Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem vesznek nekem...

A szüleim nem vesznek nekem semmit! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nos, amióta 11 vagyok azóta csak annyit mondanak:,,gyűjtsek rá'' 2 éve van ez és már nem bírom! csak kaját, ruhát vesznek semmi többet! Én csak annyit mondok amikor kértem egy cipőt és nem engedték akkor ezt mondtam:,,Oké...majd ha nyugdíjasok lesztek én se segítek mert hát:GYŰJTSÉTEK A NYUGDÍJT!'' ekkor pipultak be és SEMMIT nem adnak! elromlott a gép és gyűjtsek rá mi? oké kifizettem az új alaplapot! 2 éve amire igazán gyűjtök az egy laptop! fele megvan az árnak, de nem segítenek még 5.000 forintal sem aki mindig segit és adja a pénzt az a mamám és születésnapomon a dédszüleim! Van amikor ,,Köcslcsönvesznek''és persze hogy nem adják vissza! MIT TEGYEK??? JAVÍTSAK A TANULMÁNYI EREDMÉNYEIMEN???

2015. aug. 29. 13:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
23%
A mai fiatalság...18/F
2015. aug. 29. 14:01
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk javits a tanulmanyi eredmenyeiden, segits nekik, es beszelj veluk normalis stilusban. Nem minden a penz. Talan van eleg cipod nem? Ruhat es kajat vesznek, mi mas kene?
2015. aug. 29. 14:02
 3/19 A kérdező kommentje:
köszönöm!fogok is javítani!
2015. aug. 29. 14:10
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

nem minden a pénz, de ti, előző válaszolók, mondjuk nem jártatok tizenévesen fagyizni, moziba a barátaitokkal, nem akartatok mondjuk néha új ruhát? mi például minden edzés után elmentünk a ligetbe vagy a főtérre, és alkalomadtán benyomtunk egy sütit, fagyit, és még a legszegényebb barátnőmnél is mindig volt egy retkes kétszáz forint.

nyilván nagyban függ a dolog attól, hogy milyen az anyagi helyzetetek, kérdező. hogyha nagyon spórolósan éltek, akkor nyilván nem a laptopodat fogják első körben finanszírozni, bár lehet, hogy le leszek pontozva, de szerintem laptop/sz.gép nélkül gyereket nevelni is felelőtlenség. (én 13 éves koromig nem gépeztem, mert nem volt, és olyan szinten hülye lettem hozzá, hogy néha szégyellem.)

meg különben is, hogy várható el egy 13 éves gyerektől, hogy spóroljon, ha nem adnak neki pénzt, amiből spórolhatna? vagy ezek szerint elvárják a szülők, hogy a nagy- és dédszülők finanszírozzák a gyerek szükségleteit? nem értem én ezt.

ennyi idősen szerencsétlen még melózni se tud elmenni, meg basszus ne is menjen, még gyerek.

2015. aug. 29. 14:12
 5/19 anonim ***** válasza:
29%

Úristen! 13 évesen nincs saját laptopod?! Jesszus Mária! Megáll a világ!

Egyébként igazuk van. Meg kell tanulnod bánni a pénzzel, mert máskülönben 30 évesen is az lesz, hogy "Anyu, Apu adtok pénzt erre, meg erre...".

Beszélj velük normálisan és ésszerűen, ha nagyon szükséged van valamire és ne ordítozz velük.

2015. aug. 29. 14:12
 6/19 anonim ***** válasza:
20%
Mert milyenek is most a tanulmányi eredményeid?
2015. aug. 29. 14:13
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Milyen cipőt kértél, amit nem vettek meg? Új kellett volna, mert kinőtted a régit, vagy csak másik is kellett?

Kicsit kevés az infó, így nem derül ki, hogy követelőzöl, vagy normál igényeid vannak.

2015. aug. 29. 14:15
 8/19 anonim ***** válasza:
21%
Van géped, mi a fenének neked laptop? Gondolom nem vinnéd sehova, magyarán egy értelmetlen dolgot akarsz venni. Még jó hogy nem támogatnak benne. A többi luxust meg akkor várd el ha te is segítesz otthon, mosogatsz, takarítasz, jól is tanulsz és rendes vagy. Ha semmit nem adsz semmit nem kapsz, ilyen az élet.
2015. aug. 29. 14:18
 9/19 anonim ***** válasza:
21%
Én azt nem értem, hogy rajtam meg a kölykökön kívül, akikkel felnőttem, mindenki cukrászdákban tömte magába a sütit állandóan?
2015. aug. 29. 14:25
 10/19 anonim ***** válasza:
52%

utolsó, gondolom nekem szólt a cukrászdás komment.

felhívnám a figyelmed az alkalomadtán szóra. megvan?

meg egyébként 20.000 fős kisvárosnak nevezett tanyafalván nőttem fel, ahol volt egy játszótér, egy liget, egy tér, egy fagyizó/cukrászda, meg egy sportpálya. 13-14 éves lányokként olyan marhára nem élveztük minden nap a játszóteret :)

2015. aug. 29. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!