Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meghúztam az autót és félek...

Meghúztam az autót és félek elmondani apának. Mit csináljak? Hogy mondjam meg?

Figyelt kérdés

Új kocsi, a szülinapomra kaptam.

Nem lett totálkár, csak az oldalán lett egy hosszú karcolás.

De már így is lett egy gyorshajtási bírságom és apa arra is húzta a száját, meg Dakarnak hív a mai napig és azt mondja, hogy legalább arra figyelnék, hogy a traffipaxba ne szaladjak bele, ehhez nem kell zseninek lenni.

2015. aug. 27. 14:23
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
89%

"Ööö, milyen rendszeres balesetről van szó?"

-->

"nincs olyan régóta jogsim, meg autóm se, de már több mindent csináltam, mint más több éves jogsival... "

"Nem embereket ütök el, eddig egy gyorshajtásom volt és most ez a karcolás. Életveszélyes, igaz?:D "

Igen életveszélyes vagy.

"Kihangosítóval telefonálhatok az autóban."

Neked pont nem kéne, mert láthatóan nem tudsz.

2015. aug. 27. 15:26
 32/54 A kérdező kommentje:
A rendszeres baleset nekem az lenne, ha mondjuk 2 hetente tropára törném az autót, a gyorshajtás nem baleset.
2015. aug. 27. 15:29
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

És hány hete is van jogsid? 2hete?

Nem az a baj, hogy megkarcoltad az autót.

És nem is az, hogy kaptál egy új autót a 18. szülinapodra.

És az sem baj, hogy nincs rutinod, majd lesz.

De az már igencsak bicskanyitogató, hogy 0, azaz NULLA felelősséget érze a történtekért, és nem érted, hogy itt mit magyarázunk neked oldalakon keresztül.

Egyszerűn nem érzed a tetteid súlyát, nem tudsz vigyázni az értékeidre, mert mindig van/lesz, aki megveszi/kicseréli/megjavítja. Fogalmad sincs róla, hogy mi a felelősség.

Nekem már 10 éve van jogosítványom, 5 éve vezetem a saját 20 éves (!) autónkat nap, mint nap. Volt idő, amikor napi 100 km-eket mentem vele, és SOHA nem törtem össze, nem karcoltam meg, úgy vigyáztam erre az öreg autóra, mint a szemem fényére. És tudod miért? Mert tudtam, ha bármi bajt csinálok, akkor az sokba fog kerülni, és mivel a férjem munkába járáshoz használja, ezért ki fog esni a munkából.

FELELŐSSÉG!

2015. aug. 27. 15:43
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
kérdező, ha te a középiskolától úgy ki vagy merülve hogy nincs időd diákmunkázni, akkor az egyetemen meg fogsz halni, mert ott tényleg tanulni kell:-D És igen, ha halálos baleset van, senki nem az okozót sajnálja, hanem a vétlent. Kissé mintha sokat képzelnél magadról nem? Bár ebben a szüleid is nagyban hibásak, mert elkényeztettek.
2015. aug. 27. 15:50
 35/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha még gimnazista vagy, nem vezethetsz olyan régen.

20 éve vezetek havi több ezer km-t, rendszeresen parkolok Budapesten, sz@r helyeken is, van kihangosító a kocsiban. Ennek ellenére nem szívesen telefonálok vezetés közben, parkolás közben meg pláne, mert tudom, mennyire elvonhatja a figyelmet, azt meg főleg tudom, hogy vezetni veszélyes üzem. A legnagyobb baj, amit a saját gyerekeimnek is szoktam mondogatni, hogy kint az országúton a mások hülyeségére is fel kell készülni. Nem múlik úgy el hónap, hogy ne találkoznék az úton hozzád hasonló felelőtlen, megalapozatlanul önbizalomtól duzzadó b.lf.sszal, akinek apuci alátolta az autót, de agyat már nem tud pénzért a fejébe rakatni. És bármennyire rosszul esik, én is azt gondolom, hogy magadat úgy nyírod ki, ahogy akarod, teszek rá, de másokat ne veszélyeztess. És hidd el nekem, hogy rutinos sofőr úgy meg tud szívatni, ha felcseszed az agyát, hogy nem csak egy karcolás lesz a kocsidon, és egyértelműen te leszel a hibás.

2015. aug. 27. 15:53
 36/54 anonim ***** válasza:
100%
Elviszed, megcsináltatod. Ennyi.
2015. aug. 27. 15:57
 37/54 anonim ***** válasza:
93%

Ha kihangosítóval is telefonálsz, a következő a probléma: a másik fél nem látja a körülményeket, nem hallgat el, ha hirtelen veszélyes forgalmi helyzet áll elő. Ebben különbözik a melletted ülőtől.

Egyébként sem a szabálykönyv dönti el, hogy veszélyes-e telefonálni vezetés közben. Ha már meg tudod osztani a figyelmedet, mert elég rutinod van, kevésbé az, mint néhány hetes/hónapos jogsival, pár kilométerrel a hátad mögött. Mindig te döntöd el, mi az, ami neked belefér, mi az, ami nem. Ez is a felelősségteljes közlekedés része.

2015. aug. 27. 16:21
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

A kihangosító tök lényegtelen, nem azért nem szabad telefonálni közben, mert nem tudsz fél kézzel kormányozni, hanem mert eltereli a figyelmedet.

És igaz, ebben az a legbosszantóbb, hogy mindig a vétlen sofőr hal meg, nem az, akinek kéne.

Ne hajts gyorsan. Felőlem felkenődhetsz egy fára, leszarom, de másokat nem tehetsz ki ennek.

2015. aug. 27. 17:18
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

Van neked pénzed, amit a szüleidtől kapsz, csak inkább költöd szórakozásra v. egyébre, minthogy összespórold belőle a javítási költségeket..... -__-

Amúgy meg diákmelóról nem hallottál soha? Ha normális hozzáállásod lenne a dolgokhoz, keresnél vmi melót, amivel össze tudod szedni a pénzt, amire szükséged van. Akármilyen alja meló megteszi, nem kell életed végéig csinálnod, sőt teljesidőben sem kell, csak suli mellett pár órát, amíg összegyűjtöd a pénzt és kijavíttatod a hibát az autón. Ennyi.

De te helyette itt rinyálsz a gyakorin, hogy apucitól hogy lehetne kikuncsorogni egy kis extra lóvét, amiért te nem tudsz vezetni. Bammeg.... komolyan mondom a szüleidet sajnálom, hogy ilyen gyerekük van, de közben el is ítélem őket, mert nyilván ők neveltek ilyenné... elkényeztettek, gimnazistaként már kocsit toltak a feneked alá, pedig se vezetni nem tudsz, se felelősségtudat nincs benned, hogy legalább vállald a következményeit a tetteidnek. Hát szerintem a szüleid meg te nagyon megérdemlitek egymást...

2015. aug. 27. 20:16
 40/54 anonim ***** válasza:
100%

Ó, te degenerált bárbigörl, fogd már fel, hogy több, mint egy tonna vasat mozgatsz közúton!

A vezetésre figyelj, bäszd meg... a gyíkarcú haverodat majd felhívod, miután kiszálltál a kettőbekúrt tragacsodból.

2015. aug. 27. 20:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!