Néha úgy érzem, nem vesznek komolyan a szüleim. Mit tegyek?
Nem tudom, hogy mádnál is van így, vagy csak nálunk, de néha úgy érzem, hogy nem vesznek komolyan. Ha szeretnék venni valamit, akármit, meg kell kérdeznem, ez eddig oké, de semmit sem engednek meg. Mindenre azt mondják, hogy komolytalan dolog, úgyis csak egy ideig használnám, utána csak kacat lenne a többi között, és nekem nem ez a véleményem. azután hatszázadik kérésre csak megvehetem, de mégsem ugyanaz az érzés, mintha azt mondanák elsőre, hogy oké, vedd meg, nyugodtan.
Néhány napja elhatároztam, hogy bmx-et szeretnék venni, persze a saját pénzemből. Utánanéztem, ismerőseimmel beszéltem, hogy milyet érdemes venni. Nézelődtem használtan, újonnan, nem vészes árban. Azután gondoltam megbeszélem velük, hátha vehetek, próba szerencse, de sikertelenül jártam, és ugyanez volt a téma, hogy "egy évig használnám, utána úgyis csak porosodna," meg, hogy "nőjek már ki ebből a gyerekes dolgokból, senki nem bmx-ezik már". Ez nekem úgy jön le, hogy nem vesznek komolyan. Megmondtam nekik, hogy saját pénzemből menne a dolog, egy forintot se kellene költeniük, de azt mondják, hogy felesleges. Mit tehetek?
Szia!
Hát először is ezzel egyáltalán nem vagy egyedül...
Régen a szüleim is hasonlókat mondtak, bár a végén átlag én is megkaptam, de tény: tényleg hamar meguntam őket.
Konkrétan ez a példa..hát a BMX az nem arról szól hogy divat vagy nem, ha szeretnél akkor mutasd meg nekik, hogy tényleg komolyan szeretnél egyet és használod is!
Ha tényleg ilyenek, akkor csak úgy érheted el hogy komolyan vegyenek,ha bizonyítasz. Máshogy nem nagyon lehet...sok mindenben lehet bizonyítani ;)
sok sikert, el kell érned hogy komolyan vegyenek!
Szerintem meg felesleges bizonyítanod, ha ők eldöntötték, hogy nem vesznek komolyan...Majd ha eldöntik, hogy komolyan vesznek, akkor fog ez változni...
A bicajt meg vedd meg nyugodtan, te használod úgy is, nem ők, és a te pénzed! Lehet, hogy ami meg számukra komoly dolog, az számodra nem lenne az...
Köszönöm a válaszokat, mindent megpróbálok.
Arra használnám, mint bárki más, akinek bmx-e van, megtanulnék trükközni, lépkednék felfele a létrán, komolyabb szintre emelni, csak valahol el is kell kezdeni.
Jelenleg egy bringám van, de eléggé leharcolt állapotban, a váltója dobál, a fékek kopottak, kormány teljesen rozsdás. Anno 5 éve kaptam fájdalomdíjként, amikor szemölcsöt műtöttek a sarkamon. akkor 12 voltam, most 17 vagyok.
Csak úgy megvenni nem merem, mert attól félek, hogy nagyon letolnak, és utána nem engednek meg semmit.
Van egy keresztapám, aki egy lusta dög, és gyerekkorában mindent kikönyörgött, meg voltak ilyen magánakciói, és amikor én is csináltam ilyen, mindig hozzá hasonlítottak, és nem akarok olyan lenni, mint Ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!