Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülők miért szedik be...

Egyes szülők miért szedik be a gyerekük majdnem teljes, vagy az egész fizetését?

Figyelt kérdés

Rengeteg ilyennel találkozok, ahol az illető több műszakban tolja, vagy 12 órázik éhbérért, és még azt is elszedi a szülő.

Mert hogy otthon él, és ilyenek, de így még esélyt sem kap arra, hogy félrerakjon magára.

És hogy így még mindig jobb, mint egy albérletben a szülő szerint...

Ez most mire jó? Vagy az ilyen csak fejőstehénnek szüli a gyerekét?

Oké, hogy lehetnek nagy kiadások vagy hitelek, de azért egy dolgozó felnőttnek miért kell leadni a fizetését?

2015. okt. 1. 17:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
57%
de akkor ne legyen gyereke ha nem képes eltartani. ilyen egyszerű.
2015. okt. 1. 20:52
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk azért, mert nem tudnak a pénzzel bánni... Minden kell és most azonnal. Pl vettek egy új futópadot, rájöttek, hogy utálnak futni, így eladják. Csak mostohaapámra rájött a dili és szétverte. Íme 200 ezer forint kidobása.

Én rokonoknál élek, nővérem elkezdett dolgozni, azt hazudta, hogy havi 150 ezret kap. Ebből elején elkértek 70 ezret, akkor költözött, mikor havi 100 ezret akartak azzal a címszóval, hogy ennyi a ráeső rezsi.

2015. okt. 1. 21:19
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
azért kell valamennyi kis tőke ahhoz, h valaki elinduljon, pl. egyhavi megélhetési pénz + az albérlet kauciója. ha ezt sem hagyják összegyűjteni, akkor tényleg nem lehet elmenni, vagy iszonyú nehéz. a bérlet is már lassan 10 ezer forint, stb. ha valaki közalkalmazott, és a fizetése 90%-át elveszik, a maradékból vesz bérletet, és kész, ennyi.
2015. okt. 1. 22:40
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a dologt.

Mert tegyük fel, hogy 18 éves a gyerek, és addig nem dolgozott, tehát nem adott haza semmit. 18 évesen munkát talál, és az egész fizetését haza kell adnia? Mi változott? Mármint anyagi kiadás terén. Mert addig el tudták tartani, de utána az egész fizetése kell? Ez olyan, mintha vissza akarnák fizettetni vele az elmúlt 18 évet. Ami felveti a kérdést, hogy az ilyen szülő miért vállal gyereket?

Nyilván bele kell adni a közösbe, de mindent? Így hogyan függetlenedjen?

Nekem meg épp az ellenkezője igaz: tőlem egy fillért nem fogadnak el a szüleim, azt mondják tegyem félre a jövőmre. Hiába adok a számlákra, akármire, nem fogadják el. Próbáltam belecsempészni a pénzt a pénztárcájukba, de mindig észreveszik. Úgy szoktam megoldani, hogy megcsinálom a nagy bevásárlást, mert ha ott van minden dolog megvéve, akkor azt már nem tudják visszautasítani.

Lehet, hogy pont ezért is nem értem azt a fajta kérdésben szereplő hozzáállást.

2015. okt. 2. 09:52
 25/29 anonim ***** válasza:
97%

Normális szülő nem veszi el a gyereke fizetését, vagy annak nagy részét.

Aki igen, az ha tetszik ha nem, nem normális.

A párom 28 éves koráig élt otthon, mert nem volt komoly barátnője, egyedül meg felesleges elköltözni, de már 20 éves korától dolgozott, de a szülei soha nem fogadtak el tőle egy ft-ot sem, mivel az ő pénze nélkül is bőven jól éltek, maximum elment a boltba minden hónapban, kapott 15 ezer utalványt, azon bevásárolt hónap elején és ennyi. De 28 éves korára legalább készpénzre tudott venni kocsit, meg befizetett lakástakarékba több millió ft-ot. És a szülei örültek ennek.

Én is 3 évig úgy éltem otthon, hogy már dolgoztam, és ráadásul az én szüleim elég szegények, mostanában kezdenek kicsit kikupálódni, hogy lejárt a hitelük, a másikat meg elengedték, és így nem megy el havi 70 ezer hitelre, de amíg otthon laktam is elég rosszul éltek, de még ők sem követelőztek semmit, én adtam magamtól éppen amennyit tudtam, mert változó volt a fizetésem, meg gyakran én jártam bevásárolni mert különben üres lett volna a hűtő. De még ők sem kértek konkrétan semmit, csak amit én magamtól gondoltam.

Szóval szerintem aki normális szülő, az nem arra hajt, hogy a gyereke végre dolgozni kezdjen, és legomboljon róla súlyos 10 ezreket. Nyilván segítsen a gyerek, de ha egy szülő nem szorul rá, akkor szerintem az is éppen elégnek kéne lenni, hogy a gyerek magának megveszi a bérletet, az illatszereit, plusz mondjuk bevásárol normálisan a hűtőbe havi 2x. Ha meg szegényebb szülőkről van szó, akkor egyezzenek meg, hogy mondjuk egy 100 ezres fizetésnél ad 25 ezret, de nem 80at, mint ahogy egyes helyeken olvasom.

Mi ketten élünk a párommal, és a havi rezsink internettel-telefonnal együtt kettőnkre nincs 25 ezer ft fűtési időszakon kívül. Szóval nem hiszem, hogy egy gyerek havi ráeső része a fizetése 90%-a lenne...

2015. okt. 2. 10:47
 26/29 anonim ***** válasza:
Hát cseppet sem jobb, mint egy albérletben :D az rendben van, ha megbeszélik, h adjon bele a rezsibe, vagy csináljon nagybevásárlást, vagy ilyesmi de egy albi szobára sem fizeted ki az egész kereseted. Szóval én simán elcuccolnék, be lehet társulni több fős albérletbe, és lehet gyűjtögetni.
2015. okt. 4. 11:06
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem arról beszéltem,ha a gyerek tanul! Nyilván amíg tanul eltartom!De ha már dolgozik akkor igenis be kell szállnia a költségekbe,értelemszerűen nem milliomos szülők esetén!Azt mindegyik elvárja,hogy tiszta ruha,főtt étel,kitakarított lakás meglegyen,mert ha már megszülte az anyja akkor kutya kötelessége akár öregkoráig is kiszolgálni igaz?Ha az én gyerekeim gondolkodnának így,hogy minek szült meg ha nem tud eltartani felnőtt fejemmel se akkor nagyon szomorú lennék,hogy mennyire elcsesztem a nevelésüket!
2015. okt. 5. 19:27
 28/29 A kérdező kommentje:

A gond nem azzal van, hogy be kell szállni a költségekbe, hanem amikor a szülő a TELJES FIZETÉSÉT elszedi a gyerektől.

2015. okt. 5. 22:48
 29/29 anonim ***** válasza:

Velem sajnos ez a helyzet...180 000 Ft-ot kerestem, munkakezdés előtt mondtam az anyámnak, hogy akkor 100 000 Ft-ot adnék, a többit megtartanám, ha nem baj.

Felháborodott és nekem esett, hogy hogy képzelem, így nem tudunk megélni 3-an, még 30 000 Ft-ot sem tarthatok meg és őrjöngött velem az utcán...saját bankszámlám sem lehet 25 évesen.

5 Ft-ot nem tarthattam meg a fizetésemből...

2022. jan. 9. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!