Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz jegyet kaptam, hogy...

Rossz jegyet kaptam, hogy mondjam el?

Figyelt kérdés
ugyan még nem kaptuk ki a dogát de tuti 1,vagy 2 lesz...már van egy 2-em matekbol és mondtak hogy ezutan tanárhoz kell járnom és szoljak ha nem értem...ezt a témát értettem de nem tudtam hogy irunk és nagyoon le leszek szidva és még nem mondtam el valami modszer??.....

2015. szept. 29. 16:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

egyszerűen elmondod és kész

nem a világvége egy rossz jegy.

2015. szept. 29. 17:06
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Megkapod a dogát és megmutatod és kész. Nem nagy dolog, legközelebb tanulj jobban és kész. Tanulni nem csak akkor kell ha tudod hogy dogát írtok...
2015. szept. 29. 17:14
 3/12 anonim válasza:
58%
Mondd meg nekik,hogy nem értetted.
2015. szept. 29. 17:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Már most szólj, hogy gyengén sikerült a dogád, jobb ha hamar túl leszel rajta, ez a legjobb módszer.
2015. szept. 29. 17:20
 5/12 A kérdező kommentje:
kösszi a válaszokat
2015. szept. 29. 17:32
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Mondd el nyugodtan nem a világ vége. A tanárt azért javasolják hogy jobban átvedd az anyagot mert vannak olyan részek amit hiába ért meg az ember kell a sok gyakorlás amit tanár segítségével a legjobb végigvinni mert közbe magyaráz meg segít benne és adja a tippeket hogy mikre figyelj oda nagyon. Egyébként mindig kell tanulni akár írtok, akár feleltetésre kell számítani mindig kell mert a tanár nem köteles előre bejelenteni ha dogát akar íratni egyedül a témazárót köteles bejelenteni 1 héttel előtte.

Neked most a tanulás az első, az ég világon semmi dolgod nincs az életbe. És hidd el magadért tanulsz mert jó eredményekkel és megfelelő tudással amit nem felejtesz el maximum át kell venned pár év múlva amit elég lesz futólagosan és ennyi. Ha egyetemre készülsz amit manapság szinte már alapvetően illene mindenkinek elérnie aki tényleg jó tanuló típus és nem szakmunkásként akar elhelyezkedni.

2015. szept. 29. 17:45
 7/12 anonim ***** válasza:
38%
Lehet jó jegyet kapsz. Várd ki. Ha rossz csak akkor mond el ha kapsz mellé egy jó jegyet is.
2015. szept. 29. 17:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Őszintén. Majd dolgizol rajta,és kijavítod.:)

Sok sikert!

2015. szept. 29. 18:03
 9/12 anonim ***** válasza:
81%

Nem biztos, hogy hülye ötlet a tanár. Az nem büntetés, azt akarják, hogy biztos megértsd, mert a későbbiekben egyre bonyolultabb dolgok jönnek, és jobb már az elején elkapni, ha valami nem megy úgy, mert utána egyre nehezebb lesz felzárkózni. Nem téged tartanak hülyének, pont azért gondolják, hogy járj tanárhoz, mert tisztában vannak vele, hogy nem minden tanár ugyanúgy magyaráz és sokszor a 30 fős osztályokban fel sem tűnik nekik, ha valakinek máshogy (is) el kellene mondani, esetleg feltűnik nekik, csak nem érdekli őket, mert akkor is ugyanannyi a fizetés, ha strapálják magukat, meg akkor is, ha nem.

Én is jártam anno tanárhoz és sokkal jobb volt, mint aki a suliban tanított, tényleg megértettem a dolgokat, sőt még egy csomó mást is elmagyarázott, még rájöttem, hogy a matek elég érdekes is lehet. A suliban meg mindig csak gyorsan elmagyarázta, felírt két példát a táblára, aztán mindenkinek magának kellett megoldani a többi feladatot ő meg olvasgatott. Ha valaki szólt, hogy nem megy, akkor sokszor kiállította a táblához, hogy ott csinálja és megjegyzéseket tett, hogy mi a fenét nem ért. Így aztán sose szólt senki, meg hát így-úgy megoldottuk a feladatokat, de dolgozatoknál sokszor kiderült, hogy mennyire nem is megy valójában.

Mondd, hogy úgy gondoltad értetted, de a dolgozat közben valahogy nem tudtad megoldani mégsem, ezért lehet, hogy mégis jó lenne a tanár, amit a múltkor mondtak. Egy héten egy-egy órát kibírsz, legalább később tuti jobban fogod tudni és legalább nem lesz kínszenvedés a matekóra és a röpdolgozatok se fognak már úgy meglepni.

2015. szept. 29. 18:05
 10/12 anonim ***** válasza:

"Anya, Apa, rosszul sikerült a dolgozatom matekból."

A tanár pedig nagyon is jó ötlet, ha nem is év végéig, de legalább néhány alkalommal. Lehet, hogy éppen a mostani anyagot értetted, de volt már, amit nem. Azt meg nem árt, ha elmagyarázza valaki úgy, hogy megértsd, később épülhet még rá más is.

2015. szept. 29. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!