Akinek pedagógus egyik vagy mindkét szülője, annak milyen gyerekkora volt?
Ne haragudj, kevertelek a kérdezővel.
Az én anyukám is tanár. A szakmában nagyon jó.
Nem várja el a kitűnőt, de mindig mondja, hogy szeretné, hogy egy négyesen és a fizika hármason kívül legyen minden ötös, mert tudja, hogy meg van hozzá az eszem, viszont azt is tudja, hogy mindenkinek lehet olyan tantárgya, ami nem megy olyan jól vagy éppen utálja és egyszerűen annyira unja, hogy nem tudja ötösre megtanulni, vagy esetleg a tanár nem tud egyáltalán tanítani.
Bár most kilencedik év végén eléggé lerontottam a bizim (nem halmozott bukásokra kell itt gondolni, hanem egy 4,3-as átlagra), de nem hisztizett, nem vert meg, nem ordibált... Csak láttam rajta, hogy csalódott, mivel félévkor még majdnem kitűnő voltam. Szeretné, hogy jó egyetemre tudjak majd menni. Sokáig próbált ráerőltetni, hogy Németországba menjek továbbtanulni, de sikerült meggyőznöm, hogy nem szeretem azt az országot, és Magyarországon már kinéztem egy jó egyetemet, valamint a kapcsolatomat is tudnám ott folytatni a barátommal.
Egyébként mindent rám hagy. Hagy élni, és szeretem ezt benne nagyon. Amíg nem romlanak rohamosan a jegyeim, nem kerülök balhéba, nem megyek haza bedrogozva, tök részegen addig elenged mindenhova, nem korlátoz semmiben. Inni is ihatnék (Persze nem a részegségig, csak mértékkel). Nem züllöttem el emiatt, abszolút rendes lánynak mondanám magam. Mondjuk eléggé lázadó típus vagyok, de egyáltalán nem a túl szigorú nevelés miatt, mivel nem is nevelnek túl szigorúan, épp azért, amit a hármassal tett ez.
Amúgy tudom, hogy most belelehetne kötni, hogy épp ezért rontottam félévhez képest, mert nem fogtak, de nem. Szimplán nagyon lefárasztott a suli (3 hétig beteg is voltam) és nem szeretem az osztályomat, nem érzem ott jól magam, akarva-akaratlanul piszkálnak, emiatt képes voltam eléggé "bedepizni". Ha nincs a barátom, akkor valószínűleg szarnék az egészre és buknék egy csomó dologból. De egyébként most tizedikben szeretnék majd jól teljesíteni, főleg azokból a tantárgyakból, amik kellenek majd a továbbtanulásomhoz. Na meg a nyelveket sem árt beszélni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!