Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz jegyet kaptam. Hogy...

Rossz jegyet kaptam. Hogy mondjam el?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Ma kaptam egy egyest matekbol. Eddig nem nagyon kaptam egyest. Ez az elso ilyen alkalom. Ropdolgozat volt mar mondtak hetek ota.

Anyum szankciokat vezet be. Mar igy is buntiben vagyok beiras miatt. Apam nagyon felhuzza magat mindig leuvolt. Mit tegyek hogy mondjam el? :/

12/F

2014. ápr. 8. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Anyu, Apu...Nagyon szégyellem magam, de sajnos egyest kaptam matekból. Nem tudnátok kicsit segíteni a tanulásban, hogy majd kijavítsam?
2014. ápr. 8. 16:35
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

APU te mikor iskolás voltál Kapital egyest?

Ö Erre igen.

Hat sajnos most en is kaptam egyet.

2014. ápr. 8. 16:39
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

Apa, anya, kaptatok valaha egyest?

-Igen, kaptunk.

Akkor nagyon testellem, de nekem is becsúszótt egy, megígérem, kijavítom.

2014. ápr. 8. 16:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
amikor boldogok, nem figyelnek annyira, telefonálnak. én akkor mondtam el amikor ott volt a festő xd
2014. ápr. 8. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

A szüleidnek az efféle szankciózása a félelmen és diktatúrán alapul. Tudat- és igazságtalan módszer, jó lenne, ha befejeznék. Ettől nem lesz a gyerek őszinte, hanem mindig rettegésben lesz. Mindig félni fog, nem lesz önbizalma. Szorongani fog és depressziós lesz. Ne így próbáljanak jobb jegyeket kicsikarni belőled! És ne így büntessenek, sőt ne is büntessenek! Hanem üljenek le veled és tanuljanak, segítsenek! Ha nincs rá idejük/erejük akkor pedig beszélgessenek veled, hogy mik az előnyei a jó érdemjegyeknek. Ha így sem tudsz jó jegyeket szerezni akkor pedig magántanár vagy osztálytársad segítségét kérd.

Jelen pillanatban pedig legyél tökös és vállal be. Állj elé és mond el mi a helyzet. Mond el, hogy miért kaptad. Valld be, hogy nem készültél, lusta voltál tanulni. Legyél őszinte ez nagyon fontos. A jövőre nézve pedig mond, amit tervezel ennek kijavítása érdekében.

Fontos, hogy mindig állj a problémák elé, ne trükközz a szüleiddel, csak legyél őszinte.

2014. ápr. 8. 17:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindenképp mond el. Minél tovább halogatod, annál rosszabb lesz. Sőt, még nagyobb büntetést is kapsz.
2014. ápr. 8. 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:

SZedd össze magad és mondd el. Ha leszidnak leszidnak, nem tart örökké.

Ha nem érted a témát, kérd meg hogy segítsenek, lássák az akarást. Ha lusta vagy pedig kapd össze magad. Ha nem magadért csinálod, mert még nem érted meg, hogy magadért csinálod, hogy jobb lehetőségeid legyenek mikor felnőssz, - akkor tedd azért, hogy ne kelljen félned a szüleid reagálásától. Csak nyerni tudsz, nem lesz balhé, és tudni fogsz, több lehetőséget adsz magadnak mikor felnőssz.

2014. ápr. 9. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!