Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mérgező otthoni légkörben...

Ravel kérdése:

Mérgező otthoni légkörben lehet valahogy az egyénnek békét találni, ha rá hárul az egyensúly fenntartása, a viszonylagos béke?

Figyelt kérdés

Nem alkoholizmus, vagy családon belüli erőszak és hasonlók. Csak "egyszerűen" adott egy házasság ahol kommunikáció nuku és válásra kilátás sincs a szülők régimódi nézetei miatt.

Bár már elmúltam 18, de még tanulok így nem sok esélyem van elköltözni. Sajnos ez a negatív 'rezgésű' környezet már évek óta fennáll, csak most jutottam olyan szintre, hogy az évek során nyújtott egyensúlyozásom végleg kimerített. Az elmúlt évek alakulása miatt nagyon érzékeny lettem minden kis nonverbális dologra, így már nem csak az idegesít, ha vitatkozásra kerül a sor hanem az is ha gyanúsan nagy a csend. Tudok ezzel valamit kezdeni, h ne görcsöljek rá erre a nem működő kapcsolatra ami kihatással van a hétköznapjaimra vagy ha már ennyire érzékenyen érint a téma akkor már nincs esély rá, h a továbbiakban figyelmen kívül hagyva nyugodt napok elé nézzek? Valaki hasonló helyzetben esetleg? Vélemények, tippek jöhetnek!

2014. febr. 7. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehetöleg keveset lenni otthon (könyvtárban kimondottan jól lehet tanulni), otthon a saját szobádban tölteni az idödet, és megpróbálni (legalább is belsöleg) önállósodni.
2014. febr. 7. 20:06
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Én ilyen helyzetben arra jutottam, hogy a költözés lesz a megoldás. Ha az ember akarja, meg lehet oldani.

Voltak azóta is nehéz időszakok, amikor már szédültem a fáradtságtól, annyit dolgoztam, meg amikor stresszelt és nyomasztott, hogy nincs elég munkám, hogy fogok megélni.

De még így is azt mondom, hogy megérte. Most már sokkal nyugodtabb vagyok, és nagyon remélem, hogy ha vége az egyetemnek és már csak a munkára kell koncentrálnom, még könnyebb lesz.

2014. febr. 7. 20:07
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Albérlet, alkalmi munka, levelező tagozat, saját, független élet. Minden más csak leszív és nyom. Nekem ez az egy vált be. De ez nagyon.
2014. febr. 7. 20:11
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez már annyira kihatott az életedre, hogy a párkapcsolatodban is elő fog jönni.
2014. febr. 7. 20:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Sajnos az egész eddigi életed a későbbiekre is rányomja a bélyegét! Én tapasztalatból azt javaslom neked, hogy vágj bele egy hosszúterápiába, mert a mérgező családban begyűjtött kóros mintázatokat csak így lehet felülírni (sajnos beépül a tudatalattiba, és egész életen át mérgez, egy normális párkapcsolatot nem lehet így kialakítani, továbbadod a saját gyerekeidnek, anélkül, hogy tudnál róla). És a terápia megtanítana kezelni a jelen helyzetet is (tényleg, egész hihetetlen eredményeket tud produkálni! ki tudnál szállni úgy a szerepedből, hogy ne boruljon fel a családi egyensúly!), emellett pedig egy életre le tudnád tenni a rögzült kóros mintázatokat.

(Ne hidd, hogy segít, ha elköltözöl, új életet kezdesz... nem fog! Viszed magaddal a csomagod!)

2014. febr. 7. 23:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet, én naphosszat a szobámban kuksolok, de elvárás a közös étkezés, amikor nálunk is vagy a piszkálás megy vagy a nagy, feszült csend. :/
2014. febr. 10. 13:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, soha!

Mérgező családi légkörből MIHAMARABB el kell húzni, jó messzire, ÉS eközben fénysebességgel keresni egy terapeutát, aki segít a lelki mocskot feldolgozni - különben az agresszorok (a szülők, akik fenntartják és megteremtették a mérgező családi légkört) visszarántják a gyereket a pokolba.

Ha egy gyerekre hárul a családi béke bármiféle fenntartása is, az nagyon határeset a családi bűnbak c. témával. Mindenestre egy a biztos: az ilyen gyerek záros határidőn belül bele fog rokkanni lelkileg abba a feladatba, ami egyrészt nem az övé, másrészt túl sok súly a fiatal szárnyaknak.

Harmadrészt: amíg a "drágalátos" szülei között egyensúlyozik, és próbálja fenntartani a családi egyensúlyt, addig sem lesz gyerek, azaz elveszik a gyerekkorát, a fiatalságát, a reményt, hogy NEKI jobb lesz.

És ez szokott ez egyik VALÓDI és rendkívül ocsmány célja lenni ennek a nem-minősítem milyen szülői magatartásnak. És az esetek nagy százalékában - majdnem mindig - az anya az igazi hunyó, bárki is látszik a felszínen agresszornak.

Ebből egy út van?: kifelé és elfelé! És mindig tessék szaksegítséget kérni! pszichiáter a legjobb, de egy jó pszichológus is megfelelő támasz lehet.

2014. febr. 10. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!