Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek léteznek "Mérgező...

Szerintetek léteznek "Mérgező szülők"? Ha van kedvetek leírnátok nekem, mivel keserítik meg az önálló életeteket?

Figyelt kérdés
Sajnos van tapasztalatom a "szelektív memóriában" és egyéb tökéletességben szenvedő szülőkkel kapcsolatban. Van kedvetek beszélgetni erről?
2014. febr. 10. 16:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Állandó ellenőrizgetés, 20-on évesen is(nem élünk együtt)

Állandó kritizálás,rosszindulatú megjegyzés a külsőmre,öltözködésemre,hajamra(súlyomra,amivel semmi problémám nincs!!!!)

Bizalomhiány

Hazugságok....

2014. febr. 10. 16:41
 2/19 A kérdező kommentje:

Igen, ezt ismerem...

-ha van gyereked, rossz szülő vagy

-ha nincs gyereked, miért nincs

-ő a tökéletes szülő (holott 4 évesen otthagyta a gyerekét)

-"én máshogy csinálnám"...

Szörnyű dolog ez, pláne mikor a felnőtt "gyerek" már retteg a hétvégétől, mert látogatóba kell menni, és vajon most épp mi nem fog tetszeni apuéknak...

2014. febr. 10. 16:44
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem hívogatott anyukám minden nap, na amióta megtudta, hogy jön a baba szinte kötelezöen napi 30 perces beszélgetések, néha 1 óra is, az egész falu pletykáját elmeséli, ki mit mondott, meg stb. Néha úgy hív fel, hogy be van rúgva, ez nála amolyan "normális" állapot, ezért költöztem el 5 éve. A párom és az anyukája ellen beszél, a párom nyitotta fel a szemem, hogy amióta anyuka ilyen gyakran keres azóta vitáink vannak, amik eddig nem voltak.

Na amikor szombaton meglátogattuk (azt is kell, olyan 2 hetente) akkor kb 5 percet voltunk ott, anyám alig állt a lában, ránéztem a páromra kijelentettem, hogy na MOST megyünk, elmentem, az autóban már sírtam- terhesen sokkal jobban megvisel ez az egész, azóta letiltottam az összes hívást töle, és végre újra kezdödik a nyugodt életünk...

2014. febr. 10. 16:49
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen, apósom is ilyen...folyton hulla részeg a párjával együtt, és oktatna minket, hogy mennyire felelőtlenek vagyunk, mert 23-26 évesen gyereket vállaltunk, hogy a fiam megsínyli majd a "nagy szerelmet", meg hogy a férjem rossz apa, mert csak 170 ezret keres, szégyelljük magunkat, mert a 10 hónapos gyereket főzelékkel etetjük, stb...most jutottam el oda, ahova a férjem már régen: ennyi, és nem több, befejeztük velük.
2014. febr. 10. 16:57
 5/19 anonim ***** válasza:
56%
Önálló életemet azzal keserítik meg, hogy még mindig élnek. Boldog leszek azon a napon, amikor meghallom a halálhírüket. Amit tettek velem, azért nincs irgalom, nincs bocsánat, nincs kegyelem ezen a földön. Kérjék Istentől.
2014. febr. 10. 17:38
 6/19 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom... :(
2014. febr. 10. 17:44
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én csak anyósomról tudok mesélni, aki nem csak az én életemet, de a fiáét is mérgezi... párom mindig küldött neki haza pénzt... Mióta babát várok, nem hisz, mostmár családunk lesz,van mire költeni.Na akkor elkezdődött az, hogy mi miért költünk édességre, mi miért költünk erre-arra... De az soha sem volt gond, hogy amit párom küldött 130 ezret, 2 hét alatt elköltötte, többek között Sangriázott belőle, meg megengedett magának minden luxuscikket. Ezen felül párom fizette az albérletét is. Szeret mindenbe beleszólni... Aztán egyszer már nem bírtam, mert hallottam, hogy a másik szobában épp kibeszélt páromnak, és utána számon kérte rajtam,hogy én miért nem megyek oda hozzájuk... Itt elkezdődött egy kis balhé, volt minden, nekem esett, szoritgatta a kezemet, párom fogta le. Azóta az bántja, hogy a párom nem hagyott el engem... És még szeretné látni majd az unokáját. Anyukámra féltékeny, mert azt hiszi hogy anyukám mindent tud a babáról, miközben nem is voltunk mostanában orvosnál, miért tudna bárki bármit is, mikor mi sem tudunk semmit... Január 19-én írt egy szép levelet nekem neten, amire kb 5x A4-es oldalnyi véleményt kapott vissza... Azóta egy rossz szóval nem emlegettem fel, de ő összeesküvés elméleteket gyárt, hogy páromat eltíltottam tőle (csak az nokát nem fogja látni), és nem engedem, hogy írjon, meg 3 napja még le butalibázott páromnak üzenetben... Na ha ő nem mérgező szülő akkor senki se az... Milyen szülő akinek az a fő célja, hogy a gyereke boldogtalan legyen, csak azért mert ő nem bír (tehát hagyjon el engem, és akkor álljon ki mellette...)
2014. febr. 10. 17:45
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy kell látogatni, és kell telefonálni? Ha sz*r szüleim lettek volna, már biztos nem tartanám velük a kapcsolatot. A rossz szülő nem szülő, hiába is nevezi magát annak. Aki csak fájdalmat tud okozni a gyerekének, az süllyedjen el, és ne legyen egy szava se, ha a kutya nem nyitja rá az ajtót. Az a gyerek, aki pedig inkább kínozza magát feleslegesen az idióta szüleivel, meg is érdemli.
2014. febr. 10. 17:47
 9/19 A kérdező kommentje:

hm..na igen..

Apósomnak én sem vagyok megfelelő, elmondása szerint azért, mert vidékről jöttem, és mert "nem vagyok a fiához való" és "majd talál másikat". Szerencsére a férjem lesz4rja a véleményét...

2014. febr. 10. 17:49
 10/19 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik szülő személyiségzavaros. Nála ez abban mutatkozik meg, hogy egyrészt mindig mindenki összeesküdik ellene (kac-kac), mindenki csak rosszat akar neki, hazudik neki mindenki, stb. Közben ő az, aki kiabál velem az utcán, ő hazudik folyamatosan, még azt is képes letagadni amit fél perccel ezelőtt mondott, nem tudja, hogy kell emberien viselkedni, de a régi ismerőseivel bájolog, nyal nekik tövig, mert ők "tisztelik" (jó vicc!) és "felnéznek rá", mi pedig áskálódunk ellene. Mondok valami teljesen ártatlan dolgot, erre kitör. teljesen kiszámíthatatlna, és tök vicces, hogy pl. úgy használ szavakat, hogy értlemesebbnek tűnjön, hogy nem tudja a jelentésüket. Tök felelőtlen, ezért állandóan idegeskedhetek amiatt, hogy hol fogják kirabolni, és hogy fognak minket megkárosítani. Nem mondhatok el neki semmit, mert egy-egy ilyen kitöréskor ellenem fordítja, amit mondok. A diagnózisa: paranoid személyiségzavar, de amúgy szerinte a pszichológus egy inkompetens liba, aki csak azért diagnosztizálta, hogy bosszantsa, és amúgy sem ér semmit a diplomája.
2014. febr. 10. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!