Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi idő után adnál ultimátu...

Mennyi idő után adnál ultimátumot az egyetemen frissen végzett, nem dolgozó, otthon számítógépező, jövedelem nélküli harmincas fiadnak, aki még csak mosogatni sem hajlandó?

Figyelt kérdés
2015. szept. 22. 09:45
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Piacképesnek piacképes, de nem nagy helyen élünk, itt kisebb a kínálat.
2015. szept. 22. 11:04
 22/38 anonim ***** válasza:
89%

hiába piacképes, ha nem is jelentkezik melóra

meg ha ilyen életképtelen, akkor munkáját se tudja elvégezni

2015. szept. 22. 11:08
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

belegondolva, hogy amikor én végeztem (nem egyetem, sima OKJ), már augusztus elején dolgoztam, előtte meg ugye önéletrajz írás, állásinterjú...

szerintem suli után max a nyarat mint utolsó nyári szünet adnám meg neki...nagyon max szeptembert, de az már nem nyaralás hanem napi szinten munka keresés és gyakorlás!

tudom nagyon jó otthon kockulni egész nap és minden probléma nélkül élvezni a pihenést és szórakozást...

de suli után ideje munkába állni! nem muszáj pont a szakmájában ha mondjuk van egy saját ötlete amit meg akar valósítani megteheti, de mellette dolgozzon!

22F

2015. szept. 22. 11:39
 24/38 anonim ***** válasza:
77%

Pontozzatok le nyugodtan, de én is 31 évesen fejeztem be az egyetemet. Dolgoztam 18-25 éves koromig meg levelezőre jártam fősulira. (utána meg azért jártam nappalira mert az a szak nincs levelezőn)

Anyu támogatott, de az is igaz, hogy én a nappali mellett is diákmunkáztam. Kolit, később az albit magamnak fizettem, max a hazautazásokra nem maradt pénzem vagy a 15e Ft-os könyveimre. Nem vagyunk gazdagok mi sem, szóval én nem ítélem el a kérdezőt sem meg a fiát sem, mert támogatta 30 felett tanulni. Nem mindenki olyan zseniális, hogy tudja 18 évesen mi akar lenni.

A kérdésedre válaszolva, szerintem az idő elfogyott, én biztosan nem hagynám, hogy egész nap gépezzen és te meg mint valami cseléd kiszolgáljad. Házimunka az alap, ha más dolga amúgy sincs. Egy hónap bőven elegendő volt nekem is, hogy kipihenjem az államvizsgámat. Más dolog, hogy ezt követően még jó 3 hónapig választ sem kaptam egy pályázatomat illetőleg. Mindenképpen érdemes lenne a körmére koppintani, neki meg elkezdeni pályázni. Ha másért nem, azért mert már lecsengett a nyári frissen végzettek dömpingje és a nyári szabiknak is vége. Nagyobb esélye van ősszel egy állásra, mint amennyi nyáron volt.

2015. szept. 22. 12:00
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

#24-es itt nem a 31 éves koron van a hangsúly hanem azon, hogy "majd holnap keres munkát"...

nekem 3 szakmám van, de minden nap tanulok valami újat, igaz nem suliban de tanulok...neked suli kellett, ott kitanultad a szakmád ezzel nincs is baj és jó is, hogy anyukád támogatott benne, de te utána elmentél dolgozni és próbálkoztál munkát találni!

40 évesen is járhatsz egyetemre akár anyai segítséggel...de a lustaság akkor sem megengedhető :)

2015. szept. 22. 12:05
 26/38 anonim ***** válasza:
86%
24-es szerintem nem azzal van baj, ha valaki 30 felett fejez be egy egyetemet, én is később kezdtem el, három évvel a középiskola után, igaz nekem szakmám volt/van (magasépítészeti technikus az alapszakmám)és dolgoztam is, később felvételiztem az egyetemre. Szóval inkább azzal van baj, hogy semmit sem akar csinálni se házon belül se házon kívül.
2015. szept. 22. 13:51
 27/38 anonim ***** válasza:
69%
ha 30 évesen nincs munkája az nem a szülök hibája
2015. szept. 22. 21:12
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

nekem tesóm az ilyen. itthon ül a valagán, nyelvvizsga hiányzik a diploma kiadásához, de nem végzi el. szakközepes meg OKJ-s végzettségeivel lébecol, szar munkákat végzett, pár hónap után mindet otthagyta, gyakrabban váltogatta a melóhelyeit, mint más a gatyáját.

sógorom dettó! annyi különbséggel, hogy neki megvannak a papírjai, de nem keres melót, otthon ül a gép előtt. pedig elmúlt 30...

2015. szept. 25. 18:42
 29/38 anonim ***** válasza:
Milyen szakon végzett?
2015. szept. 26. 13:59
 30/38 A kérdező kommentje:
Valamilyen menedzser.
2015. dec. 17. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!