Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan érzem úgy, hogy ez...

Jogosan érzem úgy, hogy ez egy mérgező kapcsolat és csak a kihasználás megy egyik és másik oldalról is?

Figyelt kérdés
A nővéremről és kis családjáról lenne szó. Ebbe a kis családba állítólag én is beletartozom immár 10 éve, bár gyakrabban éreztem úgy, hogy ez csak színjáték és kötelességtudatból alakult így, mármint a tesóm részéről. Mindig szerettük egymást, kiskorom óta rajta többet csüngtem, mint anyukámon, de neki biztos terhes volt ez a túlzott ragaszkodás, legalábbis erre következtetek a mostani helyzetből. 23 éves vagyok és mégis az életem és gondolkodásom, véleményem nagy részét az határozza meg, hogy ő is így gondolja-e. Ha valamiről van egy véleményem, de kiderül, hogy ő máshogy gondolja, mindenféle mérlegelés nélkül átkapcsol az agyam arra, hogy neki van igaza. Szóval a hatása alatt vagyok :-) Viszont ez átfordult már abba, hogy tudattalanul, vagy tudatosan, de kihasználja. Ő,a sógorom és a kis unokahúgom éldegélünk együtt. A sógoromat nem annyira szeretem, van is ebből konfliktus, mert elég tutyi mutyi alak, még most, hogy gyerekük született, még most is ugyanúgy űzi a rituáléit, mint előtte, reggeli-esti fél órás piperkőzés, munkahelyi bulik, költekezés, tök felesleges hülyeségekre, a gyerekkel meg következetlen.Ez engem kiborít, mert ezzel szemben tőlem ugyanaz a pörgősség elvan várva, mint amilyen a tesóm. Az unokahúgomat imádom, mintha a sajátom lenne, mégis mostanában úgy érzem kihasználnak, sokszor kérdés nélkül terveznek be programokat, mondván, hogy én úgyis vigyázok a kicsire. (lelki ismeretfurdalásom van, hogy ez a gondom, de a szüleire haragszom nem rá). Ezenkívül velem nagy ritkán tervez csak programot a tesóm, ha én ajánlok valamit érezhetően nem akarja, ha ő akkor én meg ugrok mint egy kis pincsi kutya. Az itthoni teendőket is én végzem vagy a testvérem. Úgy érzem kicsit hosszú és zagyva lett, nem is folytatom. Remélem érezhető, hogy mi a kérdésem. Ha valamit kihagytam szóljatok és leírom, előre is köszi a válaszokat :-)
2014. aug. 4. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Annziban jogos, hogy neked nincs helyed abban a családban. A nővéred nem az anyád, akkor sem, ha anyádként nevelt. Rég felnőttél. Ők kihasználnak, te viszont rájuk telepszel.

Ideje volna leválni és lelépni, nem gondolod?

2014. aug. 4. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tök egyszerű...miért nem állsz ki magadért? Ezt nem tudod elmondani neki is? Ha meg balhé van belőle, akkor egyértelmű, hogy a családja megváltoztatta a tesódat és már nem te vagy neki a legfontosabb és igen, csak kihasznál. Ezért nem érdemes csak úgy szívességet tenni másoknak, mert vakon megbízol benne és ez lesz belőle.
2014. aug. 4. 21:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszi, mindkettotoknek igaza van ugy erzem. Jobb lesz a helyzet, ha lesz koztunk terbeli tavolsag. Bar fajo dolog, de belesuppedni nem akarok tobbe. Szoval koszonom.
2014. aug. 4. 21:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Az lenne a legjobb megoldás, ha elköltöznél és élnéd a saját életed és ők is a magukét.
2014. aug. 4. 21:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Nézd, szerintem eljött az ideje elköltözni. Nem azért, mert úgy gondolnám, hogy kihasználnak, elsősorban inkább azért, amit az elején írtál, miszerint abszolút a nővéred határoz meg téged.

A baráti körömben van egy testvérpár, akikre abszolút igaz ugyanez, leszámítva, hogy srácok. A legjobb cimboráim, meg minden, de a kisebbik érezhetően a bátyján és rajtunk, a bátyja barátain keresztül próbálja önmagát definiálni. Nagyon nem jó, neki is mindig azt javaslom, hogy húzzon messzebb tőlünk, mert különben mindig a mi véleményünk alakítja az övét.

Egy percig sem vitatom, hogy remek nővéred van, és továbbra sem gondolom, hogy kihasználnak. Ettől függetlenül ha velük élsz, mindig a nővéred árnyéka leszel; nem miatta, hanem magad miatt. Muszáj, hogy egyszer az értékrended függetlenedjen a nővéredtől, mert különben ez komoly gondokat fog okozni később!

2014. aug. 5. 08:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Hű... Szóval Magyarországon manapság ilyen sima ügy elköltözni 23 évesen? Ezt nem is tudtam.
2014. aug. 5. 23:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy sima, de előbb-utóbb el kell. Oké, én nem 23, hanem úgy 24-25 évesen álltam teljesen a magam lábára, de én úgy éreztem, lehetett volna hamarabb is.
2014. aug. 6. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!