Csináltam egy programot (. exe kitejesztés). És szeretném az egész programozási kódot átkódolni ugy hogy azt ne tudják visszakódolni. Nemtudtok ehhez valami programot, esetleg valamilyen más megoldást?
A programot Virtual basic ben csinaltam.
Jelenleg csak a .exe fájlom van még és azt szeretném, hogy ne legyen visszafejthető a kódolása.
Csináltál egy programot, ehhez a részéhez viszont nem értesz? Meglep :)
exe fájlt nem tudnak se visszakódolni, se átkódolni.
Visual Basic, amire te gondolsz szerintem. Az .exe fájlba forgatott erőforrások elvileg kinyerhetőek, az algoritmus nehezen. Az max ASM-ig fejthető vissza, azt meg átlátni nem triviális.
Miért jó az neked, ha nem tudják visszafejteni a kódodat?
#1, #3: Azért ennyire nem egyértelmű a történet. Ajánlom a következő videót: https://www.youtube.com/watch?v=t8viTsaW-mw
Másik fórumon a Confuser-t ajánlották, én még nem használtam ilyet.
B terv: használj más programnyelvet.
Visual Basic (és minden .NET-es nyelv) esetén a forráskód teljesen visszanyerhető.
És nem tudsz vele semmit kezdeni, hogy ne lehessen visszafejteni, maximum Wampa által említett módszerrel az emberi olvasást és értelmezést lehet megnehezíteni.
De mindig gondolj arra, hogy a legnagyobb cégek dollármilliós programjait is átlagosan pár nap alatt feltörik :)
Szia.
EXE cripter-rel próbálkozz (Tömörit is).
A legegyszerübben hozzáférhető talán az UPX (aminek van ingyenes és fizetős verziója is legalábbis régebben volt). : [link]
Nehezitheted a visszafejtést ha UPX-ezés után az EXE kódban lévő UPX feliratokat átirod más hárombetűs szóra (Bár ez maximum Pistike dolgát neheziti meg, egy profiét nem)
Az ingyenesek exe cryptereknek a nagy hibája, hogy ha az illető kitalálja, hogy milyen programmal kódoltad az EXE fájlodat ugyanazzal a programmal vissza is állitható az eredeti exe fájl.
Tehát ha 99 %-os biztonságban szeretnéd tudni a programodat, akkor megveszed valamelyik fizetős exe cryptert. (Azért nem 100 %, mert egy profiknak az exe crypter sem akadály, azt is simán feltörik)
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!