Mi a véleményed a Mérgező szülők című könyvről?
Aki nem olvasta a könyvet nem tudom hogy mondhat véleményt róla. Én csak egy kivonatfélét olvastam belőle, és nem tudom biztosan a szüleim mennyire ebbe a kategóriába tartózóak. Ők inkább a szavakkal verő kategória lehetnek.
Amikor problémáim voltak gyakran ordibáltak velem, és volt olyan hogy azzal fenyegetőztek, hogy ha ez így megy tovább elmebeteg leszek. Meg hogy olyan leszek mint x, y aki bipoláris depressziós és egyszer rendőrök vitték el kényszergyógykezelésre, mert egy boltban szétvert mindent. Egyszer volt is, hogy bepánikoltam, hogy olyan leszek mint ő.
Most felnőtt vagyok, és pszihológiai problémáim vannak. Én nem érzem úgy, hogy a szüleim a kizárólagos oka, de talán tőlük is sikerült sérülést szereznem. Nemrég egy ismerősöm aki belelátott ebbe, beszélt róla nekem, és a kivonat arra erősített rá, hogy erről is beszélnem kell a pszichológusommal és dolgozni a problémán. És a probléma ahogy a könyv is leírja nem antiszociális, agresszív stb-vé tesz, hanem saját érdekeiért kiálni nem tudó, önbizalomhiányos stb emberré. Van aki felnőtt korában olyan partnert keres magának aki olyan mint a szülei voltak stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!