Normális dolog, hogy a szülők a 16 éves érett lányukat képesek nem elengedni egy olyan eseményre, amit a gyerekük már hónapok óta vár, illetve szabályozni neki a "működését"?
Apámmal egyszerűen képtelen vagyok szót érteni, ha tehetné, sehová nem engedne, barátaim se lehetnének. Anyám se sokkal jobb. Folyton védeni próbáltak a káros szokásoktól, melynek az lett a vége, hogy az összes kolis pénzem piára szórom el. A jegyeim a gimiben jelentősen megromlottak, hiszen elkezdtem végre kitörni, de itthon nem képesek elfogadni a nem színötös bizonyítványt. Arra vagyok beállva, hogy késő este tanulok, de ez nekik nem tetszik, és haza ezen nem változtatok, még annyira sem engednek sehová, mint ennyire (eddig is csak a városba engedtek ki mindössze ötig, a városban pedig nincsenek is barátaim már). Ha meg emiatt rossz jegyet viszek haza, emiatt áll ugye a bál. Sehogy sem jövök ki jól, iszonyatosan konzervatív szülőkkel vagyok megáldva. 14 éves öcsém is egy nyomorék (elnézést a kifejezésért); látszik rajta, hogy anyuci pici fia, folyton melegítőben járkál, beszélni nem tud, egész nap kockul vagy tanul.
A kisregény után ez volna a kérdésem: mit tegyek, hogy végre szebb életem legyen ebből a szempontból? Nem bírom már ezt tovább...
"ha vkinek elveszik a szabadságát teljesen abba bele is őrölhet.(ld. vadlovak esetén) a kislányt korlátozni próbálják teljesen, emiatt vált ilyenné. köss kompromisszumot tanulj legyen legalább 4-s 4,5-s átlagod és kérd a szüleid,hogy tovább kinn maradhass. egy lánynak aért nehezebb ezt a helyzetet kezelni ilyen korban, főleg az erős hormonok okozta hangulatingadozások miatt,kezdj el sportolni még azt javaslom az is segíthet
üdv :
egy másodéves pszichológushallgató"
Ha nem írtad volna, hogy pszichológushallgató vagy, akkor is sejtettem volna. Ekkora hülyeséget senki sem írhat le előtanulmányok nélkül.
Ez a korlátozás egy kétélű dolog. Leírom az én példámat: anyám iszonyú kontrollt folytatott felettem kicsi korom óta, áttúrta a táskámat, a füzeteimet, elolvasta az órai levelezésemet (akkor még ugye az volt a trendi, nem a snapchat :D ), a fiókomat. Ha elmentem nagyiékhoz v nyaralni, "rendet rakott", kidobálta a számomra fontos szerinte kacatokat. Mindig mindent tudni akart, ellenőrzött, és megrögzötten állította, h hazudok, pl h nem is a barátnőmnél voltam, hanem máshol. Én meg már félelmemben kezdtem hazudni, mert sosem tudtam, h mikor mondok jót, vagy mivel teszek jót. Középiskolában sem csökkent a kontroll, de elkezdtem leszarni, nem érdekelt, ha azt mondták, nem mehetek valahova, cigiztem, piálgattam, bár nem keményen, szal nem napi szinten, de ha kiszabadultam, igyekeztem kiélni magamat. Nem tanultam, bár sosem buktam meg, annyit órákon azért összeszedtem, hogy elég legyen. Aztán elköltöztem otthonról érettségi után, laktam albiban egyedül is, lakótársakkal is, és nem mondom, h varázsütésre, de megváltoztam. Elmentem dolgozni, és önként elvégeztem egymás után két OKJ-s képzést, meg egy fősulit. Most már gyerekem is van.
A dolog azért kétélű viszont, mert az ő szemszögükből meg annyi látszik, hogy nahát megmondtuk, hogy ez a mihaszna elzüllik, akkor bizony itthon fog ülni és tanulni, ne járkáljon már el, majd ha tanul és tisztességesen viselkedik, blabla, stb.
Most ezzel így hirtelen nem lehet sokmindent kezdeni, mondjuk tényleg próbálj kicsit változni, tanulni, és párhuzamosan beszélj a szüleiddel, h miért lenne neked kicsit fontosabb a szabadabb gyeplő. Aztán, ha megkapod, ne élj vissza vele :)
Folyton védeni próbáltak a káros szokásoktól
Még szerencse, ez a dolguk. Hagyni kellett volna, hogy seggrészegre idd magad minden hétvégén???
Pedig leszűrhetnéd éretlen és bölcsen a lényeget a hozzászólásokból.
A pszichológushallgató zseniális, azt hittem, 12 éves állatos regényeket olvasgató leányka. No meg nehéz volt nem elkepzelni a vadlovakat, amint éppen őrölnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!