Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek sincs ehhez,...

Szerintetek sincs ehhez, semmi közük a szüleimnek, és az egész családomnak?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagyok, és cigizem körülbelül egy éve kezdtem.

Mindenki próbál leszoktatni, szüleim, húgom, nagyszüleim stb... Mindig mondom nekik, hogy ez az én döntésem, és miattuk nem fogok leszokni. Apukám már 6 éve letette, de most megint visszaszokott, állítólag miattam. Rajta kívül, csak az ő anyja (nagymamám) cigizik a vérszerű rokonaim közül. Tényleg mindent megadnak nekem a szüleim, ezért hálás is vagyok, csak szerintem ez tényleg egy olyan téma, amibe semmi beleszólásuk nincsen. Pedig nem is szívok olyan sokat, naponta vagy 4 szálat.

2015. aug. 10. 15:02
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
71%
Ne miattuk szokj le hanem magad miatt
2015. aug. 10. 17:10
 32/46 anonim ***** válasza:
91%

"csak szerintem ez tényleg egy olyan téma, amibe semmi beleszólásuk nincsen."

De még mennyire, hogy van!

Ész megáll, hogy egyes gyerekek mit gondolnak magukról.

Nálam nem kapnál zsebpénzt, semmit, ami nem létszükséglet és otthon ülnél.

2015. aug. 10. 17:27
 33/46 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy kérdésem van? Ki fizeti?Csak egy kérdésem van? Ki fizeti?
2015. aug. 10. 20:18
 34/46 anonim ***** válasza:
28%

2015. aug. 10. 20:18
 35/46 anonim ***** válasza:
25%

2015. aug. 10. 21:10
 36/46 anonim ***** válasza:
23%

2015. aug. 10. 21:31
 37/46 anonim ***** válasza:
50%

En is ekkor kezdtem, es nem tettem le. Nem is akarom soha, max. csokkenteni, de azt sem most.

Ha mar szivod, legalabb erre ugyelj, abbol a napi 4 szalbol , legyen 1.

22/

2015. aug. 10. 21:40
 38/46 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy milyen az, amikor valamit szeret az ember...tudja, hogy egyébként szar...de eszében sincs lemondani róla, hiába próbálják őt lebeszélni. Ez tipikus a dohánynál. Igen, kiskorú vagy még... Egy felnőttnek sem kellene cigizni...nemhogy ilyen fiatalon. De most őszintén? Azon kívül, hogy mondják neked, hogy szokj le...mást mit tehetnének?? Nem ők veszik meg konkrétan a cigit...pénzt erre-arra meg úgyis adni fognak..amit arra költesz, amire akarsz nyilván...adott esetben cigire. Szóval érthető, hogy szeretnék, ha leszoknál...még most, mielőtt tényleg jobban rácuppansz a dologra..mert később, amikor már te is akarnál..még nehezebb lesz leszokni. Én már csak tudom. Tizenévesen koca dohányos voltam. Havonta 2-3 szálat szívtam el...csak úgy. Mert miért ne? Aztán 20 évesen már napi 5 szálat...majd 23 évesen napi 10 szálat...aztán mára ott tartok, hogy napi 1 doboz kell, különben idegbeteg leszek...és hiába tudom, hogy szar...és drága is...és utálom, hogy havi 15-30 ezer ft-ba kerül...mégsem tudok tőle megválni, mert szeretem is! Hidd el...jobb, ha rá sem szoksz igazán. A szüleid csak és kizárólag jót akarnak...NEKED. Ráadásul a fiatal korod ellenére, azt gondolom, hogy azért van némi közük hozzá...az viszont már tény, hogy nagyon nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel, azon kívül, hogy fújják a "szokjle" dumát. 31/nő
2015. aug. 11. 08:00
 39/46 anonim ***** válasza:
54%

Én is 13 évesen a haverokkal kezdtem néha néha. Aztán 14 éves kor felett valamivel rászoktam. 33 éves koromig dohányoztam.

A külömbség annyi Volt, hogy befogtam a pofám, és nem önérzeteskedtem hogy nincs beleszólásuk, hanem amikor megérezte anyám, hogy megint bagóztam, és szóvá tette, csöndben maradtam, és leginkább figyelembe vettem hogy nem szeretik és nem elöttük csináltam. (nem titokban, ha látták látták, de igyekeztem nem a képükbepöfékelni).

Ezért Volt régen minden jobb. Az ilyen önérzeteskedő taknyokat úgy szabták pofán hogy csak úgy nyekkent.

2015. aug. 11. 12:21
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynincs közük hozzá, ha nem vetted volna észre, ők fizetik. Anyádék helyében én biztos nem adnék tovább neked pénzt, aztán kunyerálhatsz a haveroktól, amíg meg nem unják. Ki veszi meg neked a cigit?

Most szokj le, amíg nem késő, utána nem fogsz tudni.

2015. aug. 11. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!