Mennyi havi jövedelem és mennyi félretett pénz mellett vállaltad/vállalnád be a babát?
havi jovedelem 400 ezer, félre tett pénz 3 millio. (lakás, auto van, hitel nincs)
ez alatt én nem vállaltam volna gyereket.
A konkrétat nem írom le, mert külföld, így irreleváns, nem összehasonlítási alap.
De bármely országban úgy gondolom, hogy annyi bevétel mellett, hogy a lakhatás, rezsi, egészséges, bőséges étkezés problémamentesen kifizethető legyen (ez ugye nagyban függ attól, hol és miben él az ember, szóval szintén relatív), emellett a saját igények is mint ruha, hobbi, szórakozás, kikapcsolódás (ez is változó, ÉS emellett maradjon minimum havi 30-40.000 a gyerekre, ami az elején bőven elég lesz, később ha mégsem, akkor még mindig vissza lehet venni a saját igényekből. Plusz némi megtakarítás.
5: havi 400e, és 3 milla félre tett zsé? Komoly elvárások, és még én voltam leszavazva első hszesként, miért is?
Ilyen elvárásokkal hol van a szerelem, vagy szeretet? Észnél kell lenni tény és való, de hát Magyarországon ne akarjunk már megvalósíthatatlan elvárásokat támasztani.
Szeretettel meg szerelemmel nem fog jóllakni, és fűteni sem fogsz neki azzal...
márpedig az általad említett két minimálbérből egy 2 szobás albérletet rezsistül nem lehet kibérelni úgy, hogy mellette 2 fő jóllakjon.
6 éves a lányunk. Kettőnk keresete volt akkor 300 ezer nettó. (ebből enyém 200, férjemé 100 ezer). Volt nekem 2 millió félretett pénzem, férjemnek is 2 millió. Lakás volt, minimális hitellel, + egy hitelmentes autó.
Számolni kezdtünk.. ha kiesik az én fizum, mi lesz, kell-e tartalékhoz nyúlni, stb. Hát bizony kellett.. :( A Tgyás és a gyed jó volt, de a 3. évben a gyes.. mondanom sem kell, plusz egy évig nem találtam normális munkát, tehát nem volt bevételem, csak 3 hónapig munkanélküli... :( Elment a félretett 2 millióm!!
Most a havi bevételünk ugyanannyi mint szülés előtt volt. Én egy rosszul fizető (de normális) helyet találtam... 300 ezer jön be... hitelnek vége lett közben. Elvagyunk belőle. Bár nagyobb nyaralásokra nem futja... :( (a másik 2 millióhoz pedig nem akarunk nyulni!)
7, mindenkinek más az elvárása illetve a mérce. én minimálbérre nem vállaltam volna gyereket. még igyis sokszor aggodalmaskodom a pénzen, hogyha valami torténik, hogyan jovunk ki a pénzbol. nem érzem magam anyagi biztonságban ennyivel. második gyereket ezért nem is vállalunk.
jaaa, a szerelem, szeretet- hál istennek olyat sikerult választanom, aki hasonloan gondolkodik, elorébb akar jutni, keressuk a lehetoségeket, haladunk szépen elore.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!