Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kedves otthon élő 18 év...

Kedves otthon élő 18 év felettiek és a szüleik. Mik a szabályok?

Figyelt kérdés

Például: "gyerek" egyetemen/főiskolán továbbtanul. Hány órakor van takarodó ekkor és nyári szünetben? Mikor már ordítva benyitnak hozzá, hogy mit képzel magáról?

Hány órakor van ébresztő nyári szünetben?

Hány hétvégi napon kötelező ott lenni a családi ebéden és havonta hány alkalmat hagyhatsz ki (pl elmész valahová reggel, délután/este jössz)?

Meg van szabva, hogy hányszor és mikor találkozhatsz a pároddal vagy hogy hány alkalmat alhatsz ott egy hónapban?

Megmondják, hogy milyen diákmunkát vállalhatsz vagy hagynak a saját fejed után menni?

Átkutatják néha a szobádat, a nekik nem tetsződolgokat látványosan kipakolva vagy megjegyzéseket téve rá? Vagy úgy vagytok vele, hogy ehhez joga van, mert az ő házában laksz?

Ordítottatok már vissza, mikor szerintetek nem volt igaza? Milyen következménye volt, ha igen?

2015. aug. 28. 23:13
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
10%

"15 évesen is kitértem volna a hitemből, ha megmondták volna mikor feküdjek és kelljek"

Elég gyökér szüleid lehettek.

2015. aug. 29. 00:01
 22/39 anonim ***** válasza:

Nincs takarodó soha.

Akkor kelek amikor akarok. Kivételes eset, ha megbeszéljük, hogy csinálunk valamit reggel.

Magamtól részt veszek a családi ebédeken (mert általában vasárnap nincs semmi más dolgom), de ha akarnám, akkor kihagyhatnám.

Nincs párom, de a szüleimet ismerve nem szabályoznák.

Rám hagyják a döntést, mert tudják, hogy nem látnak bele eléggé, hogy hogyan működnek a munkák/gyakorlatok a szakomon.

Nem tudok róla, hogy valaha kutakodtak volna a szobámban, legfeljebb azért szólnak rám, hogy takarítsak össze.

Emeltem már fel a hangom, de még sosem ordítottam a szüleimmel.

19/F

2015. aug. 29. 00:02
 23/39 anonim ***** válasza:
Nem tudsz nyárra valahol más városban melót keresni? Pl. gyerektáborban, ahol ott is lakhatsz? Vagy nem engednének el?
2015. aug. 29. 00:04
 24/39 anonim ***** válasza:
5%

"15 évesen is kitértem volna a hitemből, ha megmondták volna mikor feküdjek és kelljek"

Menj aludni, neked már rég pizsit lőttek, kis gyermek :)

2015. aug. 29. 00:04
 25/39 anonim válasza:
37%
Kérdező, mutasd meg ezt a kérdést a családodnak, hátha belátják milyen degeneráltak :D
2015. aug. 29. 00:10
 26/39 anonim ***** válasza:
88%

- nincs takarodó

- nincs ébresztő

- nem kötelező

- nincs megszabva

- nem mondják meg

- nem kutatják át

- nem szoktunk veszekedni

2015. aug. 29. 00:20
 27/39 anonim ***** válasza:
91%

Ezt most komoly?

Én azt csinálok amit akarok, akkor amikor akarok, csak ne zavarjam anyámat ha mondjuk alszik. Apámnál még ez sem játszik (külön élnek), mert neki rossz a hallása. Meg persze nem igazán pénzelnek már, de ennyi.

Családi ebédekre meg utoljára kb általános iskolás koromban tudtak kötelezni.

2015. aug. 29. 00:21
 28/39 piriiiii ***** válasza:
22%

Nekem ilyeneket nem szabnak meg. Legfeljebb azt elvárják azért, hogy ilyen családi ebédeken és hasonlókan megjelenjek olykor.

Nem mondják meg, hogy mikor aludjak el, mikor keljek fel, ilyet igazából nagyon sose tettek, mert én se vagyok hülye, tudom, hogyha keveset alszom, akkor suliban másnap mosott szar leszek. Fel tudom mérni a dolgokat én is ésszel...

Inkább abba szólnak bele, hogyan neveljem a kutyámat pl... de az sokkal jobban idegesít.

Az azért kicsit szemet szúrt, hogy "az ő házában laksz". Attól még, hogy az ember elmúlt 18 éves, nem lett idegen a szülei számára, a szülői házban...

2015. aug. 29. 00:30
 29/39 anonim ***** válasza:
41%

Szép is lenne, ha ilyenekbe beleszólnának...

18/f

2015. aug. 29. 01:00
 30/39 anonim ***** válasza:
6%

Hát basszus, amíg nem önellátó, addig ne játsszon felnőtt embert, mert NEM AZ :D

Nyugodtan pattoghat, előbb nőjön fel :)

Addig Anyuka kicsi fia :)

Nálam 1x ordítanál, utána önálló lennél, kishaver!

Mit gondolsz magadról, eltartani kötelező téged, de szarsz mindenkire?

2015. aug. 29. 01:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!