Szerintetek sincs ehhez, semmi közük a szüleimnek, és az egész családomnak?
15 éves fiú vagyok, és cigizem körülbelül egy éve kezdtem.
Mindenki próbál leszoktatni, szüleim, húgom, nagyszüleim stb... Mindig mondom nekik, hogy ez az én döntésem, és miattuk nem fogok leszokni. Apukám már 6 éve letette, de most megint visszaszokott, állítólag miattam. Rajta kívül, csak az ő anyja (nagymamám) cigizik a vérszerű rokonaim közül. Tényleg mindent megadnak nekem a szüleim, ezért hálás is vagyok, csak szerintem ez tényleg egy olyan téma, amibe semmi beleszólásuk nincsen. Pedig nem is szívok olyan sokat, naponta vagy 4 szálat.
Van nikotin tapasz, elektromos cigi, akaraterő.
Mondj nemet a ciginek!
Keress rá. Nikotinos rágó, tapasz, de a legfontosabb AKARATERŐVEL. Te mondtad rászoktál. És egyre több lesz. Drága, ebbe na korban inkább sportolásra, normális dolgokra költeném a pénzt vagy félretenném későbbre.
Ha nekem adtak volna pénzt és félre is tettem volna, most én is haladhattam volna a dolgaimmal. Rakd el. Lehet hogy szükséged lesz még rá..
19/L
"Nincs szükségem tartós kapcsolatra, nem vagyok az a fajta, egyébként úgyis megcsal az összes csaj, hisz persze, én mindig csak a r******t fogom ki..."
Akkor cigizz és sírdogálj. Néha játékgépezz kicsit, hátha megnyered a cigirevalót. Ha nem akkor meg igyál bánatodban.
"Nincs szükségem tartós kapcsolatra, nem vagyok az a fajta, egyébként úgyis megcsal az összes csaj"
Na ezen jót nevettem :DDDD
Hatalmas élettapasztalatod van :D
Majd 20 év múlva bánni fogod, mikor életed fénypontján rusnya sárga fogakkal, ráncos bőrrel és romos tüdővel fogsz szenvedni.
A családod meg még kérjen bocsánatot amiért aggódnak érted.
Nevetséges vagy. Ennyi akaraterővel meg ("nem tudok leszokni") nem sokra fogod vinni az életben....
A családunkban a szüleim generációjában (50-60 évesek) sorra hullanak fiatalon a rokonok tüdőrákban. Ki aktív, ki passzív dohányosként, de mindegyikük érintve benne. Pici unokák, 20 év körüli gyerekek mellől halnak meg fiatalon, mert nem volt ennyi önkontrolljuk, hogy leszokjanak. Az egyik rokon családban sokszor már 20-a körül gond volt, mit egyenek, de a cigarettára mindig tellett... És te már most az ételen spórolsz, szintén az egészséged rovására. Nem gondolod, hogy ez nagy probléma?
Biztos, hogy ezt szeretnéd, hogy már most kijelölöd magadnak, hogy 35 év múlva ilyen sorsot akarsz? Tudod, milyen az, amikor 50 évesen közlik, hogy a daganat nem műthető, van 2 hónapod, abból a második morfiummal, folyamatosan kórházban? Tudom, ennyi idősen ez elképzelhetetlenül távolinak tűnik, de egyszer te is leszel felnőtt, és ha tetszik, ha nem, amit teszel a testeddel most, annak lesznek következményei később.
Most, egy év után is biztosan nagyon nehéz leszokni, de évtizedek után meg gyakorlatilag lehetetlen. Vagy most összeszeded magad, és felnőtt módjára felelősen teszel a számodra jó célért, vagy mint egy tehetetlen gyerek, benne ragadsz ebben az állapotban, és egész életedben bánhatod. Gondolkozz el rajta, mert tényleg van tétje a dolognak, még ha most nem is látod át a korod miatt.
Igazuk van. Én is dohányzom. Kb. annyi idősen kezdtem, mint te. Nagyon sokszor leszoktam már. De véglegesen sose sikerült. Volt, hogy 3 évig nem nyújtottam rá és utána mégis. Pedig én sem szívok sokat, napi 4-5 szál max.
Az a legegyszerűbb, ha valaki rá sem szokik.
Szerintem próbáld meg most abbahagyni, amíg az elején vagy. Nem hiszem, hogy szükséged lenne bármi tapaszra vagy gyógyszerre. Ki tudja azoknak, milyen mellékhatásuk van. Foglald el magad. Nekem sokszor pótcselekvés. Ha pörgök, van dolgom, jól érzem magam, akkor nem is kívánom annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!