Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos a családom viselkedése?...

Jogos a családom viselkedése? Ti mit reagálnátok?

Figyelt kérdés

19 múltam. Kb. fél éve összeismerkedtem egy sráccal az interneten, ő 23 éves. Viszont dél-afrikai (szóval van köztünk "pár km")

Két hónapja kimentem hozzá egy hétre, és annyira jól elvoltunk együtt, minden tökéletes volt, alig akartam hazajönni..

Kb. 3 héttel a hazajövetelem után előjött egy elég merész ötlettel, azzal, hogy nem akarok-e kiköltözni hozzá, ő nagyon örülne... Rendesen átgondoltam és nem hirtelen felindulásból, de elmondtam a szüleimnek.

Olyanokat kaptam, hogy ha elmegyek, én többé nem vagyok családtag, és ide többé nincs JOGOM visszajönni. Ezek kb. a legfinomabb reakciók voltak.

Nem értem, tudtak róla, anyának megmutattam a srácot, teljesen odavolt tőle....annyira nem értem, és nagyon fáj...

Mit tegyek, miért viselkedhetnek így? Ti mit gondoltok?

2015. aug. 20. 19:33
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Én a # 10 válaszolóval értek egyet, szerintem gondold át azokat a kérdéseket, amelyeket ő leírt.

Szerintem az is túlzás lenne, ha itt megismernél valakit és össze szeretnél költözni vele miután egy hétig jól elvoltatok...

2015. aug. 20. 20:24
 22/43 anonim ***** válasza:
37%

18as, [link]

Ugyanaz a város...CSak közelről egy része.

2015. aug. 20. 20:25
 23/43 anonim ***** válasza:
73%

Illusztrációképpen, jó lenne minden lányos szülőnek megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=6jMhMVEjEQg

2015. aug. 20. 20:25
 24/43 anonim ***** válasza:
95%
Ne haragudj, fél éve ismered és egyszer találkoztál vele egy hétre. Ilyen esetben akkor is megpróbálnám minden eszközzel lebeszélni a lányomat, ha a szomszéd házba akarna költözni, nemhogy egy másik kontinensre... Annyit tudsz róla, amennyit ő magáról elárul az interneten és amennyit egy hét alatt láthattál belőle. Jogos a családod reakciója, ilyen esetekben tényleg a legjobb, ha felkészül az ember a legrosszabbra és nem ringatja magát illúziókba... Egyébként nyugodtan eljöhetne ő is Magyarországra pár hétre, hogy legalább bemutatkozzon szüleidnek.
2015. aug. 20. 20:59
 25/43 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, ha a normális válaszokra nem is reagálsz, akkor tudod mit? Költözz ki.

1 hetes tali után biztos jól kifogtok jönni...aztán ha lapátra tesz, akkor ne csodálkozz, hogy ott leszel a semmi közepén, több ezer km-re a szüleidtől, és egy büdös garasod nem lesz arra, hogy hazagyere.

Mellesleg azt ugye tudtad, hogy a Dél-Afrikai köztársaság teljes lakosságának a 22%-a HIV-fertőzött? (Ez kb 5-6 millió embert jelent)

2015. aug. 20. 21:02
 26/43 anonim válasza:
63%
Hidd el egy hét kontra együttélés hosszú időn át ÉG és FÖLD és ok elmúltál 18, de még elég fiatal vagy és a reakciókból és tettekből ítélve még kicsit tapasztalatlan is. Örülj neki, hogy a netes találkád szerencsével járt, de ez nem volt borítékolható, nem egy külföldi csaló van és nem egy ember van a neten, aki mások identitását használja fel. Jól alakult ez az 1 heted, túl is élted. Véleményem szerint korai ez alapján kiköltözni. Meg lehet, hogy ez csak a beetetés része volt, 1 hétig láttad az egyik oldalát a többiről fogalmad sincs és csak hosszú idő alatt fog kiderülni milyen is és nem tudhatod minden szándékát előre (nem köteles mindennel elszámolnia). Az is igaz, hogy ez a te életed és senkinek sincs joga beleszólni, ha elszúrod az életed, akkor elszúrod, max tanulsz belőle. Ha bejön az életed akkor egy hatalmas mázlista vagy, bár eddig se panaszkodhatsz, hisz kitudtál fizetni egy ekkora utat,másnak országon belül nem futja egy hetes kiruccanásra. Bármit tégy is, a te életed és te fogod meghozni a döntést, mi itt írhatunk neked bármit. A szüleid meg jogosan féltenek, attól hogy most volt egy pozitív élményed és jól jöttél ki belőle, attól a világnak van kegyetlenebb oldala(bár biztos tisztában vagy ezzel is). Ez csak egy vélemény, elgondolkodhatsz rajta, de be is sértődhetsz, ez is a te választásod.
2015. aug. 20. 21:03
 27/43 anonim ***** válasza:
75%

nagyon nem orulnék neki, ha 19 évesen te éppen dél-afrikába szeretnél koltozni.. egy hetes kiruccanás miatt.

mit csinálnál te kint? tanulnál? dolgoznál? mibol élnél meg? valami koztes megoldás kellene, a fiu viszonylag konnyen találna munkát Angliában (ugye az kozel van hozzánk és onnan mégis csak egyszerubb hazajonni, ha nem ugy alakulnak a dolgok..) és te is szárnyat bontogathatnál ott...mondanám, hogy nem engednélek el...de az ember már nem tud parancsolni egy 19 évesnek... :( de valoszinuleg beleorulnék abba, hogy a lányom egy veszélyes országban, veszélyesen helyen van, kva messzi és ráadásul egy idegennel...

2015. aug. 20. 21:08
 28/43 anonim ***** válasza:
58%

28-as, nincs igazad! Egyrészről attól, hogy Afrikában van még egyáltalán nem biztos, hogy fertő! Másrészről, gyanítom, hogy a többi válaszolóval egyetemben pontosan annyit tudsz a Dél-afrikai Köztársaságról, amennyit a tévében láttál. Benne van az Afrika szó, ezért ebolára asszociáltok, meg AIDS-re, meg n*ggerekre. Se neked, se a többi, az országot/kontinenst leszóló embernek fingja nincs arról, hogy mi is van ott kint pontosan, életükben nem jártak ott, nem is a kedvelt turistacélpontok az átlag magyarnak. Borzasztó primitív úgy leszólni egy országot, hogy még a fővárosának megnevezése is gondot okoz (bármekkora összeget rámerek tenni, hogy a válaszadók többsége amúgy nem tudná elsőre...), nemhogy tudjon bármit a kultúrájáról, a gazdaságáról, akármiről.

Aki rögtön számadatokkal dobálózott az ott élő HIV fertőzöttekről: Magyarország dolgozóinak a fele láncdohányos és több, mint 40%-a alkoholista. Na bumm! Ennyiből ne maradjon Magyarországon se, ha nem akar egy sárgafogú, elhízott piás lenni...

Ne értsetek félre, nem a kérdezőt védem. Egy korábbi válaszoló vagyok, én sem engedném el a lányomat. De nem azért 'me hát afrika, hanem mert fél év ismeretség, és mindössze egy hét személyes találkozás után ennek bőven nincs itt az ideje, sem itthon, sem Afrikában.

2015. aug. 20. 21:29
 29/43 anonim ***** válasza:
38%

29es Afrika egy kontinens, nem lehetne megmondani a fővárosát...

Ezen túl, a pontos ország sincs megadva.

Tényleg vannak visszamaradottabb országok. Abban a körzetben lehet akármi.

És igen, itthon rengeteg problémát okoz az alkohol a családokon belül.Sokak élete megy tönkre benne.

Miben is tájékozottabb vagy értelmesebb akkor a te hozzászólásod?

2015. aug. 20. 22:23
 30/43 A kérdező kommentje:

Talán az a "hülye lotyó" nem egész este a gyakorikérdések előtt ül, mert van jobb dolga is annál, hogy tudatlanul osztja az észt.

Az meg hogy miből akarom eltartani magam, hadd legyen már az én gondom, ehhez senkinek semmi köze, a kérdés nem erre vonatkozott.

Utolsó, hogy mitől értelmesebb a 28-as válasza? Kezdjük ott, hogy tud olvasni ( "nincs megadva a pontos ország", szerinted a Dél-afrikai Köztársaság mi a bánat?)

2015. aug. 20. 23:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!