Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most hogy mondjam el nekik?...

Most hogy mondjam el nekik? Ki fognak nyírni.

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy úgy három napja csináltattunk nekem új szemüveget és most egyszerûen totál kilapult.

Úgy volt hogy elmentem fürödni akkor szemüveget az ágyamon hagytam és amikor visszajötem már teljesen ki volt lapítva Tudom hogy nem kellet volna olyan helyen hagynom de akkor nem jutott eszembe hogy esetleg más valamit rárakna az ágyamra vagy ráülne. Mivem itthon mindenkinek van sajátja. Na mindegy, lényeg hogy mindenképpe én leszek a hibás (bár fogalmam sincs mi történt bizonyos értelemben tényleg én tehetek róla) és nem tudok semmit sem felhozni menységemre. Most akkor hogy mondjam el nekik, hogy ne akadjanak ki nagyon? Tudtok valami jól bevált trükköt?

#Szemüveh
2015. okt. 5. 02:30
1 2
 1/13 DuplaKV ***** válasza:
100%

Mondd el nekik, hogy mi történt. Részben ténnyleg a te hibád, de azé is, aki ráült/pakolt, mivel megnézhette volna, van-e valami az ágyon. Tuti kiakadnak, de nem lehetsz szemüveg nélkül, talán meg lehet javíttatni.A szemüvegek elég sok mindent kibírnak.

Én három havonta törtem anno a szemüvegeimet, mivel kosaraztam (lepattanó/ellenfél könyöke+szemüveg=törött szár). Egyszerűbb volt áttérni a kontaktlencsére.

2015. okt. 5. 02:49
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Kinyírni nem fognak, de dühösek lesznek.

Légy őszinte. Nem akarok pitiáner lenni, de ennél nagyobb gondod soha ne legyen!

2015. okt. 5. 03:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent, hogy kilapult? Eltört a lencse?
2015. okt. 5. 04:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
És ki ült rá? És az illető nem szólt Neked?...
2015. okt. 5. 04:41
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, nem bizonyos értelemben, hanem TELJESEN te tehetsz róla!

Ha már szemüveges vagy, legyen annyi eszed, hogy nem teszed le olyan helyre, ahol baja eshet, pl. ágy.

Kanapéra, fotelbe, stb. leteszed, NEM LÁTSZIK - néha én is odadobom, és utána kiguvadt szemmel keresem -, simán ráülhetnek, rápakolhatnak...

Egyébként szépen eléjük állsz és megmondod, apa, anya, bocs, de brom voltam, és ezért tönkrement a szemcsim. Egyébként, ha a keret sérült, az ofotértben, pl. megcsinálják kedvezményesen.

Nekem is előfordult - bár én nem kerestem kifogásokat, mert egyértelműen az én hibám volt -, bevittem, és megcsinálták ott helyben.

2015. okt. 5. 07:56
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Az a hibás aki ráült, és neki kell új szemüveg ha nem vette észre. Vagy hova néz, a seggébe?

Mondd el ugyanezt, normális ember nem hibáztat más vaksága miatt.

2015. okt. 5. 08:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem kötöttetek rá biztosítást... pedig direkt az ilyen helyzetekre van kitalálva.

Részben te is hibás vagy, mert figyelmetlen voltál, rossz helyre raktad a szemüveged,viszont az is vétkes, aki ráült, ráadásul egy szarember, mert gondolom hallotta, hogy reccsent a szemüveg és sunyin lapítva, nem meri felvállalni, hogy igen ő volt, aki rápakolt/ült. Szóval az is jönne neked egy bocsánatkéréssel.

2015. okt. 5. 08:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Kilapult? Hogyan lapul ki? Nem inkabb osszetort?

Mindegy, a gyerekek ilyenek, balesetek tortennek, ne aggodj annyira, oszinten mondd el mi volt.

2015. okt. 5. 08:49
 9/13 anonim ***** válasza:
Azért próbáld meg javítatni a keretet. Nekem is volt, hogy ráültek, eléggé eldeformálódott, de szépen rendbehozták és nem egy vagyonért, teljesen piti összegért.
2015. okt. 5. 09:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha új a szemüveg, de a keret nem javítható, akkor vehetsz új keretet, lesz még hozzá. A lencsék nem sérülnek olyan könnyen.
2015. okt. 5. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!