Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos a családom viselkedése?...

Jogos a családom viselkedése? Ti mit reagálnátok?

Figyelt kérdés

19 múltam. Kb. fél éve összeismerkedtem egy sráccal az interneten, ő 23 éves. Viszont dél-afrikai (szóval van köztünk "pár km")

Két hónapja kimentem hozzá egy hétre, és annyira jól elvoltunk együtt, minden tökéletes volt, alig akartam hazajönni..

Kb. 3 héttel a hazajövetelem után előjött egy elég merész ötlettel, azzal, hogy nem akarok-e kiköltözni hozzá, ő nagyon örülne... Rendesen átgondoltam és nem hirtelen felindulásból, de elmondtam a szüleimnek.

Olyanokat kaptam, hogy ha elmegyek, én többé nem vagyok családtag, és ide többé nincs JOGOM visszajönni. Ezek kb. a legfinomabb reakciók voltak.

Nem értem, tudtak róla, anyának megmutattam a srácot, teljesen odavolt tőle....annyira nem értem, és nagyon fáj...

Mit tegyek, miért viselkedhetnek így? Ti mit gondoltok?

2015. aug. 20. 19:33
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
88%
Vízumot kaptál? 90 napig lehet turistaként az országban maradni, ezt akkor lehet hosszabbítani 1 évig, ha közeli hozzátartozód van kint. Munkavállalásit szintén nehéz szerezni, csak akkor tudod intézni, ha már van szerződésed, de ezeknek gondolom, utánajártál.
2015. aug. 20. 23:18
 32/43 anonim ***** válasza:
90%

"a kérdés nem erre vonatkozott."

Rendben. Ez esetben:

1. igen, teljesen jogos a család viselkedése.

2. hogy mit reagálnék, leírtam a 10-es hozzászólásban.

Megjegyzés: mindenki jobban jár azzal, ha te nem osztod az észt a gyakorin. Ugyanis nincs mit osztanod.

Egyebekben meg úgy cseszed el az életed, ahogy akarod.

2015. aug. 20. 23:19
 33/43 anonim válasza:
34%
utolsó hozzászólóval egyetértek! és a vízumos is jogos! a te életed, tégy vele amit szeretnél és sztem zárd le vagy töröld ezt a kérdést, mert válaszokat kaptál, a továbbiakban nem sok értelme van, mert már elkanyarodott egy "vita" felé és igen jogosan reagált a családod,jó a kitagadás "többé nincs JOGOM visszajönni." vagy minek nevezzük, talán kicsit túlzás, hisz mégis csak a gyerekük vagy, de érthető hogy hirtelen így reagáltak, mert elég nagy őrültség ennyire alapozni, hogy félév ismeretség és 1 hét kint lét, de ezt is kifejtették már előttem és a szüleid is éltek már jó pár évet, veled ellentétben és azért be kell látni, mégha nehéz is, esetleg idegesítő, de tapasztaltabbak. tégy az életeddel amit szeretnél.
2015. aug. 20. 23:43
 34/43 anonim ***** válasza:
79%
Javítom magam, 30 napot lehet kint tartózkodni. Estával kevertem.
2015. aug. 21. 00:02
 35/43 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező, melyik országról van szó? Mivel foglalkozik a barátod? Milyen a családi háttere? Mert ezeken igen sok múlik, és mi sem vaktában totóznánk, ha a fontos részleteket is megadnád.
2015. aug. 21. 00:36
 36/43 A kérdező kommentje:

A Dél-afrikai Köztársaságról van szó (bár már leírtam)

Ami ugyebár Afrika legfejlettebb országa, ráadásul a barátom egy fehér "negyedben" lakik, ami tök normális hely.

A barátom pincér, a családi háttere pedig teljesen normális, a szülei nagyon aranyosak (találkoztam velük), tesója nincs. Rendes család, rendes anyagi helyzetben, nem a gettóban. Ennyit tudnék elmondani.

2015. aug. 21. 00:55
 37/43 anonim ***** válasza:
90%
Én ennél többet tudok George Clooney-ról, de hozzá sem költöznék ennyi idő után.
2015. aug. 21. 10:39
 38/43 anonim ***** válasza:
90%
Elhiszem, hogy nagyon kiszeretnél menni, de szerintem még várj vele egy kicsit. Én egy egyetemet vagy OKJ-s képzést biztos elvégeznék előtte, hogy tudjak kint rendesen dolgozni is akár. Na meg az a pár nap nem volt túl sok. Én még kimennék párszor hozzá, le is hívnám Magyarországra és aztán mennék, ha jól alakulnának a dolgok.
2015. aug. 21. 12:06
 39/43 anonim ***** válasza:
34%
Az a baj hogy nem tudunk segiteni ha nem ismerjuka körülményeket. Ha a 10es kerdeseire valaszolnal akkor tudnánk hasznos válaszokat adni.
2015. aug. 21. 13:24
 40/43 anonim ***** válasza:
86%

Én ennyi ismertség után akkor is foggal-körömmel próbálnám visszatartani a gyerekem, ha a szomszéd faluba akarna költözni.

Johannesburggal nincs gondom, viszont egy hétig az ember kb bárkivel tök jól elvan, az még nem ok az összeköltözésre. Jesszus, 2 éve vagyok a barátommal, de még mindig parázok hogy milyen lesz együtt élni....

Viszont, ha úgy gondolnátok, hogy te kiköltöznél Johannesburgba, magadban, szereznél munkát, lenne egy saját kis lakásod, és ismerkednél tovább a fiúval, úgy nem lenne nagyobb gondom a dologgal, mintha pl Londonba mennél ki. A lényeg, hogy meg tudj állni a saját lábadon, ne egy vadidegenre bízd magad.

Ismered a nyelvet, beszéled folyékonyan?

Utánajártál, milyen papírok szükségesek a kint éléshez, munkavállaláshoz?

Tudnál eleget keresni, hogy eltartsd magad?

Vagy elég önálló, hogy bárhol egyedül élhess? (Komolyan kérdezem, sokaknak Budapesten is nehézségeik vannak, mikor egyetemi kolesz miatt "kirepülnek otthonról".)

Ha elég önálló tudnál lenni, nem lenne gondom. Mármint aggódnék érted, és sajnálnám hogy messze vagy, ritkán látnálak, de ettől eltekintve nem lenne nagyobb bajom a dologgal, mintha pl Amszterdamba költöznél.

Viszont ha a terv az, hogy egy idegen pasira bíznád magad 100%-ig, abba nem tudnék beleegyezni.

Én így reagálnék.

2015. aug. 21. 13:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!