Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Havi 50 ezer forint zsebpénz...

Havi 50 ezer forint zsebpénz kevés egy 14 éves fiúnak?

Figyelt kérdés

2015. okt. 4. 09:54
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha van miből akkor nyugodtan. Bár a pénzt nem igazán tudja majd kezelni, de ez már nem az én gondom... :D
2015. okt. 4. 10:27
 22/53 anonim ***** válasza:
100%
Én egyke vagyok,anno mikor gyerek voltam nem kaptam zsebpénzt,sajnos nem,most dolgozom és sajnos nem tudom beosztani a pénzt! Úgy gondolom kell a zsebpénz,de a havi 50ezer az túl sok,10ezer bőven elég!
2015. okt. 4. 10:33
 23/53 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek, amikor 14 évesen gimibe mentem, én is minden hónap elején kaptam ennyit. Szüleim próbaként csinálták, hogyan tudom beosztani a pénzt. Ebből kellett utaznom, tízóraiznom és ebédelnem, ebből fizettem a telefonszámlám, az internetet, angol különórámat, táncórámat, az osztálypénzt is ebből adtam be, ha mentünk sulitól színházba...stb.Ezenkívül ha valamit akartam :ruha, cipő, könyv, szórakozások, pl: mozi, fitness, teázás barátokkal...stb. Ezenfelül mivel én akartam kutyát, felét oda kellett adnom a kiadásaira (kaja, orvos). Nekem eleinte kevés volt ez a pénz, így rá kellett jönnöm, hogy mennyi pénz megy el észrevétlenül, mennyi erőfeszítés ez a szüleimnek. Megtanultam spórolni, ha akartam valamit nem vettem meg rögtön...stb.
2015. okt. 4. 10:44
 24/53 anonim ***** válasza:
11%
Ez arrafelé havi két gramm kokó, és vége. Ez tényleg nudli. 2-3kiló azért kéne, hogy legyen valaki.
2015. okt. 4. 10:50
 25/53 anonim ***** válasza:
25%

Áruljátok már el miért olyan sok az az 50.000! Ha a gyerek önellátó?

Ruha = 10.000 Ft (kb. 1 télikabát)

Kozmetikum = 6.000 Ft (kb. tusfürdő, sampon)

Könyv = 10.000 Ft (kb. 3 darab)

Mozijegy = 10.000 Ft (kb. 2 darab)

Színházjegy = 5.000 Ft (1 alkalom)

Édesség: 2.000 Ft (kb.8 tábla csoki)

Videójáték = 7.000 Ft (1 darab)

Menzapénz = 6.000 Ft (1 havi)

Bérlet = hát ezt nem tudom mennyi

Különóra = 10.000 Ft

Ez kb. 65.000 Ft, simán lehet kevés neki ez az 50.000.

És nehogy idejöjjenek nekem a gyerekeiken spóroló szülők, hogy "minek ennyi b_romság neki", mert abszolút nem sok, hogy vesz ruhát, kozmetikumot, 3 könyvet kiolvas, 2-szer elmegy moziba, 1-szer elmegy színházba, vesz magának egy kis édességet, busszal megy haza, az iskolában eszik, vesz magának 1 játékot szórakozásra, és szerencsétlennek nem megy a matek, ezért különórára is fizet. Így gyakorlatilag mindene megvan.

2015. okt. 4. 10:52
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha nevelési célzattal kapja, h ossza be maganak, ebből vegyen ruhát, cipőt, kozmetikumot, bérletet, kaját, es ha az első héten eltapsolja, igy jart, az is mas persze, ezt mondjuk nem tudjuk. (első voltam)
2015. okt. 4. 10:53
 27/53 anonim ***** válasza:
13%
Es mibol gondoljatok, hogy biztosan szinhazra meg konyvekre megy el a penz? Lehet, hogy csak egy elkenyeztetett kis csira, aki hetvegente akar arcoskodni a haverok elott. Arra meg tenyleg keves 50 rongy.
2015. okt. 4. 11:04
 28/53 anonim ***** válasza:
38%

Hát, bszdmeg, én napi 8 óra melóval 60-at kapok kézhez... anyám!

Amúgy max. 10 000, de még azt is sokallom. Ha valamire kell neki, kap, de szóljon.

2015. okt. 4. 11:23
 29/53 A kérdező kommentje:

Kérdeztétek többen mire költi, havonta 1 új márkás sapkát vesz (snapback-fullcap). Ezen kívül napi étel, italra költ az iskolai büfében vagy a boltban. Ezen kívül semmi másra.

Amúgy mindent megkap amit szeretne de azt a szülők fizetik ez alatt értem a ruhákat, cipőt, telefont előfizetéssel.

Bár szerintem is sok az 50 ezer de nem szólok bele...

2015. okt. 4. 11:35
 30/53 A kérdező kommentje:
Véleménytől függően köszönöm az eddigi válaszokat ment a zöld mindenkinek!
2015. okt. 4. 11:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!