Mi a fenét csináljak?

Figyelt kérdés

Most leszek negyedikes gimnazista, nem is tudom hol kezdjem a problémám. Mivel sokat tanulok, dolgozni iskola és heti 4 edzés mellett semmi időm nincs dolgozni, a szüleim látnak el amennyire tudnak. Velük nagyon rossz a kapcsolatom, rengeteg dologban eltérünk, nem tudok velük dűlőre jutni.. és már nagyon régóta ez van. Ők is folyton veszekednek egymással, de elválni nem fognak és nem is akarnak pedig akkor lehet hogy kicsit javulna a helyzet. Nem írnám ide ezt a kérdést de itthon teljesen kilátástalan a helyzet, én még 1 évet itt nem fogok kibírni. De hová mehetnék? A nagyszüleimmel jó a kapcsolatom és szerintem szívesen is "befogadnának" és meg is értenének, de nem tudom hogy ez lenne-e a helyes döntés. Kíváncsi vagyok, mit javasoltok? Kérlek, minden pozitív tanácsot szívesen fogadok.

18/F

2015. aug. 27. 19:38
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha súlyzós edzést végzel itt egy jó kis cikk:

[link]

Hát, talán rakj le valami OKJ-t, vagy felsőoktatási szakképzést, aztán válj önállóvá, én ezt tenném. Utána ha akarsz és tényleg akarod levelezőn még tudnál egyetemre is menni, párkapcsolat mellett inkább mivel 2 fizetés ilyenkor már nem árt, szvsz.

2015. aug. 27. 19:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Ahogy említetted irány a nagyszülők, először derítsd ki, hogy szívesen látnának-e és ajánld fel, hogy besegítesz nekik a háztartásban. Szerintem az edzések helyett hétvégente dolgozhatnál is, lányoknak vannak "könnyebb" melók is és akkor felajánlanád, hogy néha bevásárolsz, azaz beszállsz a háztartásba. A szüleid pedig észbe fognak kapni, amikor elkezdesz pakolni. :D
2015. aug. 27. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Első szerintem eltévedt. :D
2015. aug. 27. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem csak mondta, hogy heti 4x eddz, és van egy súlyzós cikk a mai "generációról". Azért kérdeztem, hogy súlyzós edzést végez-e.
2015. aug. 27. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is azt javaslom, hogy finoman puhatold ki, a nagyszülők tényleg befogadnának-e. Ha igen, szerintem lépj. Gondolj arra, más adott esetben sokkal nehezebb helyzetben van: nincs hová mennie.
2015. aug. 27. 19:56
 6/10 A kérdező kommentje:
Súlyzós edzést végzek, a cikket olvastam amikor kijött, de nem vagyok az ilyen "anyámékon élek felnőttként gyerek..". Gimi után egyetem a cél, amellett majd tudok munkát keresni. Addig is amit mondtatok, rákérdezek nagyszülőknél. Ne értsetek félre, nem nyavalyogni jöttem ide, tudom hogy vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben is.
2015. aug. 27. 20:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, érdeklődj nagyszülőknél. Anyának-apának nem kell elmondani semmit, max. egy cetlit hagyj a szobádban(ha nincs szobád, akkor máshol), hogy "Elmentem, csááá!" oszt' ennyi. szerintem befogadnak, elvégre ahogy olvasom jó munkaerő vagy :D
2015. aug. 27. 20:25
 8/10 anonim ***** válasza:

kollégium ?

bocs de felnöttként ne akard már magad a nagyszülők nyakába varrni

2015. aug. 27. 20:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam rajta, de csak akkor lehetnék kollégista ha nem a gimnázium városában laknék, és én ott lakom.
2015. aug. 27. 21:08
 10/10 anonim ***** válasza:
A kollégiumban általában mindenkit szívesen látnak. Szerintem beszélj az igazgatóval és mondd el, hogy miért költöznél be. A nagyszüleid kedvesek, de félő, hogy esetleg mégjobban megromlik a családi kapcsolat.
2015. aug. 28. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!