Fiam többször vált, és mindig legatyásodott. Veszett a mi pénzünk is. Most új Barátnője van, és 40 évesen megint tőlünk várja a pénzt lakásra. Megtagadtam, ekkor Ő meg "leirt" engem. Adnátok Neki ujra és ujra?
Figyelt kérdés
2015. aug. 16. 12:46
21/56 A kérdező kommentje:
És akkor megint megfej?
2015. aug. 16. 14:13
22/56 anonim válasza:
Ne adjatok neki semmit! Nem várhatja el felnőtt emberként, hogy a szülei tartsák el. Ha megsértődik, úgy kell neki, ne foglalkozzatok vele. Én még azt is megtenném, hogy eladnám a lakást vagy házat és bevonulnék az első vidéki luxus öregek otthonába. Nem fog örölkölni semmit! Ismertem olyat, aki ezt tette az őt folyamatosan zsaroló lányával. A végén az a nőszemély el is ment külföldre, ahol lezüllött, onnan írt leveleket, de persze a régi címen már nem lakott a fejőstehénnek gondolt mama.
23/56 A kérdező kommentje:
Ahhoz azért még fiatalok vagyunk, ráadásul most kezdtünk új életet egy új környezetben /igy lett pénz / lakáscsere volt. Kicsit szeretnénk még élvezni a nyugdijas életet az új lakásban.
2015. aug. 16. 14:38
24/56 anonim válasza:
"Többszörösét keresi az én jövedelmemnek." Akkor meg szégyellje is magát. Én 42 vagyok, de elsüllyednék szégyenemben. Ő ír le téged? Te írd le őt. Ha mindig te húzod ki a bajból, akkor ez azt jelenti, hogy még nem képes megállni a saját lábán. Ne baccatok már ki velem. Szar ember, földet rá. Ne hagyd magad, mert sose lesz vége. Majd írjál, hogy mi lett.
25/56 anonim válasza:
"Kicsit szeretnénk még élvezni a nyugdijas életet az új lakásban."
Teljesen igazatok van, tegyétek azt. Így is többet tettetek érte, mint amit bárki elvárhat egy szülőtől.
26/56 anonim válasza:
Aki nem volt hasonló helyzetben, könnyen osztogat tanácsot.Csak mikor a gyereked ott áll az ajtóban.......hiába határoztad el előtte, hogy soha többé. Legalábbis én nem tudtam megtenni.
27/56 anonim válasza:
Az biztos, hogy nem könnyű, de ebben az esetben nem arról van szó, hogy éhenhal vagy a híd alá megy a büdös kölök. Muszáj néha nemet mondani, különben pont ez lesz a történet vége, mint kérdezőnél, és ez a gyereknek se jó.
28/56 A kérdező kommentje:
Különben ettől a hid alatti dologtól is félek, mert esetleg felvesz hitelt, aztán bedől, és huzhatjuk ki megint. Ilyen is volt már.
2015. aug. 16. 17:19
29/56 anonim válasza:
ha folyton a szárnyai alá nyúlsz, nem tanul meg repülni. sok ilyen elbacott életet látok én is magam körül.
nekem is a fenekem alá toltak mindent, és eléggé erőt kellett vennem magamon, hogy megtanuljak küzdeni, és önerőből elérni dolgokat. tudom, hogy a családom ezt csupa szeretetből tette, de inkább ártott mint használt.
egy bizonyos szintig elfogadható a szülői hátszél, de vannak helyzetek, ahol nemet kell mondani, illetve magának a gyereknek kéne elgondolkodni hogy pofátlanságot csinál amikor így viselkedik.
30/56 anonim válasza:
" huzhatjuk ki megint. " Nem, mert már nem tartoztok felelősséggel az ő (hibás) döntéseiért. Már nem gyerek, legalábbis az életkorát tekintve. Ha mindig te adsz újra és újra, akkor te az ő életét éled, és ki fogja a tiedet élni addig? Te átvállalod az ő hibás döntésének büntetését. Miért? Te vagy a megváltó? Az élet nem túl hosszú, ahogy telnek az évek, egyre nehezebb anyagilag regenerálódni. A nyugdíjból mennyi idő lenne, mire félretennél megint annyit, amennyit most odaadnál? Azért, mert az ő élete tönkrement, a tiédet ne tedd tönkre. Az meg, hogy leír téged, azt jelenti, hogy hálátlan, és csak akkor vagy jó, ha pénzeled, tehát nem szeret. Anyám azt mondaná, ha élne, hogy lókukit a popójába, egyet hosszába, egyet meg keresztbe, hogy ki ne csússzon. Megkérlek szépen, hogy ne hagyd magad. Persze biztos nem könnyű egy anyának, de az üzletben is oda fektetnek be, ahol már látják, hogy volt nyereség, siker. Nála mindig veszteség volt. Veszteséges üzletet meg csak a bolond fizet. Ölellek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!