Kedves otthon élő 18 év felettiek és a szüleik. Mik a szabályok?
Például: "gyerek" egyetemen/főiskolán továbbtanul. Hány órakor van takarodó ekkor és nyári szünetben? Mikor már ordítva benyitnak hozzá, hogy mit képzel magáról?
Hány órakor van ébresztő nyári szünetben?
Hány hétvégi napon kötelező ott lenni a családi ebéden és havonta hány alkalmat hagyhatsz ki (pl elmész valahová reggel, délután/este jössz)?
Meg van szabva, hogy hányszor és mikor találkozhatsz a pároddal vagy hogy hány alkalmat alhatsz ott egy hónapban?
Megmondják, hogy milyen diákmunkát vállalhatsz vagy hagynak a saját fejed után menni?
Átkutatják néha a szobádat, a nekik nem tetsződolgokat látványosan kipakolva vagy megjegyzéseket téve rá? Vagy úgy vagytok vele, hogy ehhez joga van, mert az ő házában laksz?
Ordítottatok már vissza, mikor szerintetek nem volt igaza? Milyen következménye volt, ha igen?
Nálam ezeket 18 éves korom előtt sem szabták meg.
Diákmunkával kapcsolatban annyi kérésük volt, hogy ha esetleg nincs semmi jó, akkor ne vállajak el szar melókat, inkább adnak ők pénzt.
Ram egyik se igaz..magamtol fekszek le 9-10 korul,reggel 7korul kelek.Vallaltam diakmunkat ,de nem szoltak bele.nem szorulunk ra a penzre,de szeretettem volna par extra dolgot(uj ruhak,a hobbimhoz jobb felszereles) ezert magam kerestem a ràvalót,igy senki nem kothetett bele,hogy minek nekem.
A parommal valtozo hogy talalkozunk,de szinten nem korlatozzak a szuleim.persze suli idoben masabb,akkor hetkoznap nem alszok sose a paromnal.de nyari szunetben szerintem mindegy..suli idoben mindig ugy alakitottam,hogy ne menjen a tanulas rovasara a talalkozas...megvan a magamhoz valo eszem,nagyon bosszantana,hogyha mindent meg akarnanak szabni,mint a kerdesben leirtak szerint.
A szobamban me nem turkalnak.mindig rend van,nem sok okuk lenne a panaszra
19l
68%-os??? Ezer éve mindenki mindig lenullázza!
Akkor hogy lehet, HOGY NEM CSÖKKEN A %-A???-DDDDD
ÉN TUDOM:D
Kollégista vagyok, de mikor hazajárok akkor nincs sem takarodó, sem ébresztő, nincsenek nagy családi ebédek, csak mi 3man de mi általában együtt eszünk
Bármikor elmehetek és hazajöhetek. Nem kell diákmunkáznom, nem dúrják fel a szobámat, néha még fel is takarítanak. Lehet azért van, mert egész normális szüleim vannak :D
21 éves lány vagyok.
Az kéne még, hogy anyámék mondják meg, mikor menjek aludni :D rám van bízva, ha keveset alszok és fáradt vagyok, az én bajom.
Akkor van meghatározva hogy mikor keljek, ha valami dolog van amiben segítenem kell. Csak úgy a hecc kedvéért nem keltenek fel.
Ha itthon vagyok, nyilván együtt eszek szüleimmel. Ha dolgom van akkor nem. Nem nagy cucc nálunk ez, nincs soha nagycsaládos kajálás.
Ha nincs otthon munka, és eleget vagyok a szüleimmel, akkor kb akkor megyek a páromhoz amikor akarok.
Nem mondják meg, max ajánlanak ha látnak valami jót.
Az kéne még, hogy kutakodjon :D anya bemászkál a szobámba ha itthon vagyok, ha nem, viszont nem turkál a dolgaim között, az meg, hogy kipakoljon bármit is, fel se merült.... Pedig pl a vízipipámra fúj, és utálja, de az enyém, nem rakja sehova. Szép is lenne......
Veszekedés szokott lenni, de fél ora múlva megy tovább az élet.
Ébresztő nincs (nincs megszabva, hogy 7-re legyek ébren), de ha valamit segíteni kell, akkor felkeltenek. (Szerencsére ez is olyan 8-9 körül van inkább).
Sosem volt "családi ebédünk"...Szomorú, de ez van.
Nem, 19 éves korom óta (mióta melózom) nincs megszabva.
Nem szólnak bele abba, hogy milyen munkát végzek.
Nem hiszem, hogy átkutatnák, amikor nem vagyok itthon, de ki tudja...:D
Igen, apámnak. Elviselhetetlen stílusa és mocskos szája van. Én meg nem vagyok olyan ember, aki hagyja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!