Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó döntés lenne ha feljelenteném?

Jó döntés lenne ha feljelenteném?

Figyelt kérdés
A szuleim mar lassan 2 eve valnak. A valas elejen anyammal akartam maradni, de aztan lattam h apumhoz h viszonyul, es a kamu sztorijaibol is elegem lett, igy ugy dontottem h apummal szeretnek maradni. En ezt tisztessegesen bevallottam anyamnak, de o mar nem fogadta el. Onnantol h megmondtam neki, megromlott a kapcsolatunk. Tobbszor nem ertettunk egyet, tobbszor oktalanul is hozzamnyult, rugdosott, es fojtogatasra is sor kerult. Egy ideig apumnak feltem ezt elmondani attol fuggetlenul h tudtam h nem fizikailag intezne el a dolgot, mivel anyamhoz sose nyult hozza. Apummal sokszor beszeltunk errol, ugy dontottunk h mivel en nemakarok anyamnak rosszat, meg varunk hatha megjon az esze. Nem valtozott semmi, ugyanugy a mai napig megver tobbszor, mar korhazban is voltam ahol kamu sztorival alltam elo. Folyamatosan le*urvaz, nem eletrevalonak hiv, senkihazinak, ri*ancoz- gyokernek hiv es meg sok mas durvabb szo is elhangzik felem. Volt h apumnak nemetorszagba kellett mennie targyalasra, es anyam fogta, kihasznalta az alkalmat, es az agynemumet kidobalta az ablakon, es kizart a hazbol evvel a mondattal: nem vagy tobbet a lanyom, takarodj te gyoker ri*anc. Apum nagyon nehezen viseli a helyzetet, de nem engedtem eddig h tegyen barmit is. Gyamugyon tobbszor jartunk, mindig behivtak anyamat, aztan aztmondtak h ok tobbet nem tudnak tenni, a rendorseghez kell fordulni. Es bar hiaba tette ezeket az anyam, nem volt szivem a rendorsegig elmenni. Most viszont olyan brutalisan komoly, es eletveszelyes dolgokat tett velem, h ugy erzem vege es elkell mennunk feljelentest tenni. Ugy erzem h a valaszadok 90%-a igent ir. De azert, megtegyem? 13/L

2015. aug. 30. 21:16
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
93%
Ez nem kérdés. Egyértelműen igen. De jó apád is megér egy misét, amiért hagyja, hogy ilyen durván bántalmazzon az anyád.
2015. aug. 30. 21:20
 2/33 A kérdező kommentje:
Nem engedi, de ha anyamhoz fizikailag hozzanyulna akk az egesz valas ugrana es nem tudnank semmit sem tenni, es sosem valnanak el. A rendorsegig meg miattam nem mentunk el, tobbszor durva vitaim is voltak apummal emiatt h nemakarom, de egyszeruen nem volt szivem v hogy mondjam...
2015. aug. 30. 21:22
 3/33 Ditta323 ***** válasza:
100%

Gondolkodás nélkül menj a rendörségre apuddal együtt.

Anyád nem fog megváltozni, még ha fűt fát igér is.

2015. aug. 30. 21:27
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Hülye vagy. Micsoda idióta csinál olyat, hogy bántalmazzák, és "nincs szíve" elárulni erről az igazat?

Igen, jó döntés lenne. De ne faterodnak mondd el, mert látom tartasz tőle, hogy hülye lesz. Hanem a zsaruknak. Pont ezt akarod elérni, hogy ne anyádnak ítéljenek.

2015. aug. 30. 21:32
 5/33 anonim válasza:
100%
1. Lépésként a gyermekvédelemhez fordulnék. Ha segíteni tudnak,rendezik az ügyet maguk.Ha nem,^rendeztetik^/rendörségnek tovàbbítjàk stb/ ,de tenniük Kell valamit.Apukàd egyébként ok,hogy ezt az elsö eset óta így hagyta elmérgesedni?
2015. aug. 30. 21:35
 6/33 A kérdező kommentje:
En ertem, es koszonom a valaszokat. Es nemaz h nimcs szivem, de feljelentem...bunosnek nyilvanul v mi, es utana a tudat h miattam rohad bent a bortonben...hat eleg necces, mer megiscsak az anyam...legalabbis verszerint...
2015. aug. 30. 21:36
 7/33 anonim válasza:
100%
Minden esetre LÉPJ amíg nem késö. ..senki sem fog elnézni az ügyed felett.
2015. aug. 30. 21:37
 8/33 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos az itt leírt dolgokat ami a gyakorin megy, én kétkedéssel fogadom. Itt minden szülő agresszív, gyilkos hajlamú. Persze az esetek 90%-ban kiderül, hogy a kérdés kiírója enyhén szólva lódított.

A te történeted is sántít nekem. El is mondom miért.

1. Múlt héten a fél napomat a balesetin töltöttem, mert balesetem volt. Kint vártam, amikor jött egy tinédzserkorú leányzó sírva az anyjával. Előttem mentek be az orvoshoz. Nem sokkal rá kijött az anyuka és a doki. Mivel csak én ültem ott, szinte észre sem vettek, így hallottam amikor az orvos megkérdezte, hogy mondja el mi történt a kislánnyal. Hozzá tette, hogy nem a kislány verziójára kíváncsi mert tudja, hogy hazudik. Az anyuka azt mondta, hogy valahonnan leesett. Az orvos kétszer is megkérdezte, hogy ez a válasza?? Igen, Erre a doki. Sajnálom asszonyom, de hivatalból ki kell hívnom a gyámügyi szakembereket és a rendőrséget. Több mint 15 éve a szakmámban dolgozom, és meg tudom különböztetni a balesetet az erőszakos sérüléssel. Majd bement a rendelőbe. Az anyuka paprikavörös volt.

Elmeséltem az esetet több ismerősömnek, akik nem csodálkoztak ezen, mert már többször tapasztalták, hogy bizony az orvosok tudják mi a helyzet és meg is teszik a lépéseket. De te azt írod mindig hazudtál egy szakembernek aki kapásból rájön, hogy a törés vagy csúnya zúzódások nem azért vannak mert leestél a lépcsőről.

2. A másik:Apád szó nélkül elnézi, és semmit nem tesz amikor anyád szarrá ver? Fojtogat? Életveszélyben érzed magad ahogy mondod?

Ne mond már, hogy annyi esze van, hogy hallgat egy 13 évesre, hogy

-jaj Apa, nem akarok rosszat anyunak, ne szólj!!

Most komolyan! Ezt ki hiszi el??

3. Ez nem rendőrségi ügy, hanem gyámügy!!!! Te soha nem voltál a gyámügyiseknél, mert ők nem mondták, hogy ez rendőrségi ügy.

Ha ilyen anyád, akkor szerinted egy szomszéd sem hallja, hogy mit kiabál, művel veled? Ha ti a gyámügyi hivatalban panaszt tettetek, akkor erről írásos dokumentum készül, és igaz várni kell, de kimennek ellenőrzésre. Megkérdezik a szomszédokat is.

Szóval én bár elhiszem, hogy vannak ennél durvább esetek (nekem is volt mit átélnem alkoholista szülők mellett) de amiről te írsz azt nem hiszem el.

Jobban mondva azt elhiszem, hogy apuddal akarsz élni, és anyud nem engedi, de a többit erősen túlszínezted.

2015. aug. 30. 21:39
 9/33 anonim ***** válasza:

Valószínűleg anyudnak a váláskor elmentek otthonról...

Ne félj elmondani a zsaruknak,különben egy szép nap úgy megver,hogy otthagyod a fogad...ő sajnált téged megverni? nem...akkor te se sajnáld feljelenteni...

Egyébként min.15-nek néztelek a leírásod alapján,nagyot néztem a 13/Lány-on...

2015. aug. 30. 21:40
 10/33 anonim ***** válasza:
59%

#8: SOk itt az unatkozó tini, akinek nincs jobb dolga, és sok a lelki beteg pont hajhász.

"brutalisan komoly, es eletveszelyes dolgokat tett velem"

Na most, ezt a dokik látják, és hivatalból feljelentést kell tenniük.

AZ viszont tény, egészséges lelkű gyerek/felnőtt még kamuból sem ír ilyesmit ide. Szóval mindenképpen menj el orvoshoz, és neki is ismételd meg ezt, amit leírtál. Vagy te kerülsz pszichiátriára vagy anyád.

2015. aug. 30. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!