenném, hogy annak nyilván nem örülnék, ha az illető kb beköltözne hozzánk. Legyen egy határ. Mi mindig előre megbeszéljük a szüleimmel, hogy alkalmas-e, és mint írtam, nem sok alkalom alapjáraton. Sokan viszont még ennyit is elítélnek, én azt nem értem.
2015. okt. 5. 17:15
 18/34 anonim ***** válasza:
33%

"Vacsoráznak, csörögnek, zörögnek...., mindegy kibírjuk, tovább nézzük a tévét. Éjjel kettő után érnek haza, éhesek, pakolászás, csörgés, vihogás..."

Nevelni is lehet a gyereket, hogy legyen tekintettel legalább a szüleire. És ezt tűritek.

Én meg azon csodálkozom, honnan jön az a sok tirpák fiatal...

2015. okt. 5. 17:21
 19/34 anonim ***** válasza:
87%

ma 17:21

Azt mondjuk nem tettem hozzá, azt hittem teljesen alap, hogy hagyjuk egymást élni, szóval nem zajongunk, meg hasonlók...

2015. okt. 5. 17:25
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Jó vicc, persze hogy meghívja az ember a gyerek párját, de elsősorban a saját gyereke kedvéért, annak az öröme a fontos.:-) Nem elutasítás az, ha az ember őszinte (itt legalább lehet), biztos vagyok benne, hogy a kapcsolat befuccsolása után egyik itt válaszolót se hívta még telefonon se az ex apja-anyja, akármilyen kedvesek és vendégszeretők is voltak korábban:D Miért is tennék, ez nem a pár személyének szól, hanem a saját gyereküknek. Tudom, hogy nehéz ezt elfogadni, pláne fiatalon, pedig nem árt tisztában lenni vele, sok félreértés elkerülhető a jövőre nézve.:-)
2015. okt. 5. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!