Mennyi havi jövedelem és mennyi félretett pénz mellett vállaltad/vállalnád be a babát?
9-es,igy van ez lenne a normális gondolkodás.
nem a minimálbérre szulunk 3 gyereket, otthon tutujkázunk veluk 7 évig, anyoséknál lakunk és szidjuk a rendszert..
Uristen, te hol élsz???? hol van 110 ezer forintos minimálbér? hát ne Magyarországon.....a válaszodbol látszik, hogy még gyerek vagy, szoval a minimálbér brutto 101.500, ami azt jelenti, hogy megkapsz belole 66.500 ft (most néztem meg, ezek a 2014-es adatok, na 2015-re kb. 68.000 ft-ra emelték a minimálbért)
és akkor most essél neki megint a számolásoknak..
Nos nekem van egy garzon lakásom Pesten, meglehetősen jó helyen, a páromnak pedig egy kocsija hitelre.
Emellett ő átlagosan netto 500at keres, de változó az egyéb projektek függvényében. Én egyelőre még tanulok, és mellette netto 100at keresek. Hát így még nem vállalnék, mert tanulok, de ha csak a pénzt néznénk, akkor is megvárnám, hogy lediplomázzak. Dolgoznék egy évet, kb. netto 250ért, és utána jöhet a baba. Megtakarítása pedig van a páromnak, de ahhoz nem nyúlunk.
15. minimálbérrol beszélsz, nem? az idén változott brutto 105.000 ft-ra...mégis neked milyen minimálbért adnak, hogy te netto 110.00 ft-ot kapsz? :D EGY MINIMÁLBÉR VAN, AMI BRUTTO 105.000 FT, amit te kapsz és netto 110, az NEM MINIMÁLBÉR.
legalább lennél tisztában a brutto- netto fogalmával...
Mi is most tervezzük a gyerekvállalást.
320 000 a nettónk (ebből 140 000 az enyém, így a GYED kb. 40 000 ft-al kevesebb lesz, mint a fizetésem, annyi kieséssel számolunk), saját hitelmentes lakásban élünk. Félretett pénzünk 2 millió ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!