Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 1 évnyi kollégium után 19...

1 évnyi kollégium után 19 éves lány 7 hónapos terhesen jön haza, az apa ismeretlen. Hogy lehet a gyereket felnevelni? Örökbe adni nem hajlandó.

Figyelt kérdés

2015. szept. 6. 18:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
23%

Hát pedig itt "pofonegyszerű" választási helyzetek vannak:

-első opció: támogatod, segitesz neki nevelésben, mindenben, anyagiakban is

-második opció: támogatod, de csinyjával, szépen elmegy dolgozni (ha már teherbe esni volt esze, legyen esze eltartani is)

-harmadik opció: nem a lányod többé

Mellesleg én 20 vagyok, jelenleg külföldön dolgozom, másod éves egyetemista leszek (csak azért irom le hogy lásd a helyzetem). Szüleim erős köréposztálybeliek (anygailag), saját lakás, saját családi autó.

Épp meséltem páromnak mi történne ha most 20 évesen terhes maradnék. Őszinte választ fogok adni: nem vetetném el. Ugyanazt vallaom erről, mint amit mondok: ha eszem volt a helytelen védekezésre, akkor legyen eszem arra is hogy nem öletem meg, hanem felnevelem teljesen önerőmből.

A tervem következő lenne: otthon egy nagyobb személyi kölcsönt vennék fel, kiköltöznék vele külföldre, s amig képes lennék dolgozni, addig keresném a pénzt, teremteném meg neki az alapokat. Persze az apa is segitene ebben, de tegyük fel ha netán nem vállalja, azzal az opcióval is számolnom kell.

2015. szept. 6. 19:33
 22/35 anonim ***** válasza:
81%

#19: akkor sorolom, hogy mi benne a hihetetlen.

"7 hónapos terhesen jött haza".

1. 7 hónap alatt egyszer sem volt otthon?

2. Egy terhesség a 4-5. hónaptól már meglehetősen látványos. Hol volt a szülő, hogy nem vett észre semmit?

3. A kérdés időzítése. Szeptember 6-án senki nem megy haza a kollégiumból. Ha ez még a nyár elején történt, akkor azóta a lány megszült.

Szóval hogy is van ez? Fussunk neki még egyszer.

2015. szept. 6. 19:33
 23/35 A kérdező kommentje:

#19: akkor sorolom, hogy mi benne a hihetetlen.

"7 hónapos terhesen jött haza".

1. 7 hónap alatt egyszer sem volt otthon?

2. Egy terhesség a 4-5. hónaptól már meglehetősen látványos. Hol volt a szülő, hogy nem vett észre semmit?

3. A kérdés időzítése. Szeptember 6-án senki nem megy haza a kollégiumból. Ha ez még a nyár elején történt, akkor azóta a lány megszült.

Szóval hogy is van ez? Fussunk neki még egyszer.

23-as, lehet, hogy nem meséltem el részletesen ezt az egészet, valóban, eredetileg csak a fenti kérdést akartam írni, csak utána úgy gondoltam, hogy leírok többet, hogy érthetőbb legyen a helyzet. Azok a dolgok, amiket nem értesz annyi az oka, hogy a lányom függetlenné akart válni, nem volt jó a kapcsolatunk vele, meg akart szabadulni tőlünk, ráadásul veszekedéssel váltunk el, és azóta nem jött haza, igen. Kb. havonta egy pár perces telefonhívásnyit kommunikáltunk, nem sok mindent mondott magáról. Nem jött haza, csak augusztus közepén, a barátnőinél lakott. Amikor hazajött, akkor volt 7 hónapos terhes. És igen, most tettem fel ezt a kérdést, mert eddig megpróbáltam rokonoktól, ismerősöktől is segítséget kérni, ezt az oldalt meg csak két napja találtam meg.

2015. szept. 6. 19:44
 24/35 anonim ***** válasza:
65%
Az a kamu, hogy miért is feküdne le egy számára gusztustalan idegen pasival a kertjükben. Na, neee. Ez a fogadásos sztori kamu!
2015. szept. 6. 19:54
 25/35 anonim ***** válasza:
73%

Elsősorban leülnék a lánnyal és elbeszélgetnék arról, hogy hogy képzeli a közeli és távoli jövőjét. Ez fontos. Attól, hogy anya lesz, még nem szűnik meg a világ. És főleg nem hal meg az élete.

Továbbá én felkészíteném mentálisan az anyaságra. Elmondanám kb. mikre számíthat.

Továbbá ha te is és a lány belemegy a közös együttműködésbe, tehát támogatod, akkor viszont lennének komoly feltételek amikhez tartani kéne magát. Elment, hogy ő megmutassa milyen király csaj és bele is bukott szépen. Szóval a lázadó korszakát most már elhagyhatja, mert nemcsak a saját hátsóját viszi vásárra.

De nélküled tény, hogy meg lesz lőve. Nem lesznek jó perspektívái. És akkor sem, ha nem tud élni a második lehetőséggel. (hogy most segítetek neki)

Azon kell lenni, hogyha segíted, hogy megint legyen célja, a fejlődésre, a jobb életre. Voltak lány ismerőseim egyetemi koliból akik szintén ebben a korban lettek anyukák, és kisababástúl végezték el az egyetemet. De otthonról kaptak is segítséget.

Szóval most az lenne az első, hogy a lányka vegyen vissza az arcából. És legyen egy terve, haladási iránya, ami viszi előre. Támogatásod mellett csak így sikerül átvészelnie a dolgot.

2015. szept. 6. 20:01
 26/35 anonim ***** válasza:
65%

Nem hiszem, hogy nő vagy, kérdező, és nem mondtam itt még ilyet, de ez biztos, hogy kitalált sztori. Nem fog egy lány/nő önként beleegyezni, hogy szó szerint az első szembejövővel lefeküdjön, akár akar, akár nem (= erőszak).

Egy fogadás miatt, ami micsoda? Ha nem tartja be, a saját barátai kiverik belőle a pénzt? Mert jogi alapja nincs az egésznek.

A lány meg nem ment el abortuszra, miután ez az egész megtörtént?

2015. szept. 6. 20:04
 27/35 anonim ***** válasza:
91%

21!

Külföldön tanuló egyetemistakent ugyan mégis hogy gondolsz Magyarországról személyi kölcsönt felvenni? ?????

2015. szept. 6. 20:38
 28/35 anonim ***** válasza:
8%

Ha ilyen a családi légkör, akkor lehet hogy csak szégyelli a gyerek apját.

Ez is egy érdekes téma lenne, amit nem kéne kihagyni a lányoddal.

Nem esélyes hogy tényleg fogalma sincs. Ahhoz az kell, hogy a, sok pasival feküdt le vagy b, öntudatlan volt közben.

Ezt mondjuk az arcán eléggé látni, hogy melyik volt valószinűbb, mennyire van lesokkolva.

Ez most tudom, getzi kérdés lesz, de felmerült bennem. Nem lehet hogy a testéből élt? Mer akkor mondjuk összeáll a kép. Szegény egyetemista lány, otthonról nincs pénz, a diákmunka meg nem fizet eleget. Sajnos sokan kényszerülnek ilyesmire. Aztán valahogy becsúszik a gyerek, ugye semmilyen fogamzásgátlás nem 100%os, tabletta és gumi mellett is megeshet, különösen ha rendszeresen.

Ha megerőszakolták, akkor nem biztos hogy ennyire ragaszkodna a babához. Ilyenkor általában a nők viszolyognak a testüktől, különösen ha gyerek is lett belőle. Ha megtartja is, akkor is valszeg örökbe akarja adni.

2015. szept. 6. 21:29
 29/35 anonim ***** válasza:
23%
Apa ismeretlen? Hát csak tudja a lány, hogy kikkel feküdt össze. Az egyiknek tuti az apának kell lennie. A baba korából elég jól meg lehet állapítani, hogy mikor fogant, és csak tudja a lány, kivel volt akkor együtt. Bírósági eljárást kell indítani, hogy megállapítsák az apaságot. Ehhez DNS-vizsgálatot fognak alkalmazni, a költségeket pedig az fizeti, aki veszt (tehát ha tényleg az volt az apa, akit gondoltatok, akkor ő; ha nem, akkor ti). És miért kell ez? Mert onnantól kezdve, hogy genetikailag bizonyítható, már kötelezhető gyerektartási díj fizetésére. Én bizony keményen bevasalnám rajta. Ha már összehozta azt a gyereket a lányodnak, akkor vállalja is a következményeit.
2015. szept. 7. 01:12
 30/35 anonim ***** válasza:
15%
Nemi eroszakra vagy prostituciora tipelek en is. Kerdezo, akkor most a lanyod nalatok akar elni es ott megszulni, nevelni a gyereket? Mert ebben a helyzetben a minimum, hogy oszinten elmondja mi is tortent azalatt a jopar honap alatt mig nem talalkoztatok. Igy a kerdesed is kamunak tunik nagyon.
2015. szept. 7. 06:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!