Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek sincs ehhez,...

Szerintetek sincs ehhez, semmi közük a szüleimnek, és az egész családomnak?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagyok, és cigizem körülbelül egy éve kezdtem.

Mindenki próbál leszoktatni, szüleim, húgom, nagyszüleim stb... Mindig mondom nekik, hogy ez az én döntésem, és miattuk nem fogok leszokni. Apukám már 6 éve letette, de most megint visszaszokott, állítólag miattam. Rajta kívül, csak az ő anyja (nagymamám) cigizik a vérszerű rokonaim közül. Tényleg mindent megadnak nekem a szüleim, ezért hálás is vagyok, csak szerintem ez tényleg egy olyan téma, amibe semmi beleszólásuk nincsen. Pedig nem is szívok olyan sokat, naponta vagy 4 szálat.

2015. aug. 10. 15:02
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
#15. Hogy szokjak le a cigiről?
2015. aug. 10. 15:24
 22/46 anonim ***** válasza:
79%

Van nikotin tapasz, elektromos cigi, akaraterő.

Mondj nemet a ciginek!

2015. aug. 10. 15:28
 23/46 anonim ***** válasza:
88%

Keress rá. Nikotinos rágó, tapasz, de a legfontosabb AKARATERŐVEL. Te mondtad rászoktál. És egyre több lesz. Drága, ebbe na korban inkább sportolásra, normális dolgokra költeném a pénzt vagy félretenném későbbre.

Ha nekem adtak volna pénzt és félre is tettem volna, most én is haladhattam volna a dolgaimmal. Rakd el. Lehet hogy szükséged lesz még rá..

19/L

2015. aug. 10. 15:31
 24/46 anonim ***** válasza:
94%

"Nincs szükségem tartós kapcsolatra, nem vagyok az a fajta, egyébként úgyis megcsal az összes csaj, hisz persze, én mindig csak a r******t fogom ki..."

Akkor cigizz és sírdogálj. Néha játékgépezz kicsit, hátha megnyered a cigirevalót. Ha nem akkor meg igyál bánatodban.

2015. aug. 10. 15:39
 25/46 anonim ***** válasza:
87%

"Nincs szükségem tartós kapcsolatra, nem vagyok az a fajta, egyébként úgyis megcsal az összes csaj"

Na ezen jót nevettem :DDDD

Hatalmas élettapasztalatod van :D

Majd 20 év múlva bánni fogod, mikor életed fénypontján rusnya sárga fogakkal, ráncos bőrrel és romos tüdővel fogsz szenvedni.

A családod meg még kérjen bocsánatot amiért aggódnak érted.

Nevetséges vagy. Ennyi akaraterővel meg ("nem tudok leszokni") nem sokra fogod vinni az életben....

2015. aug. 10. 15:53
 26/46 anonim ***** válasza:
92%

A családunkban a szüleim generációjában (50-60 évesek) sorra hullanak fiatalon a rokonok tüdőrákban. Ki aktív, ki passzív dohányosként, de mindegyikük érintve benne. Pici unokák, 20 év körüli gyerekek mellől halnak meg fiatalon, mert nem volt ennyi önkontrolljuk, hogy leszokjanak. Az egyik rokon családban sokszor már 20-a körül gond volt, mit egyenek, de a cigarettára mindig tellett... És te már most az ételen spórolsz, szintén az egészséged rovására. Nem gondolod, hogy ez nagy probléma?

Biztos, hogy ezt szeretnéd, hogy már most kijelölöd magadnak, hogy 35 év múlva ilyen sorsot akarsz? Tudod, milyen az, amikor 50 évesen közlik, hogy a daganat nem műthető, van 2 hónapod, abból a második morfiummal, folyamatosan kórházban? Tudom, ennyi idősen ez elképzelhetetlenül távolinak tűnik, de egyszer te is leszel felnőtt, és ha tetszik, ha nem, amit teszel a testeddel most, annak lesznek következményei később.

Most, egy év után is biztosan nagyon nehéz leszokni, de évtizedek után meg gyakorlatilag lehetetlen. Vagy most összeszeded magad, és felnőtt módjára felelősen teszel a számodra jó célért, vagy mint egy tehetetlen gyerek, benne ragadsz ebben az állapotban, és egész életedben bánhatod. Gondolkozz el rajta, mert tényleg van tétje a dolognak, még ha most nem is látod át a korod miatt.

2015. aug. 10. 16:11
 27/46 anonim ***** válasza:
88%
Hát kérdező szerintem te már soha nem fogsz leszokni a cigiről, vagy max csak 20 év múlva amikor már rájössz, hogy hé nem is kellene nekem mindennap 2 doboz cigi, lekéne tennem már. Csak akkor vagy tényleg lefogod tenni vagypedig szarsz már rá mert az életed egy szar. Nincs családod, nincsen barátnőd, csak az aznapi kis lotyó. Telibeszarod az életed, mert már úgy is csak pár év és meghalsz. Úgy, hogy vagy most kidobod az ablakon az összes cigit, öngyújtót ami a házban van vagypedig megvárod a halálod a cigivel együtt.
2015. aug. 10. 16:39
 28/46 anonim ***** válasza:
53%
Csak jót akarnak neked, 15 évesen tényleg nem helyes cigizni. Egyáltalán miért kezdtél neki? Biztosan ti is tanultatok már a dohányzás káros hatásairól. Halálos lehet, mert tüdőrákot, érrendszeri betegségeket, meg egy csomó mást okozhat. Nem biztos, hogy most, lehet, hogy csak több év múlva. Ráadásul még büdös is. Szerintem szokj le róla, így is beletelhet 10-15 évbe, mire kitisztul a tüdőd. A saját érdekedben mondom. Egyáltalán nem helyes, jó, vagy menő dolog. Ráadásul még kiskorú vagy, úgyhogy ilyenformán a szüleidnek is lehet beleszólása. Kérlek fontold meg ezt, amíg tovább roncsolnád magad. :-(
2015. aug. 10. 16:46
 29/46 anonim ***** válasza:
89%
Az a baj, hogy egy dohányost nem igazán érdekel a cigi káros hatása, minden dohányos tisztában van vele, hogy tüdőrákot, érszűkületet, stb. okoz, de hidegen hagyja.Tapasztalatból mondom... 15 évesen már én is cigiztem, barátok miatt gyújtottam rá. Most 23 vagyok és bánom mint a kutya hogy akkor menőzésből elkezdtem. Van mögöttem egy sikertelen leszokási próbálkozás... Aztán itt gyk-n találtam rá Allen Carr könyvére, elég sokan sok jót mondtak róla, így azon az alapon, hogy az életem csak jobb lehet megszereztem és elkezdtem olvasni. Az író az elején kiköti hogy a könyv végéig dohányozzunk. Még durván 5 fejezetem van hátra, és igaz ami igaz már most kevesebbet cigizem mint eddig :) Alig várom hogy elérjem a végét, hogy elnyomhassam az utolsó szál cigim :) Szerintem próbáld meg Te is, veszíteni valód nincs, viszont nyerni csak nyerhetsz vele :)
2015. aug. 10. 16:58
 30/46 anonim ***** válasza:
87%

Igazuk van. Én is dohányzom. Kb. annyi idősen kezdtem, mint te. Nagyon sokszor leszoktam már. De véglegesen sose sikerült. Volt, hogy 3 évig nem nyújtottam rá és utána mégis. Pedig én sem szívok sokat, napi 4-5 szál max.

Az a legegyszerűbb, ha valaki rá sem szokik.

Szerintem próbáld meg most abbahagyni, amíg az elején vagy. Nem hiszem, hogy szükséged lenne bármi tapaszra vagy gyógyszerre. Ki tudja azoknak, milyen mellékhatásuk van. Foglald el magad. Nekem sokszor pótcselekvés. Ha pörgök, van dolgom, jól érzem magam, akkor nem is kívánom annyira.

2015. aug. 10. 17:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!