Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális dolog, hogy a szülők...

Normális dolog, hogy a szülők a 16 éves érett lányukat képesek nem elengedni egy olyan eseményre, amit a gyerekük már hónapok óta vár, illetve szabályozni neki a "működését"?

Figyelt kérdés

Apámmal egyszerűen képtelen vagyok szót érteni, ha tehetné, sehová nem engedne, barátaim se lehetnének. Anyám se sokkal jobb. Folyton védeni próbáltak a káros szokásoktól, melynek az lett a vége, hogy az összes kolis pénzem piára szórom el. A jegyeim a gimiben jelentősen megromlottak, hiszen elkezdtem végre kitörni, de itthon nem képesek elfogadni a nem színötös bizonyítványt. Arra vagyok beállva, hogy késő este tanulok, de ez nekik nem tetszik, és haza ezen nem változtatok, még annyira sem engednek sehová, mint ennyire (eddig is csak a városba engedtek ki mindössze ötig, a városban pedig nincsenek is barátaim már). Ha meg emiatt rossz jegyet viszek haza, emiatt áll ugye a bál. Sehogy sem jövök ki jól, iszonyatosan konzervatív szülőkkel vagyok megáldva. 14 éves öcsém is egy nyomorék (elnézést a kifejezésért); látszik rajta, hogy anyuci pici fia, folyton melegítőben járkál, beszélni nem tud, egész nap kockul vagy tanul.

A kisregény után ez volna a kérdésem: mit tegyek, hogy végre szebb életem legyen ebből a szempontból? Nem bírom már ezt tovább...

2015. okt. 4. 01:46
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%
Te viszont leragadtál egy mondatnál. A kis hölgy érettnek tartja magát, miközben arról árulkodnak a leírtak hogy egyáltalán nem az(lásd: a szülei értetlenek, az öccse nyomorék... tuti a szüleiben van a hiba). Lehet hogy neked van igazad kedves előző, de az is jócskán benne van a pakliban hogy egyszerűen ismerik a lányukat Hiszen itt az a kis hölgy panasza, hogy nem bulizhat mikor nem tanul, sőt a szüleinek van pofája védeni a káros szokásoktól őt. És persze emiatt - csakis a szülei hibájából - minden pénzét piára szórja el. Ugyan már. Ha olyan érett mint amilyennek hiszi magát, ne másokat okoljon a saját hülyeségéért. Neki az a "kitörés" hogy nem tanul, és részegre issza magát. Gratulálok. A szüleinek nyilván tapsolni kellene hozzá hogy egy kis híján felnőtt nő ennyire felelőtlen. Ott a hiba hogy csak a kora szerint felnőtt, agyilag a közelében sincs.
2016. jan. 17. 19:31
 42/46 anonim ***** válasza:
60%
Egy gyerek megold mindent:)) Első pasival intézd el a dolgot amilyen érett vagy 1-3alakalom alatt úgy maradsz. Gumi àràt elisszàtok. Menj hozzà,a hàzassàg nagykorusìt ( szülői engedélyt a terhesség 20adik hete utàn kérd) akkor màr biztos nem vetetik el. Vàlj el ! Nagykorusàg megmarad:)) Na nem folytatom mert még elhiszed. Többiek meg lepontoznak.:)) Hidd el érettségi utàn is van élet.Ha felvesznek az egyetemre vagy fősulira minden nap más pasi melett ébredhetsz. Óràra se muszàj jàrni, ha néha a proff melett ébredsz még el is jutsz valameddig..2év meg elszàll.
2016. jún. 5. 21:16
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

"szabályozni neki a "működését""

ez teljesen normalis, ezt hivjak gyereknevelesnek

2018. febr. 8. 11:39
 44/46 Savlekotő ***** válasza:
0%

A mindent tiltás oda vezet hogy amint kiszabadul elszabadul.

70F

2020. máj. 25. 21:58
 45/46 anonim ***** válasza:
2015 óta valószínű elszabadult már, még ha a Savlekötő le is próbálta volna kötni öt év távlatából. De Savlekötőnél apont!
2020. máj. 26. 00:50
 46/46 Savlekotő ***** válasza:

Előző sajnos sok ilyet láttam hogy évekig lakat alatt tartották még 18 felettit is, és amint szabadult egyszerre mindent be akart pótolni,ami másnak korban normálisan meg volt,csak ők akiket elzárnak tiltanak mindentől amint nincs kontroll a rossz is édessé válik,sajnos meg ami kitud futni az ki is fog.

70F

2020. máj. 26. 00:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!