Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hisztis vagyok, vagy ennyit...

Hisztis vagyok, vagy ennyit tényleg megtehetett volna?

Figyelt kérdés

Most volt a 18. születésnapom és volt egy hatalmas meglepetés bulim, rengetegen voltak. Rokonok, barátok, mindenki. Még a családbarátok is eljöttek, sőt, külföldről is jöttek.

De az apám nem jött el, mert wellnesshétvégén volt az aktuális 20 éves barátnőjével... Viszont felhívott, hogy X összeget utalt a számlámra, én pedig nem nagyon reagáltam erre.

Ma felhívott, hogy milyen volt a buli és mondtam, hogy szarul esett, amiért inkább a 2 hetes barátnőjét választotta helyettem, meg hogy mindig fontosabb nálam valaki/valami, legyen szó nőről, teniszről, buliról, utazásról. Mindig elém kerülnek ezek a fontossági sorrendjében. És azt hiszi, hogy amiért szó nélkül adja a pénzt, minden rendben van. Most is az első mondata az volt, hogy "Hát de adtam pénzt...". Még a legjobb barátja is eljött és ő képtelen volt nem péntek reggel, hanem mondjuk este elindulni. Karácsonykor is ez volt. Megbeszéltük, hogy nála karácsonyozok, mert anyáék nászútra mentek. De tényleg, hónapokkal ezelőtt tudott erről. És december elején bejelentette, hogy mégsem lesz itthon Karácsonykor, de a lakás az enyém lehet, azt hívok, akit csak szeretnék, szilveszteri bulit is tarthatok.

Ha ezeket felhozom, akkor azzal jön, hogy akkor sokkal boldogtalanabb lennék, ha nem vehetnék folyton új dolgokat és nem szórhatnám a pénzt, viszont naponta találkoznánk.

2015. aug. 30. 16:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
64%
Megtehetett volna nyugodtan, hogy elmegy a születésnapodra.
2015. aug. 30. 16:47
 2/24 anonim ***** válasza:
27%
Apádnak van igaza. Sokan vannak úgy ahogy te, leszarja őket az apjuk, de ők még pénzt sem kapnak. Érezd szerencsésnek magad.
2015. aug. 30. 16:52
 3/24 anonim ***** válasza:
23%

hisztis vagy kérdező nem körülötted forog a világ.

25F

2015. aug. 30. 16:56
 4/24 anonim ***** válasza:
57%
Nem veled van a baj. Apádnak kapuzárási "pánikja" van, és így nehezen viseli, hogy nagy/felnőtt lánya/gyereke van.
2015. aug. 30. 16:58
 5/24 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen igazad van abban, hogy a szeretetet, a figyelmet és a törődést nem lehet semennyi pénzzel pótolni. Apukád nagyon rosszul gondolja, hibát követ el, ha azt képzeli, a pénzével kiválthatja a jelenlétét az életedben. Próbáld vele megértetni, hogy neked elsősorban rá van szükséged és csak ezután jöhet a sorban a pénz.
2015. aug. 30. 16:59
 6/24 anonim válasza:
31%
Nem is gondolod milyen sokan szeretnének a helyedben lenni es igy elni
2015. aug. 30. 17:02
 7/24 anonim ***** válasza:
83%
utolsó, miért? sokan szeretnének olyan szülőket akiknek minden fontosabb mint a saját gyerekük? Hidd el, a pénz nem minden. Hiába kapod meg a legújabb, legdrágább dolgokat, ha nincs kivel örülni nekik, egy idő után értelmét vesztik. Én is jártam úgy, hogy a szüleim nem jöttek el arra a versenyre, amire hónapokat készültem keményen, nagyon sokat jelentett, viszont indulás előtt kezembe nyomták a legújabb csúcs telefont. Őszintén? nem örültem neki...én őket szerettem volna.
2015. aug. 30. 17:08
 8/24 anonim ***** válasza:
30%
Megtehette volna, de nem tette. Te viszont 18 éves vagy, nem 12. Még így is szerencsés vagy, hogy ennyi mindent kapsz a szüleidtől. Lassan kirepülsz a fészekből, ideje, hogy mindenki a saját életét élje. Anyukád is elment pont karácsonykor nászútra, akkor apukád is mehet wellnessezni a szülinapodon. Megértem, hogy rosszul esett, de megváltoztatni nem tudsz senkit. Nem mindenkinek első a család, ez van. Inkább örülj annak, hogy boldog életet biztosítanak neked még így is.
2015. aug. 30. 17:11
 9/24 anonim ***** válasza:
29%

7#

Érdekes mód csak a gazdagok mondják, hogy nem minden a pénz. :)

Nah, bújj el és játssz a csúcstelefonoddal.

2015. aug. 30. 17:12
 10/24 anonim ***** válasza:
75%

Igazad van, és jól tetted, hogy megmondtad apádnak. Sokkal többet nem is tudsz tenni, sajnos, mint hogy ahányszor alkalmad van, közölni, hogy mire vágynál inkább.

Sajnos nem tudom, mivel érhetnél el változást. Ötleteim vannak, de nem biztos, hogy jók.

2015. aug. 30. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!