Mi a fenét tegyek?!
Elegem van anyámból.
Akármit kér tőlem, nekem azonnal ugranom kell, mert ő az anyám alapon és akkor nekem mindent meg kell csinálni, de ha én kérek akármit, az esetek nagy részében kb ennyi a reakciója:"Nem!" ill. "Sz#r lehet."
Állandóan leb#sz illetve idegbeteg szegény :O
Kérdezek tőle valamit, és egyből emelt hanggal válaszol vagy üvölt.
Valaki mondjon már valami használható tippet azon kívül hogy hagyjam rá, mert már nagyon kivagyok idegileg.
Sajnos nem lehet, mert csak 16 vagyok fiú és apámhoz se szeretnék menni.
Tehát mindenképpen valami olyan megoldás kéne amivel az itthoni életemet jobbá lehetne tenni.
Meg ami még fos hogy bármi, tárgyilagos dologra lenne szükségem, soha nem ad pénzt, és az istenért se fogja fel hogy nekem nincs jövedelmem.ergo amíg nem lesz saját önálló életem erre vagyok ítélve hogy itthon szívjak?
Nem látom a helyzetedet, de leírom, mivel tudnál változtatni. Kérdezd meg, mi lesz erre a hétre a feladatod. Melyik nap mit kell megcsinálnod, és mi az, ami minden nap a te feladatod. Kezdésnek tedd meg ezeket. Lehet, hogy anyukád azért "most azonnal" hozzáállással van feléd, mert azt hiszi, hogy egy 16 éves fiú manapság egyrészt nem csinál meg semmit, ha nem kérik, másrészt ha kérik is, jön a válasz, hogy "majd". És mivel ő -gondolom- dolgozik, még az is lehet, hogy túl van terhelve, és egyszerűen akkor mondja a teendőket, amikor eszébe jut, és mondjuk már tegnapra kész kellett volna, hogy legyen, de elfelejtette, és ezért kell azonnal a rohadt fűnyírás. Nem helyes viselkedés, de ez van, ha túlterhelt a szülő. Azt, hogy veled ilyen flegma, ez nem tudom, mitől van. Mindig ilyen volt veled? Nem lehet, hogy a te kamaszkorod is hozzájárult? Nem szoktál esetleg te ezekkel a szavakkal válaszolni neki, amikor ő kér valamit?
Minden esetre maradok annál, hogy beszéljétek meg, kinek mi a feladata a háztartásban. Ha ezek után - kb 1 hónapot azért adj neki, lassú az átfutási ideje egy szülői látásmód megváltozásának- is flegma marad veled, akkor tényleg annyi, hogy menj el dolgozni suli mellett. :)
A felgmaságáról meg az én csesztetésemről csak annyit, hogy szerintem az nem tetszik neki, hogy nekem vannak önálló gondolataim.
Van egy húgom 12 éves és bármit megtesz neki bármikor és semmi önálló gondolata nincs.
Még azt is megkérdezi néha, hogy wc-re kimehet e...
Én meg segítek is neki, de ha a hétköznapi dolgokat megkérdőjelezem, vagy csak ész érvekkel akarok mondani valamit,akkor egyből "vita lezárva" mert tudja hogy nem neki van igaza.
Tudom, most úgy érzed, neked van igazad. 16 éves vagy, vagány kölyöknek tűnsz, pont annak a típusnak, akiért oda voltam annyi idős koromban. :) Kérlek vedd le a "felnőttvagyok" szemüvegedet, és a "bezzegelés" tudományát, legalább addig, amíg a fent leírt tanácsokat megfontolod, és nem élből elveted. Több veled egykorú fiatal létezik a világban, nem te vagy az egyetlen. Korosztályodból adódóan úgy véled, hogy neked, és csak neked lehet igazad, szinte mindenben.
Most a játék kedvéért számolj kicsit. Hány órát vagy suliban? Anyukád hány órát dolgozik? (Otthoni tanulással együtt úgy saccolom, hogy kb ugyanannyit "dolgoztok")
Utána ő még bevásárol/főz/mosogat/rendet rak/vasal/takarít, mikor melyik nap mit, napi kb 1-2 órát.
Nem lenne ő sokkal nyugodtabb, ha a tesóddal ketten átvállalnátok némi részt az otthoni munkájából? Tudom, hogy sokkal jobb dolgod is van. De azt kérdezted, hogyan változtathatnál a kapcsolatotokon.
Ha tényleg olyan érett vagy, mint ahogy gondolod magadról, akkor íme a válasz: így. (Utolsó hozzászóló voltam. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!