Mit gondoltok erről a nevelésről? Többi lent
Nehagyd magad elnyomni! Meglehet ténlyeg jobb akor tanulnod,mikor neked jólesik.
Ha ennyire hagyod magad irányítani a végén az lehet,mint amit már sokszor olvastam itt gyakorin,hogy 20 évesen is önállótlan a szülei irányítása alatt élő agyonféltett korlátozott gyerek leszel.
Vedd kezedbe az életed! Beszélj a szüleiddel. Döntésképes ember vagy és nem egy háziállat. Ha anyád nem hajlandó engedni akkor jó kamaszként lázadj! Ha megüt üss vissza! Olyan isten nincs,hogy engem vki úgy verjen mint egy kutya,lekezeljen,és megússza épp bőrrel. Még neki áll feljebb,hogy visszaütök,mintha vmi uralkodó lenne a középkorban,ahol a tulajdonaként kezelhet és bárhogy bánhat veled.
Önállósodj! Dolgozz,barátkozz,mozdulj ki otthonról. Suli után ott a fél nap. Aztán hazaérsz és tanulsz. Ha a telót elveszi és a géphez van hozzáférésed,akk neten oldjátok meg a dolgot. Van Skype stb. Ha a netet is lekapcsolja és a gépet is elveszi ott az ideje,hogy drasztikusabb ellenlépéseken gondolkodj,és nehagyd magad,mert onnantól csak rosszabb lesz. Anyád egy irányításmániás egocentrikus Pícsa. Jobban tudja mire van szüskéged,mint te magad.
Ebből ki kell törnöd,vagy megnyomorít. Ha nem veszi észre maga,akk mint mondtam drasztikusabb módszerekkel kell felébresztened.
A végén még 25 évesen azon veszed észre magad,hogy amiatt bánkódsz,mert az életben szinte semmi saját döntést nem hozhattál,mert annak odahaza komoly következményei votlak. Card le a következményyeket,mert még azt kinézem belőlük,hogy helyetted választanak az Egyetemen szakirányt és megmondják hol kivel élj mikor mássz haza.
Mondd meg anyukadnak h onallo leny vagy es nincs szukseged ilyen szerzetesi napibeosztasra. Mondja meg milyen eredmenyeket far el es hagyja rad h ezt milyen modszerekkel ered el. Tudom ez is csak felmegoldas de az en szuleim ezt csinaltak es ez relative nagy szabadsagot biztositott, ott es akkor tanultam amikor akartam. Nekem se engedtek h athivjak embereket de azt megoldottam ugy h eljottek a hazunkhoz, vittunk kajat meg innivalot es kitelepedtunk a parkba. Az h a telefonodat elveszi az a bizalmatlansag jele es am eleg bunkosag mert tenyleg szukseged lehet ra, es ha vesz neked egy telefont akk hagyjon mar hasznalni is.
Kozold vele h nem vagy egy huligan, tiszteletben tartod az elveket amik szerint nevelt de tobb szabadsagra van szukseged
Mennyi itt az átlagéletkor? Van 20? Úgy látom, nincs...
"Jézusom, arról hallottál már, hogy minden ember másmilyen?? Attól mert te eldöntötted, hogy mikor jó tanulni és lefeküdni, még nem biztos, hogy az mindenki másnak is működik!"
Ha tudsz olvasni, láthatod, hogy elég tág időintervallumokat írtam a tanuláshoz és az alváshoz is. Vagy szerinted aki este 10-kor fekszik le, az feltétlen órákat fog forgolódni álmatlanul? Ezek szerint te nem tudod, hogy minden ember más...
De ha te szerinted este 10-ig tanulni, 11-kor elaludni, és reggel 6-fél 7-kor kelni, fásultan, dekoncentráltan, kialvatlanul suliba menni jó, akkor neveld csak így a gyereked.
A telefont pedig, ha a szülő vette, akkor az az övé. Mondom mindezt annak a jegyében, hogy egy 15 éves még félig gyerek, igenis kell neki korlátokat és határokat szabni. Ez persze nem legitimalizálja a szülő tévedéseit.
milyen érdekes én is kb fél 11-kor fekszem le és mégis reggel 6-kor kelek és tudok figyelni az órákon...
attól, hogy valaki nem piheni ki magat ennyi ido alatt lehet másnak elég..
valakinek 8-10 óra az alvásigénye, valakinek 5-6 óra is elég
és az ember tudja magáról, hogy mennyi elég neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!