Normális dolog, hogy a szülők a 16 éves érett lányukat képesek nem elengedni egy olyan eseményre, amit a gyerekük már hónapok óta vár, illetve szabályozni neki a "működését"?
Apámmal egyszerűen képtelen vagyok szót érteni, ha tehetné, sehová nem engedne, barátaim se lehetnének. Anyám se sokkal jobb. Folyton védeni próbáltak a káros szokásoktól, melynek az lett a vége, hogy az összes kolis pénzem piára szórom el. A jegyeim a gimiben jelentősen megromlottak, hiszen elkezdtem végre kitörni, de itthon nem képesek elfogadni a nem színötös bizonyítványt. Arra vagyok beállva, hogy késő este tanulok, de ez nekik nem tetszik, és haza ezen nem változtatok, még annyira sem engednek sehová, mint ennyire (eddig is csak a városba engedtek ki mindössze ötig, a városban pedig nincsenek is barátaim már). Ha meg emiatt rossz jegyet viszek haza, emiatt áll ugye a bál. Sehogy sem jövök ki jól, iszonyatosan konzervatív szülőkkel vagyok megáldva. 14 éves öcsém is egy nyomorék (elnézést a kifejezésért); látszik rajta, hogy anyuci pici fia, folyton melegítőben járkál, beszélni nem tud, egész nap kockul vagy tanul.
A kisregény után ez volna a kérdésem: mit tegyek, hogy végre szebb életem legyen ebből a szempontból? Nem bírom már ezt tovább...
Ez minden, csak nem érett viselkedés...
Ok, az túlzás, hogy nem engednek sehova, de a pia, meg a tanulmányi lecsúszás nem érettség, sőt.
Azt hiszed, nagylámy vagy, közben meg óvodás.
Az értettség ott kezdődik hogy nem hárítod a felelősséget másokra a tetteidért. Most komolyan az a baj hogy vigyáznak rád? Hogy nem akarják a minimálbéres jövőt neked mert cseszel tanulni?
Gondolj bele egy kicsit: Neked is lehet még gyereked. Tapsolnál hozzá ha a tizenhat éves lányod azt csinálná amit most te?
ha vkinek elveszik a szabadságát teljesen abba bele is őrölhet.(ld. vadlovak esetén) a kislányt korlátozni próbálják teljesen, emiatt vált ilyenné. köss kompromisszumot tanulj legyen legalább 4-s 4,5-s átlagod és kérd a szüleid,hogy tovább kinn maradhass. egy lánynak aért nehezebb ezt a helyzetet kezelni ilyen korban, főleg az erős hormonok okozta hangulatingadozások miatt,kezdj el sportolni még azt javaslom az is segíthet
üdv :
egy másodéves pszichológushallgató
Gond és bánat piába fojtása miatt inni nagyon felesleges dolog!
Vésd emlékezetedbe: a gond is és a bánat is jó úszó!
Kedves pszichológus-hallgató!
Sokat kell még tanulnod.
Tudod, nem jelentünk ki olyant, hogy a korlátozástól lett ilyen.
Mert 1. sokan lesznek ilyenek korlátozás nélkül is; 2. mádok meg ennél durvább korlátozással sem.
Kollégista, tehát a hét nagy részében nem áll szülői felügyelet és befolyás alatt (a valóban korlátozó szülő kollégiumba sem enged). 14-15 évesen került oda, egy általános iskolásnál teljesen normális, hogy nem engedték zülleni. Erre az a válasz, hogy végigvedeli a középiskolát és nem tanul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!