Szerintetek sincs ehhez, semmi közük a szüleimnek, és az egész családomnak?
15 éves fiú vagyok, és cigizem körülbelül egy éve kezdtem.
Mindenki próbál leszoktatni, szüleim, húgom, nagyszüleim stb... Mindig mondom nekik, hogy ez az én döntésem, és miattuk nem fogok leszokni. Apukám már 6 éve letette, de most megint visszaszokott, állítólag miattam. Rajta kívül, csak az ő anyja (nagymamám) cigizik a vérszerű rokonaim közül. Tényleg mindent megadnak nekem a szüleim, ezért hálás is vagyok, csak szerintem ez tényleg egy olyan téma, amibe semmi beleszólásuk nincsen. Pedig nem is szívok olyan sokat, naponta vagy 4 szálat.
12 évesen kezdtem el cigizni. Hozzád hasonlóan a zsebpénzemből fizettem, inkább nem ettem csak a cigire meg legyen. Egyszer csak azt vettem észre, hogy már 22 éves vagyok, hamar elrepült az idő. Tíz éve szívtam, hiába mondta a családom, hogy ne tegyem. Sorra jelentkeztek a keringési problémáim, szorított a szívem, napjában többször, ekkor levegőt sem kaptam. Ekkor döntöttem el, hogy nem szeretném idő előtt kicsinálni magam. Mindenféle tapasz meg hülyeség nélkül leraktam, nem vettem és kész. Ma már azt is bánom, hogy egy szálat is elszívtam és azt kívántam bár csak jól nyakon vágtak volna a könyörgés helyett. Sajnos már nem tudom meg nem történtté tenni, csak helyrehozni próbálom, de így is maradt pár maradandó károsodásom. A szüleid a TE javadat akarják, hogy ne bánd majd később, ha esetleg nincs visszaút. Most hallgass rájuk és évek múlva jusson eszedbe!Minden jót és több kitartást! :)
24/N
Utolsó előtti vagyok. Teljesen megértelek, én is így gondolkoztam, de most egy pár év elteltével azt gondolom, hogy jó hülye voltam :) És nem miattuk szoktam le. Magam miatt.
24/N
Jajj menj már, egy év cigizés és napi 4 szál nagy lófax. Nem vagy te rászokva, csak bemagyarázod magadnak. Ha akarnád, simán letehetnéd egyik napról a másikra, meg sem éreznéd, de te csak gyártod a kifogásokat.
Amúgy nem vagyok cigiellenes, sőt, cigizek. De azért ne beszélj már hülyeségeket, ember. 15 évesen pedig igenis van köze a családodnak hozzá, nehogy már ne legyen.
Van beleszólásuk, ők tartanak el, ők adják a pénzt. Nameg 18 alatt vagy, nem szabadna legálisan. Ha 18 felett lennél és Te keresnéd meg a pénzt rá, akkor tényleg nem lenne beleszólásuk.
De leszokásként mondok egy olyat, ami nekem is segített. Az e-cigi nikotinos löttyel. Kimutatták, hogy 95%-al kevesebb kárt okoz, mint az analóg (normál cigi). Neked azt ajánlom, hogy a következő dohánypénzedből vegyél egy szimpla eGo készletet 11-es nikotinos levessel, vagy akár egy csőmodot. Én is párhuzamosan szívtam egy ideig, de egyszer egy hétig nem volt analógom, és muszáj volt ez elektromosan nyűnöm. Utána rágyújtottam, és olyan hányingerem lett tőle, hogy azonnal fogat kellett mosnom. azóta egy szál se, immáron fél éve. De az ecigi olyanokat is leszoktatott, akik 30 éve napi 1-2 DOBOZZAL szívtak. Szóval érdemes megpróbálni, valószínűleg a szüleid is szívesebben szívnák a gőzt mint a füstöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!