Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim...

Miért nem értik meg a szüleim a helyzetemet?

Figyelt kérdés
A közeli városba akartam menni iskolába, de a szüleim nem azt hanem egy távolabbi iskolát vállasztottak. Az a baj hogy mindennap hajnalban kell mennem és egészen késő délután érek haza. Mondtam otthon a kollégiumot, de anya szerint ahhoz túl fiatal vagyok hogy kollégiumba legyek, apa meg kijelentette hogy nem fogja megkockáztatni hogy valami fiú banda rám másszon. De az eredményeim viszont sokat romlottak, négy egész hetvenhéttel mentem oda, most meg három egész negyven vagyok

2015. márc. 3. 16:23
 1/9 anonim ***** válasza:
38%

Bele ne halj, kicsi lany. Nem az utazas iatt romlott a tan,eredmenyed, hanem mrt nem tanulsz. Rengetegen jarnak koran es erek keson haza, megis jo eredmenyeik vannak.

Persze, konnyebb erre fogni. Mi lesz veled egyetemen igy?

2015. márc. 3. 16:36
 2/9 anonim ***** válasza:

Vedd fel a kapcsolatot a kollégiummal. És érvelj azzal, hogy az iskola kollégiumába nem lehetsz túl fiatal, hiszen mindenki ennyi idős.

Emellett vedd rá őket, hogy legalább tájékozódjanak. A legtöbb kollégiumban olyan szigorú szabályokat hoznak, hogy abszolút nincs mitől tartania a szüleidnek.

2015. márc. 3. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Túl sokat nem tehetsz. Esetleg megpróbálhatsz beszélni az osztályfőnököddel, hogy beszéljen a szüleiddel. Ha tényleg csak a kimerültség miatt rontottál, akkor ez esetleg segíthet, hogy a szüleid átgondolják a történteket.

Első válaszoló! Mindenkinek másak a képességei. Én pl. gimiben és egyetem alatt is folyamatosan tanultam és így voltam képes egy 4-es szintet kihozni magamból. Láttam, hogy vannak akik az órai anyag meghallgatása után nálam jobb eredményt értek el, de nem tudtam mit csinálni. Más bulizott egyetem alatt, én meg tanultam. Sajnos ez a jegyeinken nem látszott meg...

2015. márc. 3. 16:47
 4/9 anonim ***** válasza:
40%
Én csak azt nem értem, hogy ha a kollégiumi önálló életre elég nagynak érzed magad, akkor miért nem voltál elég nagy ahhoz, hogy a saját életedet befolyásoló döntést ne a szüleid hozzák meg helyetted.
2015. márc. 3. 17:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Sokan vannak a kollégiumokban akik nem maguk választották meg azt amit tanulnak.
2015. márc. 3. 18:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért nem akarták szüleid a közeli város iskoláját?
2015. márc. 4. 12:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Mert sok volt itteni osztálytársam odament és hogy elvonhatják a figyelmem a tanulástól
2015. márc. 4. 15:35
 8/9 anonim ***** válasza:

#6 vagyok.

A 7. válaszodtól dobtam egy hátast. Alig bírom elhinni, hogy ilyen ostoba szülők vannak a világon.

2015. márc. 5. 10:54
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem ostobák
2015. márc. 5. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!