Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi havi jövedelem és...

Mennyi havi jövedelem és mennyi félretett pénz mellett vállaltad/vállalnád be a babát?

Figyelt kérdés
Átlagos életszínvonalra gondolok. Tegyük fel, hogy lakás van, autó nincs, de arra igény sincs (Bp.). Nagyon sokat beszélgetünk erről a párommal, érdekel, hogy mások mikor döntöttek úgy, hogy elérkeztek a megfelelő állapotba.
2015. jan. 4. 22:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%
A párom 330-at keres, ebből is megélnénk simán- volt rá példa. Amit én keresek, az a megtakarításunk (180 körül). Ha kiesik a keresetem, de kapom helyette a gyerekre a támogatást és az anyapénzt, akkor ugyanennyire jövünk ki az első évben, utána se sokkal kevesebbre. Külföldön élünk. Hitelmentes autónk van, albérletben vagyunk.
2015. jan. 5. 13:25
 22/28 anonim ***** válasza:
76%
A kettőnk fizuja legalább legyen meg havi 300-350 ezer ft. Ez e minimum. Félretéve, ha amúgy lakás van....akkor a biztonságérzetemhez elég lenne 500 ezer ft. Ezek után jöhetne a baba!
2015. jan. 5. 14:33
 23/28 anonim ***** válasza:
54%

Én örülnék,ha olyanok is írnának, akiknek van hitelük, Magyarországon élnek és átlag keresetük van, nem nettó 400 ezres. Bár furcsállom, hogy aki ilyen intelligens, hogy ennyi pénzt keressen, az a gyk-n irogasson.

Na, mindegy.

Ja, meg ne azok hangoztassák magukat, akiknek a szülei tettek a seggük alá hitelmentes lakást, házat, autót, meg több milliót, vagy épp örököltek. Mert komolyan, pl. van egy pár tanultak legalább 28 éves korukig, hogy nettó 400 ezret keressenek, jó okosak és egyszerre 2 szakra is jártak. Közben persze dolgoztak és havonta 100 ezreket félretettek, hogy 30 éves korukra legyen 10-20 milliójuk, hogy lakást, házat, autót vegyenek hitelmentesen és még maradjon is 2-3 millió. Komolyan, ez valami varázslat, mert mindjárt jönnek vele, hogy mindent ők teremtettek meg, a szülők semmit sem fizettek, még az esküvőt sem! Vagy a nő 40 évesen szült, na az meg nonszensz.

Kérdező, ha szeretnél babát, gyereket, van munkahelyed, van a párodnak is munkahelye és van hol laknotok, egy átlag életet éltek, nyugodtan vállaljatok babát, ne már ez a sok nekem a szüleim semmit nem segítettek mondják meg neked, hogy mit csinálj, ha nem keretek legalább 400 ezret és nincs több milliós megtakarításod, akkor ne szülj? Ugyan már, ne ők mondják meg mit csinálj!

Ami a legjobban tetszett, az, az, aki azt írta, hogy a 90 nap munkanélküli alatt feléltek 2-3 milliót. Na, vazzeg..., ott aztán vannak igények, kaviár, kaviárral. Komoly? 3 hónap alatt 3 millió? Havi 1 millió úgy, hogy a kereső fél dolgozott és még munkanélkülit is utaltak. Most komolyan? Ki a nevetséges?

2015. jan. 5. 21:23
 24/28 anonim ***** válasza:
én 19 évesen kulfoldon kezdtem dolgozni, kint diplomáztam le is, majd hazatértem Magyarországra, Pesten dolgozok. lakás, auto, megtakaritás nem szuloktol lett és nem is oroklésbol. annak idején nem volt más választásom, igy kimentem Angliába, onnan meg tovább meg Ausztria, Belgium, Franciaország, Svájc..végul Pest. 29 évesen férjhez mentem és szultem.
2015. jan. 5. 22:26
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
HA van lakás, az bizony nagy előny. Mi külföldön élünk, így az árak összehasonlíthatatlanok, kb 5000-6000 dollár nem árt viszont: Szerintem az anyagi háttér előtt először a megfelelő lelki hátteret sem árt felépíteni, ami gyakran még hosszabb időbe telik, és több 'munka' is önmagunktól, hogy kiegyensúlyozott emberekké váljunk a gyermekvállaláshoz.
2015. jan. 6. 07:10
 26/28 anonim ***** válasza:
22%
Azért nem semmi, a kérdező feltételezett esetről kérdezett, nem arról, hogy azok megvalósíthatóak-e ez az egyik, a másik én elsőként ugyan minimálbéres verziót írtam, hogyha mindkettőnknek legalább az rendszeresen lenne, de itt sokan nekem estek és még azt se jutott el az agyukig, hogy munkanélküli vagyok jelenleg, de mivel az vagyok így igen nekem ez az elvárás is egyenlőre vágy, és feltételezett. Ehhez képest itt jó sokan osztogatták azt észt, hogy én milyen hülye vagyok, hogy arra már így tennék. Miért ne? Még ha tévedtem is a jelenlegi minimálbért illetően, bár az ismerőseim minimálbéres fizuját nézve kétlem - hogy a neten mit írnak az meg édes mindegy -, akkor is szerintem minden a spóroláson múlik, és egy saját lakásban két minimálbéres fizuból igen is lehet vállalni egy gyermeket simán. Mégha némileg kevesebbre is jönne ki az össz bevétel, mint amit másodjára én írtam erről körülbelüli összeget. Egy csomóan azt írják, hogy ők 400eFtos bevétel alatt nem vállalnának már, de érdekes, hogy még is hányan még munkanélküliként is szülnek, és nem, nem csak a kisebbség, és csak az apa dolgozik. Ezt már csak, azért írom, hogy egy feltételezett kérdésnél névtelenül miért nem lehet őszinte válaszokat adni, és miért kell azt lehurrogni, aki így mert tenni? Továbbá, aki nagy okosan írta felém még, hogy így van nem anyósék feje felé kell minimálbérre szülni, annak még egyszer írom a feltételezett szempont az volt, hogy van saját lakás, de egyébként nekem is van. A rezsim 30eFt havonta, másfél szobás, hitel nincs, akkor ugyan magyarázza már meg nekem vki, hogyha lenne minimálbéres keresetem, és a társamnak is nagy valószínűséggel aza lenne rendszeresen, arra miért ne vállalhatnék egy gyermeket? Tán nem futná egy étellel több az asztalra, vagy ruhákra, vagy épp játékokra? Ja persze 10 évesen iphonet lehet nem kapna, de szerintem nem is kell, h olyanja legyen.
2015. jan. 6. 13:09
 27/28 anonim ***** válasza:
76%

" Bár furcsállom, hogy aki ilyen intelligens, hogy ennyi pénzt keressen, az a gyk-n irogasson. "

Ez hogy függ össze? Aki intelligens vagy jól keres már nem szerethet mások kérdéseire válaszolni, segíteni? Logikus...

2015. jan. 6. 13:39
 28/28 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

a lepontozásokért nem én vagyok a felelős, szerintem kb minden válasz hasznos volt.

aki a lelki hátteret írta, az megvan, de szerintem ha egy pár gyerekvállaláson gondolkozik (tehát gondolkozik, nem random szexelget), ott ideális esetben ez nem is kérdés.

2015. jan. 7. 03:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!