Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Havi 50 ezer forint zsebpénz...

Havi 50 ezer forint zsebpénz kevés egy 14 éves fiúnak?

Figyelt kérdés

2015. okt. 4. 09:54
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs értelme ennyi pénzt adni egy gyereknek. Én is 14 vagyok, ha bármi kell, szólok a szüleimnek, h kellene valami, mindig adnak pénzt, de én szerintem max 30ezret költöttem max egy hónapban, amikor pont kellett téli kabát, meleg cipő stb. Nem szórom a pénzt, akkor sem ha odaadják. Ez a fiú nem tanulja meg soha, hogy mire van igazán szüksége.
2015. okt. 4. 11:45
 32/53 anonim ***** válasza:
Max akkor van értelme, ha mindent fizet magának a lakáson kívül... tehát ebből venne magának tisztálkodószereket, ruhákat, kaját, stb.. Akkor oké, de a nagy semmire szerintem túl sok!
2015. okt. 4. 12:57
 33/53 anonim ***** válasza:
93%

"Áruljátok már el miért olyan sok az az 50.000! Ha a gyerek önellátó? "

Ne legyél már ostoba. Egy 14 éves gyerek nem a zsebpénzéből vesz nagykabátot, meg menzát fizeti be! El elbaszni kell baromságokra.

2015. okt. 4. 13:27
 34/53 anonim ***** válasza:
Én mikor kolis voltam kaptam 30 ezret abból 20ezer a koli többit meg tusfürdőre samponra suliba kajára meg délután kajára költöttem de mióta nem vagyok kolis nem kapok semennyit és még mindig élek igaz azóta turkálós cuccokba járok de nem baj xd sztem felesleges annak a gyereknek ennyi pénz késöbb nem tudja megbecsülni meg beosztani.
2015. okt. 4. 13:50
 35/53 anonim ***** válasza:
59%
Miért mindenki a saját minimálbéres fizetéséhez hasonlítja? Nyilván sokkal többet keresnek a szülei, hogy ezt megtehetik.
2015. okt. 4. 14:12
 36/53 DuplaKV ***** válasza:
Alapjáraton azt mondom, hogy sok, mivel én abból indulok ki, hogy az albérletem (szobát bérlek) kerül télen rezsivel együtt cca.40000Ft-ba. Ám írtad, hogy gazdagékról van szó (habár még így is soknak gondolom), ha megtehetik, akkor tegyék, de a gyerek valószínűleg sosem fogja megtanulni, hogyan is kell bánni a pénzzel.
2015. okt. 4. 14:28
 37/53 anonim ***** válasza:
77%

25-ös!

"Áruljátok már el miért olyan sok az az 50.000! Ha a gyerek önellátó?"

14 éves gyerek hogyan lenne önellátó?

"Ruha = 10.000 Ft (kb. 1 télikabát)"

Mert minden hónapban vesz magának egy télikabátot, vagy mi? Én három éves járok ugyanabba, amíg nem megy tönkre, nem kell új. Ilyen egyszerű

"Kozmetikum = 6.000 Ft (kb. tusfürdő, sampon)"

Egy tusfürdő max. 2000 ft, de az már nagyon "márkás", szóval sokat is mondtam...

"Könyv = 10.000 Ft (kb. 3 darab)"

Valóban ennyi, de még mindig ott van a könyvtár.

"Mozijegy = 10.000 Ft (kb. 2 darab)"

Egy mozijegy nálunk 1190 ft, ha diákot kérsz. A különbség az, hogy én nem havonta megyek kétszer, hanem félévente.

"Színházjegy = 5.000 Ft (1 alkalom)"

Valóban ennyi, de ha már minden hónapban megy a csemete, akkor igazán vehetne egy bérlete és az jobban megéri neki. Ha jól tudom 15-20 ezer forint lehet

"Édesség: 2.000 Ft (kb.8 tábla csoki)"

8 tábla csoki, ennél azért többe kerül, de legyen.

"Videójáték = 7.000 Ft (1 darab)"

Minek neki minden hónapban új videójáték?

"Menzapénz = 6.000 Ft (1 havi)"

Ebbe nem tudok belekötni

"Bérlet = hát ezt nem tudom mennyi"

Az enyém 1250 Ft

"Különóra = 10.000 Ft"

Matektanárom 1500 forintot kér heti egy alkalomra, ha a gyerek esetleg többször menne, akkor is simán kijönne 5000 forintból.

"Ez kb. 65.000 Ft, simán lehet kevés neki ez az 50.000.

És nehogy idejöjjenek nekem a gyerekeiken spóroló szülők, hogy "minek ennyi b_romság neki", mert abszolút nem sok, hogy vesz ruhát, kozmetikumot, 3 könyvet kiolvas, 2-szer elmegy moziba, 1-szer elmegy színházba, vesz magának egy kis édességet, busszal megy haza, az iskolában eszik, vesz magának 1 játékot szórakozásra, és szerencsétlennek nem megy a matek, ezért különórára is fizet. Így gyakorlatilag mindene megvan."

Hát, nekem is mindenem meg van, úgy érzem. És bele is szólhatok, mert nem vagyok szülő. De te biztosan jobban tudod. A gyerek meg majd nem tudom mit fog csinálni, ha ki kerül a nagybetűs ÉLETBE, és rájön, hogy mindennek ára van. Én havonta kapok 10 ezret és egyáltalán nem nyafogok, hogy kevés lenne.

Üdv: egy 16 éves.

2015. okt. 4. 14:28
 38/53 anonim ***** válasza:
46%

"Áruljátok már el miért olyan sok az az 50.000! Ha a gyerek önellátó?

Tisztában vagy-e az önellátó fogalmával? Mert szerintem nem!

Ruha = 10.000 Ft (kb. 1 télikabát)

Kozmetikum = 6.000 Ft (kb. tusfürdő, sampon)

Könyv = 10.000 Ft (kb. 3 darab)

Édesség: 2.000 Ft (kb.8 tábla csoki)

Ezeket mind megveszik a szülők az aktuális bevásárlás alkalmával.

Mozijegy = 10.000 Ft (kb. 2 darab)

Melyik mozi az,ahol ennyibe kerül két db jegy????

Színházjegy = 5.000 Ft (1 alkalom)

Videójáték = 7.000 Ft (1 darab)

Ez kötelező minden 14 évesnek???

Menzapénz = 6.000 Ft (1 havi)

ezt is kifizeti anyu-apu, nem a zsebpénzből fogja a drága gyermek!

Bérlet = hát ezt nem tudom mennyi

Különóra = 10.000 Ft "

Sok! 50 ezer, ne röhögtess már!

Én 22 évesen hétvégén 20 óráztam 38 ezer forintért az egyetem mellett! Ez a kis gyökér meg csak elfingja magát és emelik a zsebpénzét??

2015. okt. 4. 15:50
 39/53 anonim ***** válasza:
Életszínvonaltól függ. Ha apuka és anyuka is keres félmillát, akkor miért ne. De ha minimálbéren vannak a szülők, akkor ugye nem is kérdés.
2015. okt. 4. 17:49
 40/53 anonim ***** válasza:
Ez komoly kérdés? Ez rohadt sok pénz egy 14 évesnek. Jómódú családból származom, de 14 évesen fele ennyit sem költöttem egy hónapban.
2015. okt. 4. 18:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!