Mi a fenét kezdjek anyámmal?
Édesanyádról van szó! Tudod Ő hányszor volt úgy,hogy "leszarja",nem nevel tovább?! Gondolom egyszerse! Mert Ő feltudott nevelni 18 évig,fizette mindened,és te egy szaros telefont nem tudsz neki venni?!?! Akár a legolcsóbbat is!!
Gondolom mennyit foglalkozhatsz szerencsétlen Édesayáddal.
-,-
Rosszul vagyok az ilyen emberektől! Menjél el dolgozni,költözz külön,és akkor őfelsége kegyednek nem kell majd anyádnak telefont/gépet,vagy akármit is javítani!!
Gondolkozzál el ezen,te idióta!-,-
Boccs a kiindulásomért,de most nagyon felhúztál!
másrészt pedig mi az hogy "leszarja nem nevel tovább?"
én rohadtul nem leszarom, de nem értek a műszaki dolgokhoz akkor mégis mit csináljak? rontsam el jobban? a saját telefonomat nem használom, mert nem értek ezekhez a sz*rokhoz
Ha nem tudod megjavítani a telefonját/akármijét, esetleg kereshetnél neki neten egy szerelőt, így látná, hogy próbálsz segíteni.
Elvileg jót tesz a kommunikációnak, ha mindig a saját érzéseidről beszélsz, vádaskodás nélkül. Ennek előnye, hogy nem lehet megsértődni rá és visszatámadni, mert nincs mire.
Pl. ehelyett:
anya: Nézd már meg a telefonomat, megint valami baja van.
te: Nem értek hozzá, nem tudom, miért nem működik.
anya: Sosem foglalkozol velem, lesz*rod az egészet!
te: Értsd már meg, hogy nem tudom, mi a baja!
ehelyett jobb lenne ez:
anya: Nézd már meg a telefonomat, megint valami baja van.
te: Nem értek hozzá, nem tudom, miért nem működik.
anya: Sosem foglalkozol velem, lesz*rod az egészet!
te: Dühít, hogy azt hiszed, hogy nem érdekel a problémád, csak azért, mert nem javítom meg a telefont. Azért nem javítom meg, mert nem értek hozzá. Jobban érezném magam, ha nem kételkednél abban, hogy segítenék, ha tudnék.
Tudom, kicsit sciene-fiction, hogy a való életben így kommunikáljunk, de egy próbát megér szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!